אוטמים בראש

עדי פרי

New member
אוטמים בראש

שבת שלום לכולם לאמי יש אוטמים בראש וזה גורם לה לאבד את הזיכרון בדרגה גבוהה לאחר צילום C.T. אובחנה כסובלת מאוטמים קטנים. הרופאים אמרו שהסימפטומים זהים לאלצהיימר.. לאחרונה אמי החלה לשקר. האם מוכרת לכם התנהגות זאת? תפסתי אותה משקרת בכל הזדמנות. בנוסף היא הפסיקה לטפח את עצמה דבר שלא אופייני לה.. אשמח לשמוע תגובות בברכה עדי פרי

ronnyw

New member
תשובה לעדי

הכל ייתכן. כיוון שהאלצהיימר, כמו האטמים של אימך, גורמים להרס קטן אך מתקדם של רקמת המוח - הרי שלך תדע מה נהרס קודם... כמעט כל תופעה יכולה להיות מוסברת על הרקע הזה. עניין הטיפוח קרה גם לאימא שלי, בגלל שלא הצליחה לעקוב אחרי איך היא נראית, האם הסתרקה כבר, האם יש כתם על הבגד או האם האימרה נפרמה, דברים שבעבר בהיקפידה עליהם עד שיגעון. זה לא שהטיפוח לא היה חשוב לה, אלא שלא הצליחה "לעמוד במשימה". (אם, נניח, הערתי לה שפס הגבות לא מדויק - מיד רצתה לתקן, אבל יכלה להביט בעצמה בראי קודם לכך,ולא לשים לב שזה עקום וכו') אינני מכירה חולי אלצהיימר שמשקרים (כדי להיות שקרון צריך זיכרון טוב ויוזמה...) אבל אני כן מכירה חולים שרואים מציאות מעוותת, הוזים דברים, חושבים שארועים מהעבר הרחוק קרו לפני יום או דקה וכו'. אז יוצאים להם לפעמים כאילו "שקרים".

zs1957

New member
ברוכה הבאה לפורום עדי פרי

שלום רב עדי, תופעת השקרים מוכרת.השקר מחפה על הירידה בזיכרון.החולה מתבייש שהוא לא זוכר ואז באים השקרים, לכסות על הבעיה האמיתית. בנושא השקרים תזרמי אתה אין מה להתווכח אתה זה בזבוז אנרגיה ותסכול עצום.זה חלק מהמחלה. מאחלת לך הרבה כח להמודד. אנחנו פה לרשותך בכל עת. שבוע טוב, זהבה שחם

ענתי44

New member
מילה על שקר

כמו רוני אני לא חושבת שיקירנו משקרים. אכן צריך להיות עם זכרון טוב ויכולת המצאה ואין בהם את הכוחות. יחד עם זאת, הם רואים וחווים דברים אחרים.אם השכן שלי, רואה את ה"איש הזה", שמטרתו לרדוף אותו לוקח את כלי הכסף.... האם אפשר לומר לו שזה לא נכון? או אם אמא שלי האמינה שהיא תלך וסיפרה לכולם שהיא לא בכסא גלגלים והולכת לקניות בשוק ומבשלת ומטפלת בי, המפונקת.. אז כשלא מודעים לבעיה ולנסיבות זה נראה כמו שקר מרגיז. אבל כשיודעים שזה האלצהיימר הארור שמדבר מגרונם אז לומדים לחיות עם זה. גם עם הלא נעים כשהסביבה שומעת ומאמינה לשקרים. למשל של שכני שהאשים את אשתו הנאמנה בבגידה עם האיש ההוא, באמצע הרחוב וכולם נעצו בה מבטים. ועוד משהו על שקרים... אני בעצמי למדתי להשתמש בהם ללא בושה להגן על אמא.

למעלה