אוי, איזו ארוחת צהריים אכלתי!

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אוי, איזו ארוחת צהריים אכלתי!

כמו תמיד, חזרנו מההורים עם כל כך הרבה אוכל, שנאלצתי להאבק עם המקרר אמש:
חזה עוף בכרוב ועוד משהו - נהדר, קלופס שונה מהרגיל (עדין יותר), צלי בשר עם ירקות שהחצי חטף לעבודה למורת רוחה של הנסיכה, אנטיפסטי סלק+בטטה+בצל סגול עם תיבול שונה מהרגיל (סויה?), סלט כרוב לבן חמוץ "חדש", תבשיל גזר ואפונה חריף - לא ה"רגיל", קיגל אטריות מלוח לא של אחי (גם נחטף ע"י החצי), סלט עגבניות כמו מטבוחה אך ללא בישול - מרענן, חריף ומשגע ועוגת אגוזים-קוקוס נימוחה ובחושה. ייתכן ששכחתי משהו או שניים.

והיו המון מאכלים חדשים שלא נותר מהם מספיק כדי לקחת: מושט אגדי בכל מיני ירקות, עוף סיני (השארנו עבור הילדים שנשארו אצל סבא וסבתא), תבשיל חומוס ופטריות, תחתיות ארטישוק עם סלרי (מדהיםםםם!!) ועוד מליוני סלטים.

מכל הנ"ל אכלתי לפני מספר דקות: קלופס ואנטיפסטי מחומממים קלות לצד סלט העגבניות, הכרוב הלבן ועוד סלט כרוב. כואבת לי הבטן מרוב עונג!
 

לאה סי

Active member
אבל השבת שלנו הייתה יותר יפה אפילו


ונשארו לנו אפילו שאריות (שני נכדים מדהימים...)
 
לאה ס אשמח לכמה מתכונים


חזה עוף בכרוב ועוד משהו - נהדר,
קלופס שונה מהרגיל (עדין יותר),
צלי בשר עם ירקות
סלט כרוב לבן חמוץ "חדש",
עוגת אגוזים-קוקוס נימוחה ובחושה.
עוף סיני
תבשיל חומוס ופטריות,
תחתיות ארטישוק עם סלרי
תודה רבה מראש וזה לא דחוף. בזמנך החופשי.
ראית ששלחתי לך הוראות זריעה לשומר?
 

לאה סי

Active member
אורני, אני קצת לחוצה בזמן בתקופה הקרובה,

אז ייקח קצת זמן. דרך אגב, סלט הכרוב הוא הסלט המעולה שלך עם שמן, לימון ומלח. להיט כאן בבית!
 
ממש לא דחוף. רק אל תחמיצי את עונת הזריעה.

למתכונים אחכה בסבלנות ושמחה לשמוע שאהבתם את הסלט שלי.
 

אמרלדה

Active member
מהוללת, איך עושים את הסלט עגבניות?

כי אני מכינה, אבל עדיין מחפשת את המושלם, כמו במסעדות המזרחיות. סלט ללא בישול, מרענן, חריף ומשגע... בדיוק.
 

לאה סי

Active member
סלט עגבניות חריף (לא מבושל)


750 גר' עגבניות בשלות
2 כפות שמן
8-9 שיני שום מעוכות
3 כפות של סלט טורקי*
מלח, פלפל שחור
פלפל אדום חריף**

מגררים את העגבניות על מיגררת גסה ונותנים אותן בקערה בינונית.
מוסיפים את השום הכתוש, הסלט הטורקי והשמן ומתבלים במלח, בפלפל שחור ובפלפל אדום חריף.
מערבבים היטב את הסלט.***
* השתמשתי באריסה חריפה
**פפריקה חריפה
***שומרת במקרר למספר שעות

בני סיידא

בתיאבון!!
 
למעלה