אוטיזם + אפילפסיה

elhanan1010

New member
אוטיזם + אפילפסיה

שלום לחברי הפורום המכובדים : בני בן 13 ילד אוטיסט אשר מקבל התקפים אפלפטיים הבעייה הנוכחית שהוא מקבל במשך היום התקפים למשך 2-4 שניות מאוד קלים אשר גורמים לו ליפול על הרצפה הוא מאבד את השיווי משקל הוא נפצע ליד העין /חתך את הסנטר / יש לו כרגע חשש לסדק קל בקרסול. הוא מקבל : keppra 750 mg פעמים ביום + neurontin 400 mg שלוש פעמים ביום + חצי כדור frisium 5 mg בלילה בנוסף הוא מקבל בממוצע אחת לשבוע התקף של 20-40 שניות . ההתקפים הקצרים של 2-3 שניות מאוד גורמים לו כאמור לאיבוד שיווי המשקל ולנפילה - האם יש הורה שגם לו ילד עם אותה תופעה וכיצד ניתן להקטין את ההתקפים של 2-3 שניות ? האם מישהו יודע מה הזמן מרגע שבולעים את ה- neurontin והקפארה ועד שהם מתחילים לפעול ? תודה אלחנן מייל שלי : [email protected]

אפשר לתת תוספים שעוזרים למנוע התקפים כאלו

היי אלחנן, לילדים עם אוטיזם ואפילפסיה אני ממליצה להוציא לפחות לשנה לגמרי מוצרי חלב וגלוטן מהתפריט של הילד. יש בהחלט קשר בין תוצרי החלבונים האלו לבין פרכוסים. כאן זה המקום כדי ללמוד קצת יותר על הדיאטה הזו ואפשר להתייעץ איתי גם ישירות. כעיקרון תזונה מרובת חלבונים ומעוטת פחמימות מסייעת למנוע פרכוסים. חלבונים כמו בשר וביצים, עם ירקות למשל. לא גבינות. גם בני מטופל עם קפרה, כמונותראפיה, ללא תרופות נוספות ולמרבה השמחה הפרכוסים נדירים בהרבה ועוצמתם פחתה. תוספים שעוזרים לפרכוסים: P5P פלוס מגנזיום, של קלייר, (יעקב מייבא לארץ). פעמיים ביום. טאורין 1000 מ"ג, לפחות פעמיים-שלוש ביום. אני משתמשת במוצר של פיור ומזמינה מחו"ל. גאבא - מינון נקבע לפי משקל הילד וניתן בהדרגה. גאבא גם מרדים וצריך לתת עד המינון הפעיל. סביב 500-800 מ"ג מחולק ביום. בגיל הצעיר נותנים פחות. יש תוספים שעלולים להגביר פרכוסים ולכן ילד אפילפטי צריך התייחסות ספציפית. הקפרה משפיעה בתוך כשעה פלוס. בברכה, תלמה.

למעלה