אוי הגנטיקה... הגנטיקה

ענתי44

New member
אוי הגנטיקה... הגנטיקה

אם בכל פעם שאני שוכחת משהו אני נכנסת ללחץ וחוששת שהנה גם אצלי מתחיל, ומוקדם, האלצהיימר. אבל את הגנטיקה שלי ירשתי לא רק מאמא גם מאבא.הוא נפטר מסרטן לפני 16 שנה. ומאז הפכתי היפוכונדרית עם התמחות בסרטן, וכאמור עכשיו אני עושה את הדוקטורת שלי במדעי ההיפוכונדריה על אלצהיימר. בגלל אבא, ובשל העובדה שהגוף שלי נוטה לייצר פוליפים, שגדלו ויצרו בעיות בתיפקוד הגוף, אני אחת לכמה שנים עוברת בדיקה מגעילה קולונוסקופיה.הכנסת מצלמה זעירה למעי הגס והוצאת פוליפים, אם ישנם.כבר עברתי כמה פעמים, ותודה לאל הם היו לא סרטניים. הפעם, אחרי 4 שנים של שקט, אני עומדת לעבור ביום שישי שוב את הסיוט הזה.כי בחודשים האחרונים חזרו הבעיות. הפעם זה שונה מכמה בחינות. והעיקרית שבהם אמא.בדרך כלל היא היתה לצידי בבדיקות הללו, שחייבים להביא מלווה.עכשיו כשהודיעו לי לבוא עם מלווה עיקר דאגתי היתה אמא. מי ישאר איתה? מה יהיה איתה? כמובן שנפתרו השאלות המעשיות, אחותי תהיה עם אמא וידידי יבוא איתי. אבל, עכשיו, וכמו שפוליקר שר, " כשהערב אורב",מתגנבות בדלת האחורית הפחדים. מה יהיה? האם .... אבל בעיקר החששות. ואם כן, חס וחלילה, מה יהיה עם אמא?????????.. טוב ברור שבעוד 48 שעות אהיה אחרי והכל יהיה בסדר, אך, מצבים כאלה כל כך מפחידים אותי. אני כבר לא משפחה חד אדם (ניסוח שלי לרווקה מזדקנת) אני משפחה חד הורית .הרי אני אמא של אמא שלי. אנחנו המטפלים ביקירנו חייבים לשמור בראש ובראשונה על עצמינו שיהיה לנו הכוח והיכולת לשמור עליהם. שיהיה לכולנו רק בריאות.

zs1957

New member
אוי הגנטיקה ענתי 44

היי ענתי החמודה ! הגנטיקה אכן משפיעה על חיינו, אבל באמצעות הרפואה המונעת ניתן להתגבר גם על פגמים גנטיים.כל הכבוד לך שאת עושה את הבדיקות השגרתיות שהן למעשה מונעות, לעיתים הם מפחידות ולא נעימות ולצערי כל אחד היום מאתנו עובר אחת מהן.בעלי עומד לעבור קולונסקופיה בתחילת ינואר 2006 הבדיקה באמת לא נעימה אבל היא מאד חשובה ,גם בעקבות מות אמו מסרט ו המעי הגס לפני 3 שנים.אל תדאגי נותנים זריקת טישטוש. אני מאחלת לך שתעברי את הבדיקה בקלות ושלא ימצא כל פוליפ והכל יהיה בסדר.טוב שהידיד שלך מגיע אתך . את זקוקה לתמיכה ולמלווה . אני אכתוב לך ביום שישי בערב. התיי רגועה ותחשבי על דברים נעימים בזמן הבדיקה, זה סוג של מצדיטציה שינטרל את הפחד ויעזור לך לעבור את הבדיקה בצורה נינוחה לילה טוב. זהב שחם /עמותת אלצהיימר

ענתי44

New member
תודה זהבה../images/Emo24.gif

אני מכירה את הבדיקה מצויין כי אני עושה אותה כבר בפעם החמישית או השישית. ואצלי תמיד מתגלה פוליפ (השיא היה פוליפ בגודל כדור טניס שולחן) ואז מוציאים את זה ושולחים לביופסיה.הבעיה שיש לי תופעות קשות, שמעידים כנראה שהוא חזר. יש לי הנטייה המשפחתית מצד אבי לייצר פוליפים. לכן אני במעקב בגסטרו (אבא) שד (סבתא) אני יודעת שיהיה בסדר והפוליפ שמפריע לתיפקוד האזור יוצא ושיוברר במעבדה שהכל בסדר.ושהחששות שלי, מובנות אבל לא מוצדקות. ושאולי מצבי טוב מאחרים שלהם אם יש משהו לא יודעים. אל דאגה עד המפגש של הפורום אני אהיה כמו חדשה.עוד הרבה לפני. בהצלחה לבעלך בבדיקה.תדידי לו שאני תמיד מדמיינת שאני יושבת בסלון ביתי וצופה בערוץ המדע.אני עוקבת אחרי המתרחש על המרקע כאילו לא מדובר בי. יום נפלא לכולם ענת

ronnyw

New member
מחזיקה לך אצבעות

ושולחת מרחוק את מלוא הפרגון !! מחכה למסר שלך של אחרי, עם הומור כמו תמיד, עם שנינות כמו תמיד, עם נשמה, כמו תמיד. שיהיה לך הכי טוב !!

לענתי היקרה - רק בריאות

בוקר טוב לך, קראתי אתמול בלילה על הגנטיקה שאת מתארת בהומור כזה. כמו שכולם ענו לך, באמת כל הכבוד לך על ההתייחסות וההומור , יחד עם הרצינות. אני מאחלת לך בדיקה קלה, מהירה והרגשה טובה אחר כך ובעיקר שהתשובה תהיה כמו בעבר, שהכל תקין. גם לבעלי יש גנטיקה כזו מצד אימו וכבר עשה פעמיים את הבדיקה. אז שוב , בהצלחה ובתקווה להתראות במפגש שאתם מתכננים. שבת שלום וחנוכה שמח.

פנטזי1

New member
ענתי שלום

קודם כל תהיי בריאה ותעברי את הבדיקה בשלום. ובקשר לגנטיקה אוי אוי אוי מה אני אגיד?גם אבא שלי וגם 2 אחיותיו עם אלצהיימר. כל פעם שאני שוכחת דברים אני בטוחה שזה מתחיל. ובאשר למפגש גם אני מעונינת לבוא מקוה שיתאפשר לי.

zs1957

New member
אישור הגעה למפגש הפורום

אנא אשרו את הגעתכם למפגש על מנת שנוכל להזמין מקומות בהתאם. ניתן לאשר אצל זהבה או ענתי. נשמח לראותכם בברכת חג אורים שמח זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

zs1957

New member
ערב טוב פנטזי 1

אני מקווה לראותך במפגש. תודה על ההיענות, אני מקווה שיתאפשר לך להגיע ונוכל להיפגש. באשר לגנטיקה את כותבת שאביך ושתי אחיותייך חולים באלצהיימר. האם עשית בדיקה גנטית? אפשר לעשות גם בדיקה קוגנטיבית בכל אחת ממרפאות הזיכרון. לגבי אלצהיימר גנטי משפחתי בדרך כלל זה מתחיל בגיל 40 .אם עברת את הגיל הזה אז זה פחות מסוכן, אך עדיין את בדרגת סיכון גבוהה. זהשאת שוכחת דברים זה לא אומר שיש לך אלצהיימר. מגיל 40 כולנו שוכחים. לטפל ב- 3 חולי אלצהיימר זה קשה מאד, מאד. אנינו מטפלים בהור אחד ונופלים מהרגליים. במיוחד עם את אפוטרופסית הקודי הוא בלתי נסבל. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

פנטזי1

New member
זהבה שלום

אבי אכן חולה וגם 2 אחיותיו שלו(לא שלי),אני לא בטוחה שאני רוצה לעשות בדיקה גנטית ,אולי עדיף לא לדעת במקרה הזה כי במילא אין תרופה או מניעה אז מה זה יעזור? ובקשר לגיל אני כבר בת 53 וגם אצל אבי המחלה פרצה אחרי גיל 65 כך שאני מקוה שזה בכל זאת לא גנטי.

zs1957

New member
תגובה לפנטזי1

שלום פנטזי1, לפי הנתונים שמסרת זה לא גנטי אצלכם.אנחנו הרבה פעמים פוחדים להבדק גנטית ומעדיפים לא לדעת כי במילא אין תרופה וזה לא יועיל. ואכן, יש צדק בדברייך. אך יש לזכור כי המחקר בנושא הוא בעיצומו וידוע כיום שאורח חיים בריא עשוי למנוע אלצהיימר. להלן מספר דוגמאות שידועים כגורמים למחלה: מחסור בויטמין B12 ,סכרת ,השמנת יתר,חבלות בראש, השכלה נמוכה,דיכאון,לחץ דם גבוה הגורם לשבץ מוחי,חוסר תקשורת עם הסביבה. מדענים ממליצים לתרגל את המוח יום יום בפיתרון תשבצים, סודוקו, תקשורת עם אנשים,ספורט:הליכה,ריקוד, ריצה. לימודים,אכילת מזון עשיר בויטמין B . אני מאחלת לך בריאות טובה והמשך פעילות מהנה. יום טוב זהבה שחם/עמותת אלצהיימר

zs1957

New member
מפגש חברי הפורום -הזמנה

לגרשון וכל חברי הפורום, הנכם מוזמנים למפגש חברים שיתקיים ביום ראשון בארקפה קניון עזריאלי תל - אביב בשעה 18:00 בערב. נשמח לראות את כולכם. גרשון,זהבה וענתי. זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

zs1957

New member
תודה ענתי

שיהיה לך בהצלחה בבדיק. הכל יהיה בסדר. יום טוב זהבה שחם

zs1957

New member
שמחתי שחזרת בשלום

היי ענתי! שמחתי לשמוע שחזרת הביתה בשלום. אני מקווה שהתוצאות גם בסדר. אני מקווה שלא סבלת הרבה. העיקר הבריאות. והכי חשוב שאנשי הפורום יפגשו ב - 1.1.06 . שימי לב להזמנה שפרסמתי כל טוב והרבה בריאות זהבה שחם /עמותת אלצהיימר

irisgh

New member
ענתי 44

ענתי שלום, מה שלומך ? ומה היתה תוצאת הבדיקה. בקשר לגנטיקה, כולנו איתך. אימי סבלה מפרקינסון ואבי סובל מאלצהיימר. אז ביחד אנחנו (הילדים) "מסודרים". שנהיה בריאים.

גנטיקה?

לכותבים שלום, כולנו פוחדים מגנטיקה, אך כנראה שזה מקרי, החולים אחרי 65-70 חולים בגין תןחלת החיים, אצלנו בעלי ושני אחיו חולים, האחות הרביעית עברה את כל הבדיקות האפשריות ודחו את חששותיה, אני כמובן חוששת לילדי, אבל אני נאחזת בתקווה כי המחלה אינה גנטית, ידוע כי בגיל 40 היא עשויה להיות גנטית ורק 5% מהאוכלוסיה, בואו נקווה כי אין אנו בתחום הגנטיקה, אחרת נשתגע מבעוד מועד, ההתמודדות עם המחלה, בעיקר בהדרדרות היא קללה שלא מהעולם הזה.אנו רוצים להאמין שילדינו לא יירשו אותה.ולא תזיק התקווה.

למעלה