אוטיזם וחיסונים

guri9

New member
אוטיזם וחיסונים

שלום לכם. אני מתעניין מזה זמן בקשר בין החיסונים ואוטיזם, ונראה לי די ברור שיש קשר. לפני כחודשיים יצא מחקר על שכיחות אוטיזם בארץ לאורך השנים: http://www.ima.org.il/imaj/ar09jan-05.pdf הוא מראה זינוק מדהים של פני ארבע בשנה אחת. השנה היתה 1997. הגיל הממוצע באבחון היה 3. כלומר מדובר בעיקר עי ילידי 1994, הגיל שבו תוכנית החיסונים עברה שינוי מהותי- הוסיפו את ה חיסון נגד HIB והורידו את הגיל של ה-MMR. מה דעתכם?

razgalili

New member
זאת לא הוכחה

קפיצה כזו סביר יותר שתיצג שנוי בסטנדרט של האבחון ב1997. גם אם לא היה שנוי בסטנדרט של האבחון, מדובר בבעיה הרבה יותר מורכבת כי יש שורה של גורמים שלא לקחת בחשבון - האם היתה הגירה לישראל בשנים אלה? גידול אוכלוסיה? חשיפה לטראומות? דליפה רדיואקטיבית? זיהום בנמל חיפה? התפרצות של אדמת בקרב נשים בהריון? פורמולה חדשה לתינוקות שלא הכילה ויטמין חיוני? שימוש נרחב בטלפונים ניידים? מספר הגורמים האפשריים הוא עצום. אתה לא יכול להפריד ולהחליט שרק גורם אחד הוא הוא הגורם.

guri9

New member
חכי שנייה....

בוא נתייחס לאלטרנטיבות שהצעת אחת אחת: 1. שינוי בסטנדרט ב- 1997 - אפשרי, אבל לא סביר - מכיוון שבמחקר עצמו מנסים למצוא הסברים אבל לא מציינים שום שינוי באותה שנה. 2. גידול באוכלוסייה - מה הקשר בין גידול באוכלוסייה לבין קפיצה של פי 4 בשנה אחת? 3. גליפה רדיואקטיבית - במחקר כתוב שלא מצאו קשר סטטיסטי לאזור גאוגרפי 4. זיהום בנמל חיפה? ראה 3. 5. התפרצות אדמת בקרב נשים בהריון - אין דבר כזה. יש התפרצויות אדמת שפוגעות גם בנשים בהריון, והתפרצות כזאת לא הייתה ב-1997. 6. פורמולה חדשה לתינוקות - שווה לבדוק!!! 7. שימוש נרחב בטלפונים ניידים - האם הייתה כזאת קפיצה מדהימה ב- 1997? למיטב זכרוני לא, אבל לך תדע. אם תדרוש מידע ברזולוציה גבוהה יותר שיראה את מגמת העלייה לא לפי שנת האבחון אלא לפי שנת הלידה ואפילו לפי חודש הלידה עבור שנת 93,94,95 אז נהיה כולנו הרבה יותר חכמים.

razgalili

New member
הבהרה

מה שניסיתי להסביר הוא את האמת הבסיסית של מחקר מדעי - הבעיה של בידוד גורמים שמשפיעים על התוצאה. כדי להוכיח קשר בין חיסונים לאוטיזם יש לקחת קבוצות ענק של תאומים זהים ולחסן חצי בסט החיסונים הנורמלי וחצי בפלסבו. אם תראה עליה משמעותית סטטיסטית בקבוצת המחוסנים הוכחת קשר בין חיסונים לאוטיזם. כיוון שמחקר כזה הוא בלתי אפשרי, אין לך אפשרות מעשית לבודד הפרעות. זה שגילית גורם אחד שהשתנה בין שנת 1993 ל1994 לא אומר שאין גורמים אחרים. שורת הגורמים שהבאתי לא היו גורמים שאני מתייחס אליהם ברצינות, רק דוגמאות שנועדו להראות איזה כמויות עצומות של מידע השארת מחוץ לדיון. ולצורך הענין - אני אישית מאמין שיש קשר בין חיסונים לאוטיזם, אבל לא מדובר במשהו שאני מסוגל להוכיח מדעית, ואני לוקח בחשבון את האפשרות שאני טועה. זו אחת מהסיבות שבגללן אני לא יוצא במלחמת חורמה בחיסונים לכלל האוכלוסיה.

guri9

New member
תגובה

לא טענתי שהמתאם הסטטיסטי שמצאתי מהווה הוכחה ניצחת, ואומנם הפואנטה שלך בקשר לבידוד גורמים היא חשובה ונכונה. אולם גם כדי לשלוח אדם לכלא לא צריך להוכיח את אשמתו ברמה של 100% אלא רק מעל לכל ספק סביר. אבקשך לעיין בשני המסמכים הבאים ממאגר המסמכים של משרד הבריאות: http://www.health.gov.il/download/forms/a2171_mr12_94.pdf http://www.health.gov.il/download/forms/a2184_mr25_94.pdf אם תקבל מידע ברזולוציה גבוהה שיראה שהשכיחות זינקה ממש באותם חודשים בהם בוצעו השינויים זה יהיה חתיכת צירוף מקרים. זה אמור לקחת להם דקה של עבודה במחשב לספק לך את הנתונים האלה אבל יש לי הרגשה שהם לא ירצו לתת לך אותם. הקשר ה"מקרי" לשינויים בשגרת החיסונים הוא כניראה חזק מדי...

למעלה