אוי ואבוי ...

אמיקה

New member
אוי ואבוי ...

אתמול כתבתי מה שכתבתי, ולא חזרתי מאז עד עכשיו ורק עכשיו אני רואה מה ניהייה - אז אני מבהירה ומתנצלת: אני עו"ד. גם עירית עו"ד. גם בעלי עו"ד. גם לא מעט מחברינו הם עו"ד (הרי פגשנו אותם בלימודים..), וכמובן הקולגות שלנו עו"ד. ניסיתי לעודד את עירית רק באשר לתחום הספציפי הזה(!) בלי שום קשר למצב הכללי (הירוד) בשוק העבודה , ובלי להביע עמדה לגבי כל מה שסטטיסטיקה מוחה עליו. ובצדק. תבינו, המצב בשוק עו"הד הוא כזה שיש המון עו"ד, התחום היה מאוד מאוד מבוקש בשנים האחרונות ונוצר עודף היצע בתחום. בכל עיתוני עוה"ד ואפילו בעיתונים הארציים יש המון כתבות, חדשות לבקרים, על עו"ד שלא מוצאים עבודה בתחומם. לא רק זה - הרבה מחברינו שהם עו"ד מורשים - או שמראש ויתרו על הרעיון, או שטוענים שהם לא מוצאים עבודה. מבירור טיפה יותר מעמיק תמיד עולה שאלו שטוענים שהם לא מוצאים עבודה, דווקא יכלו כבר מזמן לעבוד בתחום, אם כי לא בתנאים שנראים בעיניהם אידאליים (נניח, משרד גדול וידוע, משכורת שמנה, שעות עבודה נוחות, הימנעות מהופעה בבימ"ש - כל מיני תנאים). יותר מזה - הרבה מאלו ש"לא מוצאים עבודה" פשוט לא ממש חיפשו, או לא חיפשו טוב והסתפקו במשלוח של עשרה - עשרים קורות חיים למשרדים הכי מפורסמים, ויש כאלו שאפילו קיבלו זימון לראיון עבודה אבל לנוכח תנאי סף מסויימים שהציגו להם - הם ויתרו על הרעיון... לעומת זאת - לא מעט מחברי, ובכללם בעלי, עשו מאמץ ראוי למצוא עבודה, חלקם קיבלו את התנאים שהציבו לעצמם כמטרה, וחלקם התפשרו - ומי שבאמת רצה - מצא עבודה ואפילו טובה. לכן, מסקנתי האישית (!) בקשר לשוק העבודה של עוה"ד במדינת ישראל (!) היא שמי שרוצה - מוצא. ומי שלא מבין נכונה את מצב שוק העבודה - הן של עוה"ד והן הכללי - ובוחר לדבוק בתנאים לא סבירים או פשוט לא עושה מספיק, מטעה את כל מי שרק מוכן לשמוע בטענה ש"אין עבודה" . וכל זה רק לגבי התחום של עוה"ד, מתוך היכרות אישית עם השוק הזה. מחוץ לכל זה - אני מסכימה שלא נכון להגיד את מה שאמרתי ("..לא ממש מחפש" או כל דבר ברוח דומה) לגבי כל מחפשי העבודה במדינת ישראל. ממש לא. לצערי אני מכירה גם הרבה אנשים מוכשרים שאיבדו את עבודתם ועושים מאמצים עילאיים למצוא עבודה אחרת, ולא מצליחים - שלא באשמתם. אני מקווה שהבהרתי את עצמי ומתנצלת בפני כל מי שנפגעה ממה שכתבתי. ולעירית - אני בכ"ז עומדת על דברי: יש עבודה. אני בטוחה שתעשי את כל השיקולים הנכונים, ותמצאי עבודה טובה. כל מה שבצם רציתי להגיד זה שאל תקשיבי לכל הנשמות הטובות ולכל הכתבות בעיתון עוה"ד (שיש לעורכיו אינטרס ברור לרפות את ידיהם של עוה"ד הצעירים).. בהצלחה ובברכת החברים הידועה אמיקה

למעלה