אויששש! טירון נוסף התאבד היום.....

שויו

New member
אויששש! טירון נוסף התאבד היום.....

טירון מהמחלקה של הבן. יצא הביתה עם הנשק ללא אישור וכנראה שבבית שם קץ לחייו. החברה של הבן הודיעה לי. הבן לא התקשר אלינו היום. היא אומרת שהוא המום. יש להם שיחה עם המפקדים, אבל..... מה עושים???????? הקלות הבלתי נסבלת הזאת של ההתאבדויות של הילדים/ גברברים. לא יודעת מה לחשוב אפילו. נראה לי שהזמינות הזאת לנשק ביחד עם הלחץ שנוצר אצל חלק מהחיילים גורמים למחשבות כאלה להתממש ביתר קלות. איך מונעים את זה??????? משתתפת בצער המשפחה והחברים.

oshiko

New member
שוב הנורא מכל ../images/Emo16.gif

פעם שלישית בתולדותיו הקצרים של הפורום. תמיד אנחנו מקוים שזו הפעם האחרונה. התובנות החשובות לנו כהורים - להדגיש לחיילים שלנו כמה חשוב להעלות מצוקות למעלה ולא לשמור אותן בפנים; ובמקביל, לשים לב לסימני מצוקה אצל החברים, ולעורר את תשומת לב המפקד או הקב"ן בהתאם. אנחנו כהורים צריכים לשים לב לסימני מצוקה בשיחות על החיילים בטלפון או בחופשות, ולא להסס להפעיל את הסגל או גורמי בריאות הנפש בצבא אם יש לנו חשד שהמצוקה היא רצינית. באירוח של הפסיכולוגית ציפי גון-גרוס היא פירטה סימני מצוקה שיש לשים לב אליהם: הפרעות שינה הסתגרות ובכי ניתוק הקשר עם חברים התפרצויות כעס דיווח על חיילים מן היחידה שלועגים לו בקביעות, מטילים עליו על משימות פרטיות תופעות גופניות שלא היו קודם קושי לחזור לבסיס תחושה שהמפקד "מחפש אותך" דיבורים על כך שהכל אבוד ושאין שום סיכוי שהדברים ישתנו במהלך הטיפול חלוקת חפצים שלו לחברים או לבני משפחה דיבורים על אנשים שהתאבדו ו"השתחררו מכל הסבל הזה" (רשימה מלאה יותר וכן טיפים על מיהם הצעירים העלולים לפתח קשיים במעבר מאזרחות לצבא אפשר למצוא בסיפרה "הורים מתגייסים") שלא נדע עוד צער

סמדר בנ

New member
קשה מאוד

ברור שהבן המום - רק בתחילת דרכו הצבאית וכבר נתקל במוות. בזמן האחרון יש ריבוי מקרי התאבדויות - רק בשבוע האחרון נדמה לי שדיווחו על שניים - וייתכן שזה השלישי. איך מונעים? אין לזה לצערנו תשובה ברורה. צריך להיות רגישים לסימנים המתריעים כפי שכתב אושיקו, ולתת הרבה תמיכה, וכנראה גם להתפלל ש "לי זה לא יקרה.." כמה עצוב, כמה קשה למשפחה
אני מפנה אותך לשרשור בנושא שהיה לא מזמן.

שויו

New member
זה נורא וממש זוועה... ועוד מרתיח

שהילד הזה הצליח לעבור כנראה 2 ש.ג. ועוד קילומטר בתוך הבסיס הגדול יותר , עם נשק בעוד שאסור להם בתחלית האיסור לצאת הבה"ד שלהם עם הנשק בכלל!!! והוא עבר ואף אחד לא עצר אותו.... חס וחלילה לא מאשימה את הצבא באופן אוטומטי ולפי מה שהבן מתאר המפקדים יותר בהלם מהחיילים אבל בכל זאת..... תגידו, מישהו עושה ועדות חקירה על הדברים האלה? חשוב ללמוד לקחים ולישמם בשטח? חוץ מזה היום בעלי סיפר לי שקרא מאמר ובו סטטיסטיקה שדוקא בגיל הצבא מספר ההתאבדויות קטן לעומת גיל ההתבגרות עד הצבא, שאז המספרים יותר גדולים אבל בכל זאת השילוב של גיל "בעייתי"+ לחץ מהגיוס והצבא בכלל+ הזמינות לנשק גורמות לקטסטרופות האלה להתרחש. וכמובן שדיברנו עם הבן וניצלתי את ההזדמנות לדבר על הנושא גם עם עוד מתבגר שבבית. הבן החייל אמר לי" איך הוא עשה את זה למשפחה שלו? לאמא שלו? אני הייתי מת ולא מתאבד!!!! (משפט משהו משהו לא?????) שלא נדע

סמדר בנ

New member
טירונות מ"צ

והיום בבוקר קראתי על חייל נוסף שיצא הביתה והתאבד בבית (אולי זה אותו אחד?) אמו גילתה את הגופה שלו - לא יכול להיות דבר יותר נוראי מזה.

שויו

New member
זה ככל הנראה אותו חייל. היה שם

סיפור נוראי. הוא כנראה הוחזר לבסיס ע"י המשפחה וחזר שוב הביתה ועשה מה שעשה. סיפור נוראי. אני עדיין עם מועקה מאד גדולה מאז שנודע לי. מקוה שהבן והחבר'ה יעברו את זה בשלום. האירוניה היתה גם שאתמול היתה לו לוויה צבאית בדיוק באותה שעה שבה התקיים באותו בה"ד טקס האזכרה השנתי לחללי מ.צ.

למעלה