אוי, הריח...

בלאונט

New member
אוי, הריח...

כתוצאה מהודעות רבות שראיתי כאן הבנתי עד מהרה שבכדי לשרוד בעולם המודרני של לוחמה אלקטרונית, אוטוסטרדת המידע ופיצות קרות שאנחנו חיים בו היום, אני חייב לכתוב על נושא מסויים ולהאשים אותו בכל דבר שגוי או כואב בעולמנו. נכון, אימפולסיבית רציתי שהנושא הזה יהיה נשים - אבל זה ממש לא נכון. טוב, אז דבר אחד שממש מפריע לי, הוא הדבר שמעקב את העולם, מקשה על כולם, לאט לאט נוגס בחירותנו, חונק את האנושות כולה באכזריות שאינה נראית לעין - טקט. הרעיון יפה, אני מסכים. אבל אי אפשר ככה. זה פוגע באנשים, זה מונע התייעלות ושיפור. דוגמה אחת שממש מטרידה אותי היא הסיטואציה בה אני נכנס לבית (או רכב) של מכר ומגלה ריח נוראי, סרחון בלתי נסבל, שמשום מה אותו המכר פשוט אינו מבחין בו ומתנהג באדישות מוחלטת למצב. אני כמובן, מפחד להעיר לו על זה מכוון שזה לא פוליטקלי קורקט אבל זה גורם לי לחשוב - אולי גם לי יש בבית סרחון כזה?! אלוהים ישמור, עולמי חרב. הרי אותם מכרים עם בית מסריח אינם מודעים לזה, אז אולי גם אני לא שם לב. זאת מחשבה מפחידה. הטקט הזה מונע מבעדם לחקור את העיניין ולטפל בו. דוגמה נוספת הינה המורה להיסטוריה שבאמצע השיעור גוש של נזלת יבשה נדבק לו לקצה האף - שום תלמיד לא מוכן לספר לו על זה ולכן הוא נשאר בדיחה במשך כל היום. ולכן, אני פותח היום את התנועה לעלבונות כנים! מי איתי?

Black Star

New member
נהההה...

מצד אחד אתה צודק. עדיף שיגידו דברים בפרצוף, ולא מאחורי הגב. ככה באמת אפשר לטפל בבעיה. אבל מצד שני... נגיד, אם אתה חושב משהו על מישהו, אבל זה לא דבר שאפשר לשנות (ווי, איזה מכוער!!!), או דבר אחר שיתקבל כעלבון ולא כביקורת בונה (ווי!!! איזה פרחה!!!), זה טיפשי להגיד את זה. זה לא יביא לשומדבר וסתם יעשה לבנאדם רע על הנשמה. אין דבר שאני שונאת יותר מצביעות, ומלגלות שאנשים שסמכתי עליהם וראיתי בהם חברים הלכו וריכלו עליי מאחורי הגב- אבל אני גם שונאת עלבונות. אנשים חסרי בטחון עצמי (כמוני) לוקחים את זה קשה, זה נחרט אצלם. ותחשבו על זה- איייייי... יעל. Immerse Your Soul In Love --

Cleopatra

New member
לא צריך להגזים...

לא צריך לפתוח תנועה לעלבונות כנים, אבל בהחלט אפשר להעיר בשקט ולנסות בלי להעליב...

נעל

New member
התנועה לאנשים שנואים

נעל צופה קצת בעיות תדמית לתנועה הזו. קרוב לוודאי שהיא תהיה מורכבת מאנשים לא יותר מדי פופולארים (שאין להם הרבה מה להפסיד) שיתחילו לקיים מפגשים קבועים בהם הם יעליבו זה את זה עד שמישהו יזדקק לאישפוז. אולי צריך לנסות לשנות את העולם. כן, זה יותר טוב. הרבה יותר ריאלי, לא? התנועה תפעל, בעדינות, לגרום לאנשים לשנוא את הפוליטקלי קורקט. בדיחות גרועות יכולות להיות נשק לא רע. עוד ניסיון יכול להיות לעגן בחוק קולרים קבועים שאסור להסירם שיגרמו לכל מי שמשקר שוק חשמלי לפי רמת השקר (עד קרוב למוות). כמו שהיה בגולשים בזמן פעם. יש הרבה מאוד אנשים שהחיים שלהם יכולים להרס לחלוטין בגלל כמה מפעילויות התנועה, לכן עדיף לשתוק אם רואים שזה מקרה קשה, להיות עדינים אם זה עניין רגיש, ולהגיד את האמת המלאה או הכמעט-מלאה במקרים שזה נראה הכרחי או שאין כל מעצור נראה לעין. פשוט לשפר את הטקט יותר לכיוון כנות כמעט מלאה.

למעלה