אוטיזם, חיפוש אחר מטפלים מיוחדים.

WhiteBear

New member
אוטיזם, חיפוש אחר מטפלים מיוחדים.

מדובר בנושא שמאד חשוב לי, אז מי שיכול לעזור, לייעץ, לתת מידע וכו´ - יבורך עד לאן שלשוני מגיעה . הבקשה: האם יש מומחים מאד יוצאי דופן בארץ לטיפול עם ילדים בעלי נטיות אוטיסטיות מומחים בתחום התרופתי, אלטרנטיבי, מוטורי, או כל דבר אחר! הפרטים: יש לי קרוב משפחה שגר כיום בפלורידה ארה"ב. הוא נשוי עם ילד בן שלוש. הילד אובחן כבעל נטיות אוטיסטיות. הסימפטומים של הנטיות: חוסר יצירה של קשר עין רצוף. מדבר מעט מאד. הטיפול: הוא מטופל בצורה מאד אינטנסיבית על ידי כל רופא שנמצא ברדיוס של מאות קילומטרים. אני לא יודע בדיוק מה הטיפול, אבל מדובר במטפלים שמגיעים ומשחקים איתו או דורשים ממנו משימות שונות שקשורות בשפה. (מעט גם במוטוריקה, אבל ממש מעט) הם זוג הורים שמגדלים את הילד. הוא מקבל מעט מאד חשיפה לילדים אחרים. הוא נמצא בסביבה דו לשונית, כאשר ההורים שלו משתמשים בעברית ואנגלית לסירוגין. הפסיקו להניק אותו לפני חודש. יש לו עוד טיפול תרופתי כלשהו שמאיץ את היכולות שלו כל פעם שהוא מקבל אותו. מדובר בזריקה, כאשר אני לא יודע האם מדובר בסותר חומר כלשהו או תוסף לגוף, או מה. אני מצטער שאין לי פרטים יותר מדוייקים לתת... בכל מקרה, אם יש לכם המלצות על משהו שאפשר לדבר איתו בנושא, זה יהיה נהדר. המוטיבציה האישית שלי בנושא: הם מפחדים לבוא לביקור בארץ, כיוון שהילד נמצא בסידרה של טיפולים, והם מפחדים שאם הוא יפסיק את הטיפולים תחול נסיגה קשה, וכן הלאה... אני מקווה שאם יש טיפול יוצא דופן בארץ, הוא יתן להם תירוץ מספק להגיע. אישית, אני מאמין שהדבר הכי טוב לילד זה להיות עם הבני דודים שלו כמה ימים... ובנפרד, מה שמאד יהיה טוב להורים, זה להיות בארץ עם המשפחה שלהם. בקיצור - תודה רבה על כל עזרה, טל.

נונינה

New member
נראה לי שקרוב המשפחה שלך מטופל..

מאד ע"י ההורים. הייתי שמחה אם הייתי יכולה לאמר לך שקצת זמן עם בני דודים יעזור לו, אבל זה לא נכון. טיול לארץ אכן יהיה חוויה קשה מאוד לילד עם בעיות תקשורת בן 3. אם מדובר בלעבור לגור בארץ אז את אותם טיפולים שהוא מקבל בארה"ב (לובאס, או ABA) אפשר לקבל גם בארץ ויש בארץ אנשי מקצוע רבים בתחום. הזריקה שאתה מדבר עליה - לא ניתן לדעתי לקבל בארץ באופן מוסדי, אבל אני מכירה אנשים שעקפו את הממסד בנושא...... ארה"ב די מתקדמת בתחום הטיפול והסיוע בילדים פדד. בית המדבר בשתי שפות לא מקל עליהם, וזה מחיר שהם משלמים על המגורים. פתרון פלא ישראלי אין...

WhiteBear

New member
זה מאד מצער אותי לשמוע ../images/Emo10.gif

אם אני אגלה משהו, אני אשמח לשתף אותך
... ואני מקווה שאת טועה אבל אני אשעה עוד בירורים. טל.

galit37

New member
זריקה../images/Emo184.gif????

אולי תוכלי לפרט על איזה זריקה מדובר??? הייתי מאוד שמחה לשמוע פרטים בנושא???

נונינה

New member
יש הורמון שקוראים לו סקרטין

גילו את ההשפעה שלו על אוטיסטים במקרה (מזריקים את ההורמון הזה בבדיקות גסטרו, ופעם שהזריקו לילד אוטיסט הוא פתאום הראה שינוי משמעותי בקשר עין לתקופה קצרה) יש כאלה שמזריקים סקרטין ויש גם סקרטין הומאופטי. בזמנו רצו בוולפסון לערוך ניסוי מסודר בנושא, אני לא יודעת אם הוא יצא לפועל. יש גם חומר באינטרנט. אני לא יכולה להפנות אותך למקום ספציפי אבל תנסה באתרים המדברים על אוטיזם, בטח תמצאי. בהצלחה

doroniz

New member
סקרטין

צודקת נונינה - לחומר קוראים סקרטין והוא נמצא בדרך מקרית. הסקרטין היה להיט לפני כשלוש שנים אולם הרייטינג שלו ירד אחרי שבכמה מקרים התגלו תופעות לואי מאוד קשות. היה נסיון להרים ניסוי מסודר בבי"ח וולפסון ואנחנו נרשמנו אליו. בסופו של דבר הניסוי לא יצא אל הפועל כי משרד הבריאות לא העביר את חלקו במימון הניסוי (וזה היה בחלק העיקרי). נדמה לי שהיה מבחינתם סירוב לתת הכרה לניסוי גם אם הוא יתקיים ללא תמיכת המשרד. לאחר נסיון של חמש שנים, שיחות רבות עם הורים, ואיסוף מידע מדעי - אני חושב שהשיטות ההתנהגותיות למיניהן הן הדרך לטיפול באוטיסטים. השיטות הרפואיות או החצי-רפואיות לא הצליחו לשכנע אותי כמועילות גם לגבי הילד שלי וגם בכלל.

למעלה