אוטטוטו אמאזון בישראל...הקניונים בלחץ!!!

megaman9

New member
אני רוצה לראות שיאפשרו לאמזון להחזיק פה סחורה ולא לגבות מעמ

זה יצור תקדים רציני.
יום אחר כך אני פותח חברה בארה"ב ומעביר את המלאי שלי ל"מחסן האמריקאי" שלי בנמצא בארץ ואז מוכר ישירות לישאלים בלי מעמ, גאוני.

trilliane

Well-known member
מנהל
מה שהם יחזיקו פה וימכרו פה יחויב במע"מ, זה ברור; השאלה לגבי

הזמנות מזירות אמזון בחו"ל, למיטב הבנתי.
&nbsp
אגב, אמזון עשתה טריק דומה במשך שנים בארה"ב: לא גבתה מס קנייה באף מדינה ע"י שליחת המוצרים ממחסן במדינה אחרת. באיזשהו שלב שמו סוף לפרצה הזאת ומאז אמזון מחויבת לגבות מס קנייה בכל המדינות שבהן יש לה מחסנים (או משרדים או מה שזה לא יהיה), כחצי ממדינות ארה"ב (ולמרבה הצער ביניהן גם ניו ג'רזי, שם נמצאים המרכזים הלוגיסטיים של כמה חברות ישראליות שמספקות שירותי כתובת אמריקנית).

panayotiss

New member
אוטטוטו אמאזון בישראל...הקניונים בלחץ!!!

https://www.calcalist.co.il/articles/0,7340,L-3725876,00.html

trilliane

Well-known member
מנהל
השאלה מה ימכרו כאן; אני קונה באמזון com מוצרים אמריקניים

שרובם ככולם לא נמכרים בישראל, ואם זה יישאר המצב (כי לא יביאו אותם לארץ) זה לא ממש ישנה את חיי...

&nbsp
נראה לי שלעסקים קטנים שמעוניינים למכור (גם) לישראלים תחת מטריית אמזון (במקום להקים אתר פרטי) זה יכול להיות נוח מאוד. מה שחסר באמת הוא זירה ישראלית של איביי, כדי שאפשר יהיה למכור בה (גם) מוצרים יד שנייה בצורה אפקטיבית (אתר "יד 2" לא ממש מספק את הסחורה במקרים רבים).

panayotiss

New member
אם המחסן יהיה של 25000 מ"ר יהיה מגוון יפה של מוצרים פופולרים

האם הבריטי שיש לו amazon uk חסום מלהזמין מ amazon us או מ de .
אם כן למה שיחילו את זה כאן?
&nbsp
מרוב שאנחנו רגילים לגזרות רגולטוריות קשה לנו להכיל קצת בשורות טובות.
&nbsp

trilliane

Well-known member
מנהל
לו המוצרים שהזמנתי היו פופולריים בישראל לא הייתי מזמינה אותם

מארה"ב...
רוב ההזמנות שלי מחו"ל (גם מסין, אגב) הן של מוצרים שאני לא יכולה לקנות כאן בלאו הכי (לפעמים יש דומים, מן הסתם, אבל לא בדיוק מה שאני רוצה), ורק מיעוטם כאלה שאני מזמינה כי הם זולים יותר שם (קורה שאלה אותם מוצרים סיניים מיובאים רק ללא הקופון השמן שגוזרים עליהם).
&nbsp
לגבי חסימת זירות להזמנה (נקודה שלא אני העליתי), גם אני לא חושבת שזו סכנה.

BIKESTOP

New member
לא ילך

זה פשוט לא מתאים לאופי של הצרכן הישראלי ולאופי של השוק הישראלי.
המדיניות של אמזון היא סופר נוקשה לגבי המוכרים וסופר רכה לגבי הצרכנים מה שמתאים לשווקים גדולים ולא מתאים לשוק הישראלי + הצרכן הישראלי הוא אחד הצרכנים הקשים בעולם. אם זה יצא לפועל מה שיקרה זה שהסוחרים שימכרו דרך אמזון ישראל יצטרכו לתמכר את המוצרים מאד גבוהה.

למעלה