אוטיזם וזוגיות

rose8

New member
אוטיזם וזוגיות

שלום לכולם
האם יש קבוצה או פורום המתמקדים באוטיזם וזוגיות?
תודה!

HoneyBadger

New member
הייתי עד לכמה כאלו שקמו ואז מתו

עוד כשהייתי בפייס היו נסיונות כאלה והם לא כלכך צלחו.
יש מסגרות כאלה שמסייעים לבעלי נכויות וביניהם גם לאוטיסטים.
&nbsp
בגדול אני חושב שבכל הקשור לזוגיות ואהבה לא כדאי להעזר במסגרות שנעדו לאנשים בספקטרום, אני חושב שהמדריכים והמדריכות קצת מתחרפנים סביב הנושא הזה כאשר הם נמצאים סביב אנשים שמטבעם חלשים יותר בנושא הזה ויכולים להשליך על המצב התמים שלנו את כל דמיונות הסרטי דיסני שלהם.
&nbsp
בשתי מסגרות שונות ראיתי כמה שהעניין הזה חולה במערך הטיפולי.

rose8

New member
אני אהיה יותר ברורה

שאלתי כי בן זוגי נמצא על הספקטרום ואני מחפשת קבוצות עם זוגות בהן אחד מבני הזוג נמצא על הספקטרום.

schlomitsmile

Member
מנהל
יש לא מעט זוגות כאלה
לרוב מדובר בגבר א"ס (=איש ספקטרום)
ואשה נ"טית (=נוירו-טיפיקלית, בעלת מערכת נוירולוגית "רגילה")
או א"אית (=אשת אמצע, לא א"סית ולא נ"טית, באמצע)
אם כי יש כמובן גם הרכבים אחרים.
לצערי הקומונה הסגורה שהיתה לנו, בה היו חברות בנות זוג לא"סים,
הפסיקה להיות פעילה כבר מזמן.
אבל אם את מעוניינת בחומר בנושא או רוצה להתייעץ או "סתם" לשפוך את הלב
את מוזמנת לעשות זאת כאן ו/או במסר אישי

(אני בת לאבא א"ס ואמא נ"טית, וילדיי בנים לאבא א"ס ואמא א"אית).

arana1

New member
מנסיוני זו לא זוגיות טובה

כמובן שיש גם נסיונות אחרים, אבל איכשהו הרבה יותר סביר שאוטיסטים יבינו לגמרי אוטיסטים,
מצד שני,
זה טוב לילד, לפחות לילדה שלי, שיש בה ולה מבט שהוא גם נורמטיבי וגם אוטיסטי

arana1

New member
אוטיסטים לא חלשים בזה יותר מהנורמה

זו בדיוק הבעיה עם כל המסגרות הקיימות שמבוססות על ההנחה שאוטיסטים חלשים בזוגיות רק בגלל שהם לא בקטע של מה שהנ"ט מזהים בטעות כדיאלוג ושיתוף בזמן שלרוב זה סתם חרטא.

ואפשר לראות שאוטיסטים למשל תמיד מעדיפים אחד על אחד על פני קבוצתיות או מופעים רבים ואחרים שמעידים שמה ששונה באוטיסטים זה דווקא נטייתם לחוש אינטימיות וגבולות המבוססים על מרחב בין אישי מדוייק הרבה יותר מהממוצע והנ"ט

ולכן אין דבר טיפשי והרסני מלנסות ללמוד זוגיות ומיניות ממסגרות שעוצבו על ידי אנשים שבאמת הקשר ביניהם ובין זוגיות הוא קלוש עד לא קיים,
זה כמו שחילוני ילך ללמוד זוגיות מחרדים
אפילו גרוע יותר

HoneyBadger

New member
לא כזה אכפת לי שיראו בי חלש מהנורמה

יותר התכוונתי לומר שאנחנו חשופים לניצול שלדעתי קיים בסיסטם הזה

arana1

New member
ולמה חשופים לניצול ?

כי על המערכות שמתיימרות לעזור ולהכווין ולתמוך מזהות בדיוק את מה שהכי אוהב וטוב ומדוייק באוטיזם עם חולשה ופגם,
לניצול ונצלנות המבזה בבסיס כל מה שנחשב לטיפול ותמיכה ושילוב יש סיבה, סיבות, ולפחות חלקן נובעות מהדרך שבה כל המערכות בנויות כדי להתעלם לחלוטין ולרמוס ולשלול כל אפשרות של רגישות אוטיסטית כלגיטימית, בעלת ערך, או משמעות, גם במחיר של אטימות מוחלטת כלפי עובדות ( כמו שכתבתי כאן אוטיסטים לגמרי הכי רגישים למרחב בין אישי ומעדיפים כזה על קבוצתי ובדיוק בגלל זה הם הרי מוגדרים כאוטיסטים אז על רקע זה היומרה לחנך דווקא אותם לאהבה מגלמת בדיוק את כל מה שהכי מתועב ושקרי ונבזי ביחס הנורמטיבי לאוטיסטים).

לניצול יש סיבה, בוא נברר אותה, נוציא אותה לאור.

HoneyBadger

New member
שאלה כנה:

נראה לך שלהורים אכפת?

ולומר לך את האמת, כמה שאני סולד מהאחרונה אם לא הייתי מרגיש שלשתף איתה פעולה היה בא על חשבון המטרות העיקריות שעבורם באתי, הייתי נותן לה מה שהיא רוצה העיקר שתסייע לי.

arana1

New member
אי אפשר להפריד כך בין הדרך למטרה

זה מה שהנ"ט עושים ולכן הם לעולם לא יבינו את הרגישות האוטיסטית,
כמישהו מצפה ממך למשהו מסויים הוא מגדיר את הדרך, את המטרה, ואת הקשר ביניהם ?

להורים תמיד אכפת רק שאין להם מושג מהחיים שלהם ולעולם לא יהיה להם.

הבוקר למשל יצא לי לצערי במקרה לצפות כמה דקות באחת מתכניות הבוקר, והתברר, כצפוי, שילד מנודה ומוכה שכולם מתעללים בו הוא האדם, כל מומחי החינוך שישבו שם באולפן טענו ככה, כפי שהם תמיד טוענים, וזה מסיבה הכי פשוטה, שהנורמה מבוססת על שחצנות נרקסיסטית כחנית ולכן מבחינתם ילד שלא נכנס לכיתה עם פוזה של "אני המתנה שאלוהים נתן לעולם" אלא מגלה פגיעות ורגישות וחששות האופייניות לאדם רגיש ומצפוני הוא אדם הלוקה באינטלגנציה רגשית נמוכה במיוחד.

אז להורים אכפת כמו שלנ"ט אכפת, הם חיים בחברה שבה זה או להיות שחצן ומוחצן וכחני או למות ואף אחד לא רוצה שהילד שלו ימות,
רוב ההורים הם גם כאלה בעצמם, בטוחים שהנורמה היא מתנת האל לעולם,
בגלל זה אין מצב שלו אחד מהמומחים והפדגוגים ובעלי המקצוע אי פעם יבינו שלא רק שאין שום סתירה בין מופנמות וביישנות ליכולת לאהוב ולקיים זוגיות עשירה וטובה ורגישה אלא בדיוק להפך.

אז אם אתה מחפש ללמוד אהבה דווקא מבן אדם שאמונתו ואומנותו היא שנאה אז לך על זה,
לי זה לא מסתדר

HoneyBadger

New member
במחשבה שניה

לא הייתי מסכים לשום דבר אני לא יודע למה כתבתי את זה, ברחתי ממנה וזה מה שהייתי עושה בכל נסיבות אחרות גם כן.

arana1

New member
אבל זה נכון

ועל ההיבט הזה לא חשבתי ויש בו משהו, אנשים, בגלל שאנחנו שותקים, גם גופנית ובכלל, באמת משליכים עלינו את כל מה שהכי הזוי בהם, ויש בזה משהו שדווקא מאפשר לזהות מה קורה ובכלל

למעלה