אוטיסטים !

מלבד התורה וקבלה לא צריכים הוכחה משום דבר אחר

עם כל זה אין ספק שהתופעה הזו של התיקשור עם אוטיסטים והמסרים שהם מעבירים, יש להם ערך מוסף גדול להתעוררות וחיזוק כפי שהרבה רבנים חשובים וגדולי דור כבר כתבו על כך.

זה סוג תיקשור כמו כל תיקשור אחר.

חוץ מזה גם "דרישה אל המתים" היא הוכחה להישארות הנפש (ואפילו זו הוכחה לקדושת יום השבת , כי בטכניקות מסוימות הם לא עולים בשבת, כפי שאמר רבי עקיבא). האם זה אומר שהמעשה חיובי ? אני חושב שאין איסור בתקשור עם אוטיסטים , כמו שלדעתי אין ב"תקשור" הנעשה על ידי אדם "נקי" איסור (תלוי בעיקר עם מי התקשור ואיך הוא מתבצע). אבל צריך לקחת את דבריהם בערבון מוגבל מאוד - כמו כל תקשור.

דוד YY

New member
למה התכוונת

<כמו שלדעתי אין ב"תקשור" הנעשה על ידי אדם "נקי" איסור> האם זה איזה עוד סוג של תיקשור ?

תקשור זה טלפון.

כשאדם מגיע לדרגה רוחנית מסוימת , הוא מסוגל לראות כל מיני דברים וזה נקרא בימינו תקשור. אבל הבעיה איננה הטלפון עצמו , אלא עם מי אתה מתקשר . . . מי שמחובר לטומאה זוהי אצלו רוח הטומאה. מי שמחובר לקדושה זוהי אצלו רוח הקודש.

מה שחשוב שם זה המסרים האמיתיים

שגורמים להתעוררות וחיזוק קרובים ורחוקים כפי שרבנים חשובים וגדולי ישראל מהארץ והעולם הביעו דעתם בנושא: " עולמו של אוטיסט – מסרים מעולם האמת – הסכמות עמ' 2 (הועתק ברשותו של המחבר הרב סרבניק מהספר "ונפשי יודעת מאד" העוסק בתיקשור עם אוטיסטים ופגועי מח). דברי הגאון הגדול רבי אהרן יהודה לייב שטיינמן שליט"א נמסר לי אישית מפיו של הגראי"ל שטיינמן בענין התקשורת החדשה עם פגועי המוח (אוטיסטים), שהוא רואה בזה רחמי שמים מרובים לעורר בזה את הישנים השוכחים את האמת בהבלי הזמן, ושוגים כל שנתם בהבל וריק, ואף לחזק את בני התורה בדברים שיש לחזק את בני התורה של זמנינו. באשר דבריהם הם מוסר חוצב להבות אש ומעורר מאד את כל המעיינים בהם. על כן, טוב להפיץ ולפרסם דברים אלו. הגראי"ל נכח אישית בתקשורים עם פגועי מוח והתפעל מאד מהתשובות שהם השיבו לו על שאלותיו. לדעת הרב שליט"א חשוב מאד להתבונן בדברי המוסר שלהם לצורך חשבון הנפש ואין להתעלם מהם. הקב"ה שולח לנו הארה ממרום ואילו אנשים רבים מתעלמים ומזלזלים בה. לכן, עודד אותי מאד הרב שליט"א להוציא את הספר ["ונפשי יודעת מאד"] המעביר מסרים אלו לציבור הרחב. מאידך, בקש להזהיר בזה שאין להשתמש בהם למעשה לשום ענין והוראה. כמו כן הזהיר לא לשאול אותם בעניני עתידות. לא זכינו לגילוי תופעה זו אלא לצורך מטרה אחת, לקרב את לבבות עם ישראל לאביו שבשמים. עולמו של אוטיסט – מסרים מעולם האמת – הסכמות עמ' 3 הרב נתן מאיר וכטפו יגעל בית מדרש גבוה, לייקוואוד, ניו ג'רסי, כ"ה סיון תשנ"ז "העם ההולכים בחושך ראו אור גדול". נמצאים אנו בתקופה שהחושך והבלבול גדולים מאד. רבים מעמנו אינם מכירים אפילו את אביהם שבשמים, ואפי' מאלו ההולכים בדרך האמת ישנם הרחוקים עדיין מן השלימות. ריחם הבוי"ת על עמו ושלח לנו ברוב רחמיו אמצעי המסוגל לעורר אנשים מתרדמתם העמוקה, באמצעות תקשורת חדשה עם בני אדם הפגועים במוחם ["אוטיסטים"]. דרך תקשורת זו רואים אנו שהעולם הרוחני גלוי לפניהם. למרות שבעיני העולם נחשבים אנשים אלו כחסרי הבנה וידיעה בנעשה סביבם, באמצעות התקשורת החדשה הנקראת "תקשורת בתמיכה" אנו מגלים שידיעתם בענינים הרוחנים של העולם, בעניני הבורא, ההשגחה ומוסר, הם ברמה גבוהה מאד. דברים אלו כבר הביאו חיזוק רב להרבה יהודים לחזור לשורשם או לחזק את דבקותם בתורה ומצוות. על כן אני רואה חשיבות גדולה לפרסם את הספר "ונפשי יודעת מאד" והמסרים של אותם פגועים הגורמים לקירוב הלבבות לאביהם שבשמים. מרוב טרדותי לא יכולתי לעיין בספר הזה ובקשתי מתלמיד חכם הנאמן עלי כבי תרי לעבור עליו, והוא אכן עבר על חלק גדול מן הספר ומסר לי את תוכנו. מלבד מה שבעצמו נוכח מקרוב באמיתות התקשורת וחשיבותה. יחד עם זאת עלינו להדגיש שהמסרים הנמסרים לנו דרכם ראויים לחזק ולקרב את הלבבות, ואין לפעול על פיהם למעשה בלי להועץ ברב כי כידוע אין הנהגת האומה בפועל אלא על ידי חכמי התורה. אני רוצה לברך את אלו העוסקים בהפצת המסרים החשובים הללו במטרה לקדש שם שמים ולהגדיל את שמו יתברך בעולם. יהי השי"ת בעזרם וחפץ ה' בידם יצליח. עולמו של אוטיסט – מסרים מעולם האמת – הסכמות עמ' 4 דברי הרה"ג ג. קראוס ראב"ד מנצ'סטר באנגליה אודות התקשורת ב - FC לאחרונה יצאה חוברת שנכתבה על ידי הרה"ג ג.קראוס ראב"ד באנגליה בשם "שמעו ותחי נפשכם". בחוברת זו תקשורות רבות של ילדים פגועי מוח, והיא מוכיחה בעליל כיצד דבריהם מתאימים להפליא לדברי חז"ל. ואלו חלק מדבריו בהקדמתו שם: וכו' הביעו FC "כל נכי הנפש בארץ ישראל המתקשרים באמצעות תקשורת לאחרונה את משאלתם לפרסם ולהדפיס חלק ממאמריהם עם מקורות מפסוקים ודברי חז"ל ושאר ספרים במידת האפשר, אני מרגיש שדבר זה הוא חיזוק גדול לעשות כן, באשר זה מוכיח עד כמה דבריהם מעוגנים ומושרשים במקורותינו הקדושים. בהתאם לבקיאות המוגבלת שלי אני בטוח שהחסרתי הרבה מקורות, מכל מקום אותם מעט מקורות שמצאתי מוכיחות לנו שאין אנו יכולים להתעלם מדבריהם. במשך אלפי שנים אוטיסטים, בעלי תסמונת דאון ושיתוק מוחין נחשבו לשוטים. עתה מתברר לנו שהם מבריקים ומסוגלים להביע את עצמם בתקשורת עמנו בדרך הרבה יותר נעלה ממה שאנו מסוגלים, עבור רבים דבר זה לא מתקבל בנקל , אולם אין זה משנה את העובדה שהיא אמיתית, כמו שהוכח בלי שום צל של ספק הרבה פעמים. לבסוף, שני תלמידי חכמים מסרו את הקונטרס הזה עבורי לאחד מגדולי הדור שליט"א, אע"פ שלמעשה הוא לא קרא את הקונטרס הוא נתן את הסכמתו החמה והלבבית לפרסומו, ואמר שהוא תיקון עבור נשמות הנכים, וזכות עבורנו אם זה יעוררנו לתשובה. אותו גדול הזהיר נשמע מדבריו שאין .FC בהדגשה על התקלות האפשריות הקשורות ל לשאול אותם שאלות מהסוג של קביעת החלטות לדוגמא: בעניינים הלכתיים ורפואיים , שאין הם משמשים כתחליף לגדולים, לרבנים , או לרופאים. - עולמו של אוטיסט מסרים מעולם האמת הסכמות עמ' 1 הרב יוסף בר שלום, הרב הראשי לבת ים פנה אלי איש ירא שמים מבעלי תשובה בישראל, ובקש הסכמה לספר "דניאל" שבו כתובים גילויים שהיה לילד אוטיסט בשם "דניאל". והנה כל האמור שם יש בו יראת שמים, הכל כבר כתוב בנביאים כתובים ודברי רז"ל והמדרשים. ומ"מ כיון שאנשים מתעוררים הרבה כשקורים זה מילד בן דורינו אמינא לפעלה טבה יישר, ואפשר להדפיסו וחלקו בישראל להשיב רבים מעוון ולעוררם ליראת שמים. ובפרט שהסכים על זה אחד מן הגדולים. " ועוד ועוד הסכמות באתר

hamber

New member
תפילת מחיה המתים

בתפילת שמונה עשרה , לפני קדושה : ונאמן אתה להחיות מתים: ברוך אתה ה' מחיה המתים. ברור שהתפילה אינה לבטלה, כי התפילה = אמת. אז חייבים בהסבר. ההסבר הוא פשוט : הנשמה היא נצחית, ולאחר כל סיום בעולם הזה, חוזרת הנשמה לתינוק חדש. בכול ירידה לעולם הזה יש תשריט חדש וחוויות חדשות. בהצלחה למבינים

למעלה