אוי אברוך איזה תסכול

אוי אברוך איזה תסכול

אני יודעת שמשהו לא בסדר אצלי שם למטה בבטן התחתונה, ולא משנה שבפגישות הקודמות סוריאנו החליט שאני בשיפור משמעותי ושאין לי כלום, אני מכירה את הגוף שלי.
אז קבעת תוא לד"ר אייזנברג והחלטתי שאני רוצה לבצע אולטרסאונד, וביום חמישי עברתי אחד.
ואולי אני קצת מצטערת על זה, אולי היה עדיף לא לדעת.
היא השתמשה במילה "הדבקויות" ואני ישבתי מולה מנסה להסתיר את הדמעות בעיניים.
באמת שהייתי בטוחה שאין לי משהו כזה חמור, הייתי בטוחה שהכל מצוין אצלי, שזה בדיכוי , שהאנדו הארור הזה לא קשור לכל הכאבים שיש לי בשלפוחית ובמעיים.
אבל אז היא אמרה שהרחם שלי נוטה אחורה וימינה וזה בגלל שהוא דבוק לי למעיים, ואיכשהו שגם השלפוחית קשורה לזה.
וזה לא הגיוני כי עשיתי ניתוח אצל חמני אומנם, בשנת 2011 והוא לא מצא כלום.
אז איך עכשיו הדבקויות??
היא אמרה שיכול להיות שזה כן היה קיים אז באולטרסאונד הקודם שהיא עשתה לי, אבל היא התפתחה מאז ויודעת יותר דברים.
ואני מתוסכלת, כי לא, ממש לא בא לי עוד ניתוח.
ואולי אפשר לחיות עם זה, עם תזונה נכונה?
ולא בא לי שזה ישפיע לי על הריונות בעתיד למרות שאני רק ת 23.
וזה מבאס.
ואיך יכול להיות שב-MRI לא ראו כלום? מוזר...
יום שלישי אני אצל סוריאנו, מעניין אם הוא יכעס שעשיתי אולטרסאונד בלי שהוא ביקש...
אוי אברוך

ומה יש לסוריאנו לכעוס? רופא שהאגו משחק אצלו

זה עצוב ומכעיס כאחד. אני מבינה את אי הנעימות מלספר לו, אבל זה לא צריך להיות פקטור בטיפול בכלל. חוץ מזה, עד כמה שאני מבינה ההידבקויות יכולות להתרחש בכל עת, כלומר גם אם לא מצאו לך משהו בניתוח הקודם, זה לא אומר שזה לא יכול לחזור כך או אחרת, לצערנו. אני ממש לא בטוחה שמה שאני אומרת זה נכון, רק מקריאה כאן הבנתי את זה. תרגישי טוב בכל אופן. גם אצלי מצאו לפני כמה חודשים הידבקות של השחלה השמאלית לרחם ולא מצאו את זה קודם... ד"ר ארביב אמר שהוא היה מנתח אותי אילו רק הייתי במשקל תקין, כי עם עודף המשקל שלי הוא בטוח שאני בסיכון גבוה למות על שולחן הניתוחים כי עוד מנפחים את הבטן בגז...

לא לפחד מרופאים

זה מה שלמדתי זכותנו ללכת ולקבל את כל המידע ובכל דרך בין עם הפנו אותנו או שפנינו עצמאית זה מה שלמדתי מכל סיפור האנדו אז בבקשה אל תפחדי מסוריאנו הוא בעצמו כעס עלי על שלא באתי מוקדם יותר לו רק ידעתי שאני צריכה להתעקש יותר ולגבי ההידבקויות אני אחרי חודשיים ניתוח וכבר ארביב אמר שהן חזרו על אף ששמו לי חומר נגד הידבקויות

זואילי

New member
הי מזריקה

ראשית - כל ניתוח יוצר הידבקויות...

זה מחיר שמשלמים.
תזונה לא משפיעה על הידבקויות לצערינו.

אל תחששי מסוריאנו. אין שום סיבה שיכעס, ואם לא תעשי אישיו אז לא יהיה אישיו.
עדכני אותו במצבך. תספרי לו מה אייזנברג ראתה (ואם יש לך את זה בכתב אז מה טוב)
ותבקשי ממנו תשובות. או תוכנית.

לא הבנתי את זה

סליחה שאני נדחפת, אבל לא הבנתי איך ניתוח שמטרתו לפתוח הידבקויות יוצר הידבקויות חדשות... אז בשביל מה ניתוח?

שמיץ1

New member
הידבקויות

הידבקות היא בעצם רצועה סיבית (מעין רקמת צלקת פנימית) שמחברת בין רקמות שלא היו אמורות להיות מחוברות. בדומה לצלקות חיצוניות בעור, הידבקויות נוצרות בעקבות זיהומים, דלקות או פציעות, ובכללן ניתוחים.
כירורגים משתדלים ליצור מינימום טראומה לרקמה כדי להפחית את ההדבקויות, ולרוב משתמשים גם בחומרים שאמורים למזער אותן. עם זאת, הידבקויות נוצרות לאחר כל ניתוח (אם כי בניתוח לפרוסקופי ההידבקויות פחותות מאשר בניתוח פתוח). מסיבה זו, לא ממליצים בדר"כ לעבור ניתוח אם מטרתו היחידה היא הסרת הדבקויות. במקרים מסוימים, כאשר יש חשש שההידבקויות גורמות לסבל משמעותי, מבצעים ניתוח להסרתן. נכון, יווצרו הידבקויות חדשות, אך התקווה היא כי הן יווצרו כך שיגרמו לפחות בעיות (ואולי יווצרו פחות מהן בעקבות טכנולוגיות ושיטות ניתוח חדשות).

שמיץ1

New member
אני חושבת שהזכירו כאן בעבר

ניתוחים שבהם רק הסירו הידבקויות, ודווקא הוביל לשיפור בתסמינים.

מבינה אותך. תרגישי טוב.

liats80

New member
תעדכני איך היה

אין לסוריאנו סיבה לכעוס ומהיכרות שלי איתו הוא גם לא יכעס.
טוב שבדקת. אבל האמת שעם הדבקויות אין הרבה מה לעשות כך שיכול להיות שבגלל זה סוריאנו לא דלח אותך לבדוק.
תזונה לא עוזרת להדבקויות. וכל ניתוח עלול לגרום להדבקויות נוספות. אז רק אם המצב ממש נורא שווה לנתח שוב.
בהצלחה ותרגישי טוב!
ליאת.

פז08

New member
מזריקה יקרה.....

מבינה מאוד את התסכול
ב- MRI לא תמיד רואים הכל, יודעת זאת מנסיון.
וזה שחמני לא ראה שום דבר ב- 2011 לאו דווקא אומר על המצב הנוכחי שיכול להשתנות. הדבקויות גם יכולות להיווצר כתוצאה מניתוח, זו תופעת לוואי ידועה של ניתוחים....
מאמינה שד"ר סוריאנו לא יכעס..... הוא עובד בשיתוף עם ד"ר אייזנברג ואם הייתה לך תחושה של החמרה זכותך לבצע בדיקה, עובדה שיש ממצאים......
תעדכני מה היה אצלו..... בהצלחה!!!!

אז ככה

הייתי אצלו, שוב בדק שוב שאל לגבי כושר ותזונה ודיקור והמליץ עליהם.
אמר שהוא לא רואה הדבקויות ושאין לי מה לדאוג.
היה מהמם ומקסים ועדין!
לא כעס בכלל.. אפילו שאלתי אותו אם הוא חושב שאני נודניקית שאני כל הזמן באה ואמר שממש לא ושזה לגיטמי ושלח אותי הביתה מחויכת ונטולת דאגות

למעלה