אויי, אז סיימתי לראות את בלייד ראנר

Master Boo

New member
אויי, אז סיימתי לראות את בלייד ראנר

ואני ממש לא מבין מה כל המהומה סביבו... סרט חביב, נכון, אבל אין בו שום דבר "מיוחד" שגורם לי לרצות לראות אותו שוב... גם הרעיון שלו די........ קיטשי. למרות שאני בטוח שמתי שהסרט נוצר הרעיון לא היה כל כך קיטשי...

IC4

New member
אכן אני משוכנע שהסופר לא ניסה ללכת

על "קיטשי" זה סרט די גאוני , הסרט הראשון שיש בו טוויסט לדעתי, לפחות עד כמה שידוע לי אני גם פעם ראשונה שראיתי אותו לא אהבתי אבל תזכור את הנושאים שהוא מדבר עליו נגיד מכונה/רובוט שאדם יצר שלקחה חיים עצמאיים משלה ורוצה להמשיך להתקיים... או הרעיון של לא לדעת מי אתה , כלומר שיכול להיות שהכל שקר ... האשליה שאתה חי בה בלי לדעת אותה...

Master Boo

New member
הרעיון נחמד,

אבל אחרי "עיר אפלה" הוא כבר נהיה די מאוס... וד"א- איזה טוויסט היה שם לעזאזל??

samueldr

New member
לרחל ../images/Emo99.gif אין תאריך תפוגה

1) ה"טויסט" הוא שכנראה לריצ´ל אין תאריך תפוגה ! 2) כבר בסיפור "איש ה-200" של אסימוב יש שאלה על רובטים שאוצים זכויות של אנשים, אך כאן זה פותח יפה יותר. 3) עדיין הסרט מקדים את זמנו, בכמה נושאים כמו האם מי שמשקר ולא מודע לזה שהוא משקר יתגלה, או הנושא שהכי עניין אותי... האם ניתן לראות את התמונה המקורית, של תמונה שעברה עיבוד ממוחשב

IC4

New member
הטוויסט של בלייד ראנר!

אגב להשוות את בלייד ראנר לעיר אפלה נראה לי ממש לא במקום... אבל אולי זה בגלל שאני תופס מבלייד ראנר משהו מאד גבוה...(אשמת אח שלי, שאני נוטה לאהוב את הסרטים שהוא אוהב) כל מקרה הטוויסט הוא שדקרד האריסון פורד הוא רובוט בעצמו וכל הזמן הזה הוא לומד על רובוטים שחושבים שיש להם חיים ובעצם זה רק זכרונות מושתלים.... ובסוף הוא מבין שגם הוא אחד כזה... וזה ניסוח די מצחיק להגיד מישהו שמשקר ולא יודע שהוא משקר.. לא קוראים לזה לשקר, קוראים לזה לטעות, לא ?

Master Boo

New member
אז זהו...

שכבר שמעתי שמישהו אמר שבסוף הוא מגלה שהוא רובוט- אבל איפה לעזאזל?? אני ראיתי את הסרט, וחוץ מכמה רמזים לאורך העלילה, אין זכר לזה!

IC4

New member
האמת תצא לאור!

אני וידע שיש שתי גרסאות לסרט (גרסת הבמאי) ואיני יודע אם החלום מופיע בשתיהן אבל הרעוין הוא שיש חלום של דקארד שהוא רואה בו חד קרן ובסוף הסרט הצרפתי הזה , שנשלח נראה לי לבדוק עליו, שעושה כל מיני צורות עם נייר - משאיר לו קיפול ניירי של חד קרן על הרצפה... ממש בסוף אם אתה זוכר ואז האריסון פורד מרים אותו מהרצפה .. ומבין.... השאלה שלי היא אם זה כזה דבר נחמד לספר למישהו את האמת
זה כמו במאטריקס אתה חושב שדקארד פתאום התחיל להקיא חומר לבן?
the truth shall set u free a lie shall set u happy!

on drugs orange

New member
לא קראתי את הספר

אבל הרעיון של מכונה שלקחה חיים עצמאיים לא חדש כל כך. גם בספר השלישי בסדרת היפריון של דן סימונס מסופר על מכונות כאלו בערך. ד"א אני מאד ממליץ על הספרים האלו.

גשם לעד

New member
אנשים באמת!!!

בתור מעריץ מושבע של בליידראנר ו´האם אנדרואידים..´ אני לא מסוגל להבין איך אפשר לכנות את הסרט הזה בתואר אחר מ-מדהים וגאוני ביחד כמינימום!! הסרט מרגש, שובה, מקסים, עמוק, פילוסופי, פסיכולוגי, מאתגר שוב ושוב, ומדהים בכל רובד אפשרי. אגב, הסוף הקיטשי לא היה אמור להיות בכלל, הוא נמצא בגלל לחצים מההפקה. אבל בגירסת הבמאי, הסוף ירד, וירדו ה-voice overs, שנוצרו בשביל האמריקאים קשיי ההבנה. למרות שלפעמים נחמד לי לראות גם את הגירסה הזאת, ולשמוע את האריסון פורד מדבר יותר ומסביר כל דבר. בגירסת הבמאי, הסרט זורם עם המוזיקה הסוחפת של ואנג´ליס (הפסקול ממש ממש חובה!) והוא נגמר בסוף עצוב יחסית.. הסרט הזה הוא הדבר הכי טוב שקרה לי. וכך גם עם הספר, הם שונים, אך משלימים זה את זה.

למעלה