אוטיזם, חיפוש אחר מומחים...../images/Emo53.gif
מדובר בנושא שמאד חשוב לי, אז מי שיכול לעזור, לייעץ, לתת מידע וכו´ - יבורך עד לאן שלשוני מגיעה
. הבקשה: האם יש מומחים מאד יוצאי דופן בארץ לטיפול עם ילדים בעלי נטיות אוטיסטיות
מומחים בתחום התרופתי, אלטרנטיבי, מוטורי, או כל דבר אחר! הפרטים: יש לי קרוב משפחה שגר כיום בפלורידה ארה"ב. הוא נשוי עם ילד בן שלוש. הילד אובחן כבעל נטיות אוטיסטיות. הסימפטומים של הנטיות: חוסר יצירה של קשר עין רצוף. מדבר מעט מאד. הטיפול: הוא מטופל בצורה מאד אינטנסיבית על ידי כל רופא שנמצא ברדיוס של מאות קילומטרים. אני לא יודע בדיוק מה הטיפול, אבל מדובר במטפלים שמגיעים ומשחקים איתו או דורשים ממנו משימות שונות שקשורות בשפה. (מעט גם במוטוריקה, אבל ממש מעט) הם זוג הורים שמגדלים את הילד. הוא מקבל מעט מאד חשיפה לילדים אחרים. הוא נמצא בסביבה דו לשונית, כאשר ההורים שלו משתמשים בעברית ואנגלית לסירוגין. הפסיקו להניק אותו לפני חודש. יש לו עוד טיפול תרופתי כלשהו שמאיץ את היכולות שלו כל פעם שהוא מקבל אותו. מדובר בזריקה, כאשר אני לא יודע האם מדובר בסותר חומר כלשהו או תוסף לגוף, או מה. אני מצטער שאין לי פרטים יותר מדוייקים לתת... בכל מקרה, אם יש לכם המלצות על משהו שאפשר לדבר איתו בנושא, זה יהיה נהדר. המוטיבציה האישית שלי בנושא: הם מפחדים לבוא לביקור בארץ, כיוון שהילד נמצא בסידרה של טיפולים, והם מפחדים שאם הוא יפסיק את הטיפולים תחול נסיגה קשה, וכן הלאה... אני מקווה שאם יש טיפול יוצא דופן בארץ, הוא יתן להם תירוץ מספק להגיע. אישית, אני מאמין שהדבר הכי טוב לילד זה להיות עם הבני דודים שלו כמה ימים... ובנפרד, מה שמאד יהיה טוב להורים, זה להיות בארץ עם המשפחה שלהם. בקיצור - תודה רבה על כל עזרה, טל.