אוטיזים כמה אפשר לסבול

shnon

New member
אוטיזים כמה אפשר לסבול../images/Emo46.gif

בני אובחן כאוטיסט והקושי והמלחמות היום יומיות והתמודדות עם האוטיזים והילד פשוט שברו אותי נפשית ופיזית ,הציעו לי טיפול פסיכולוגי ולצערי אמרו לי שאני צריך טיפול של פסכיאטר היות והטיפול אמור להיות בנוסף תרופתי . אני מודע שאני זקוק לטיפול אולם מעולם לא האמנתי בתרופות ממכרות ומרעילות אולם מאידך התמוטטתי כפי שציינתי ולצערי התעלפתי כמה פעמיים לאחרונה . שאלתי היא הכיצד אתם מתמודדים עם האוטיזים ובאלו דרכים פרט לטיפולים פסיכולוגיים /פסיכיאטרים והאם ישנה תקווה לצאת ממעגל החיים הסגור הזה ולראות איזה שהוא אור מתוך החשכה המוחלטת .

החורזת**

New member
אף פעם זה לא קל לקבל אבחנה שילדך

הינו ילד חריג, אבל כפי שלכל דבר אחר אנחנו מגיבים באופן שונה, כך גם תהליך ההשלמה עם האבחנה שונה מהורה להורה. אמנם ישנם גם הרבה שלבים דומים בתהליך להשלמה עם הדיאגנוזה, כמו כעס, אבל וכו', אבל בגדול כל הורה מגיב אחרת. במקרה שלך הציעו לך לשלב טיפול תרופתי עם הטיפול הפסיכולוגי. טיפול תרופתי אינו תרופת קסם והוא לא יהפוך את ההתמודדות לקלה יותר. אבל הוא עשוי לסייע בהפחתת החרדות והעוצמות של הרגשות כיום, כך שתוכל לעבד את הקושי ולגייס כוחות להתמודדות פרודוקטיבית יותר. וסה"כ טיפול זה אינו לכל החיים, אלא רק מסייע לעבור את התקופה הקשה.

ריקי 04

New member
דרכי התמודדות

עונה בעלה של ריקי04 בדומה לאמא של יולי הדרך להתמודד היא לעשות לעשות ולעשות. בהחלט יש איך להלחם באוטיזים וניתן לקדם את הילד בצורה מדהימה ויש ילדים שמנצחים. אינני יודע את גיל ילדך ומה אתה יודע בנושא ולכן בהנחה שאינך יודע הרשתי לעצמי לפרוט את תשובתה המקסימה של יולי לפרטים טכניים: 1. טיפול קונבנציונלי תפנה לאנשי מקצוע המטפלים ומנחים טיפולים באוטיסטים. תתחיל בבית לוריין - המרכז למשפחה 03-6703077 ותבקש אינפורמציה לגבי שיטות טיפול באוטיזים. (גרינשפאן ולובאס/ABA הן שתי שיטות נפוצות ונחשבות לטובות מאוד). מרכז בייקר (שיטת גרינשפאן) - טל 03-5318704 אגף חינוך וקהילה (ABA) - טל 03-7516965 2. מימון - תפנה לביטוח לאומי בכדי לקבל קצבת נכה לילדך - תפנה לוריאטי שיכולים לתמוך במימון טיפולים - תפנה למס הכנסה כדי לקבל הקלה במס - תפנה לבזק בכדי לקבל הנחה בחשבון הטלפון. 3. טיפול לא קונבנציונלי - הומיאופט בשם דני רון בבית דגן. - מחקרים הראו שברזל ומגנזיום המועילים למערכת העצבים יכולים לעזור (50%) או להזיק (10%) לאוטיזים. ניתן לפנות למעבדות kirkman בכדי לקנות את החומר (נקרא super - Nu-Thera). טל 001-503-694-1600 וכן www.kirkmanlabs.com - Omega3 או Omega6 אמורים להיות חומרים שעוזרים. תשאל בחנות הטבע הקרובה אליך. 4. טיפול אישי - תצטרף לקבוצת הורים של... (ניתן לעשות דרך המרכז למשפחה). - לך להרצאות בתחום. משאלות של הורים אחרים בהרצאה תגלה שיש גרוע יותר (ואף משעשע). זה אולי לא מועיל אך מקל על המצוקה. - תתחברו למשפחות הדומות לכם. תגלה שיש לך המון על מה לדבר עם אנשים שמעולם לא פגשת קודם ושמאוד כיף לבלות איתם כי הם מ ב י נ י ם. מקווה שזה עזר.

ריקי 04

New member
וראיטי ישראל

ניתן להתקשר אליהם והם שולחים הביתה טפסים. לאחר שהם מקבלים את הטפסים הם שולחים לבית מתנדב/ת שבודק/ת ממקור ראשון את הנושא ולאחר מכן הם שולחים בכתב את החלטתם. העזרה שלהם היא פיננסית. הם נותנים החזרים תמורת קבלות עבור הנושא בו הם החליטן לתמוך (למשל קלינאית תקשורת). וראיטי ישראל רח ירמיהו 26 ת"א, 62594 טל - 03-5467715

shnon

New member
תודה רבה

שלום ותודה לכם! בני בן שנתיים ואובחן לפני כחצי שנה בתחילה התחלנו לטפל בו בשיטת גרינשפיין עד שהקלינאית תקשורת ובבית החולים והמרפא בעיסוק המליצו על ABA ומזה כשלושה וחצי הילד עובד בשיטה וההתקדמות היא איטית ושולית ביינתיים והציפייה לתקשורת כלשהי היא גבוהה והסבלנות היא קשה מנשוא קשה לגדל ילד ללא כל קשר עין או תקשורת כלשהי המכונס בתוך עצמו ומגיח אלינו לעיתים רחוקות. הילד צעיר ועובד קשה במשך היום ומתוגבר גם בטיפולים במים אחר הצהריים היות והילד כמו דג במים ואוהב את זה מאוד. אני מעניקים לו את מירב האהבה שניתן ואת המקסימום שאנו יכולים מבחינה רגשית כלכלית ומבחינת הזמן שלנו בכל זאת אנו עובדים וישנה ילדה בוגרת ממנו בבית שללא הילדה לא הייתי מתכתב באתר . אנשים לא מבינים את הכאב בגידול ילד אוטיסט שפשוט נראה כמו מלאך יפה בצורה מפחידה ושמח במרבית שעות היום אולם חי בתוך עצמו והמלחמות היומיומיות להביא אותו אלינו בחזרה . אשמח לקבל פרטים נוספים לגבי הטיפולים ההומופטיים. תודה מהאב השבור

נונינה1

New member
ההתמודדות האישית שלי...

אני לא אכתוב כאן על הילד אלא עלי........למזלי הלכתי ישר לפסיכולוגית, לא הגעתי להתמוטטות, כך שקודם כל היה לי מקום בו יכולתי להתרכז בקושי שלי כאדם ולא בתפקיד שלי כאמא. בהמשך עזרה לי מאוד הפסיכולוגית להבין את מהות הקושי של הבן שלי ולהתחבר אליו - קודם הוא היה לי חידה...... היום - 5 שנים אחרי האבחון, אני חושבת שהדברים שלמדתי וגיליתי על עצמי בגלל שהחיים הקשים של אמא לילד חריג הכריחו אותי ללמוד הפכו את חיי לאיכותיים בכמה רמות מאשר קודם - אז חייתי כמו על אוטומט. היום לכל דבר יש משמעות, ויש גם חשיבה לפני ואחרי, והתרגשות, וסיפוק בצד הקושי. ויש בסיפור שלי גם סוף טוב. הבן שלי מתקדם יפה והרבה. ואין לי ספק שחלק מזה זה הפוטנציאל שלו וחלק מזה זו העובדה שהלכנו אני ובעלי לטיפול ולכן גם יכולנו לטפל בנו - וניהיינו ההורים שילד כמוהו צריך כדי להתקדם בעולם. אז רוצ לטיפול - גם בשבילך וגם בשבילו.

למעלה