אוי, זה היסטרי!

Cath

New member
משעשע..:)

100% נאו-פאגאן. 73% ניו אייג' 69% בודהיזם מהיינה:))

Justin Angel

New member
אז למעשה

אתה מאמין בכמה קריסטלים בעלי אופן אלוהי שלמעשה לא קיימים?

arden20

New member
זה לא שהם לא קיימים...

הם רק לא קיימים כמו שאנחנו תופסים אותם... ומה זה בדיוק אומר שהאמונה של מישהו היא ניו אייג'? ברצינות.

Cath

New member
זה לא ממש מדויק..

וקרוב לוודאי, עקב ההגדרה שלי יסקלו אותי באבנים יום אחד, אבל ניו-אייג' מסיבות ברורות לחלוטין נקשר אצלי למושג הרבה יותר מעצבן - Fluffy-Bunnism אולי בגלל שאני אוהב להוסיף "איזם" לכל דבר. מה זה בדיוק אומר? כמעט ושום דבר, לרוב הכוונה לאנשים המתחברים ברמת התעניינות למיסטיקה, אדמה, קריסטלים ועיבודים מחודשים של פולקלור. הם לא תמיד מאמינים בישויות מוגדרות כלשהן, ואינם קשורים לשום זרם פגאני, אבל אין לדעת, כי דעתם משתנה עם "כיוון הרוח". מדובר בדרך חיים חביבה, ולעיתים הקרובות בטרנד חולף. (ביקור אחד ברשת חנויות "בראשית" ידים הרבה יותר טוב.)

arden20

New member
כן, זה גם שאני חשבתי...

(אם אני טועה - תסבירו לי, על תציתו אותי!) אבל איך מישהו יכול לקחת את זה כדת? (ברור שלכל אחד יש את ההגדרה שלו וכו', אבל למה הם התכוונו?)

suki da yo

New member
בואי אני אנסה להסביר

אבל תסנני מראש את ההערות הארסיות שלי , כי אני מכירה את עצמי מספיק לדעת שאני לא אצליח להימנע מהן במשך הסבר מהיר על הדת שבניו אייג'. אם את משנה את כל חייך בשם הניו אייג', מוסיפה את "בודהא" כשם הראשון שלך בתעודת זהות (ובגלל זה לאדם מסויים שאני מכירה רשום בתעודת זהות תחת "שם אמא"-" בודהא **** ** כשהכוכביות הן שאר השם, שלא לכולו יש מקום, אגב), כשאת הופכת לאדם שמעיד על עצמו כטהור, חיה את חייך בין קורסי פרחי באך, שיעורי קריאת מטוטלת, רייקי, ומסז' ( שכולם משולמים בכסף של בעלך, ממנו את נפרדת כי "הוא לא מספיק טהור ומבין") זה אומר שאת ניו אייג'רית דתית. כשהניו אייג' הופך להתנהגות, צורת חיים ומחשבה, ואת תלחמי בגללו כמו כל אביר במסעות הצלב- הניו אייג' שלך הוא דת. אני חייבת ללכת, אז אני אפסיק פה, אבל הנקודה שלי היא שכשמהו הופך לצורת חיים וחשיבה, ושווה שתתרגזי בגלל שמישהו מזלזל בו, או לא מאמין בו, הוא כבר הדת שלך.... בהקשר הרוחני, כמובן.

arden20

New member
: ) כן, זו די התמונה שהייתה לי בראש

אנשי ישויות... אבל זה עדין לא נראה לי כמו דת - רק גיבוב של קורסים שיצאו מפרופורציה....

suki da yo

New member
כן...

אבל את אותו דבר מישהו מבחוץ יכול להגיד גם עלינו, לא? שאנחנו סתם... אנטי ממסדיים ובגלל זה אנחנו בוחרים במה שהוא הכי נגד היהדות, למשל? כל דת יכולה להיות סתם שטות שיצאה מפרופורציה..

arden20

New member
"עלינו" זו מילה בעיתית...

לכולנו (כאן בפורום) יש משהו במשותף מבחינה דתית, אבל לאו דווקא את אותה הדת... אבל אני כן חושבת שאני ואת ורוב (אם לא כל) חברי הפורום יכולים להציג משנה סדורה בנוגע לאמונות שלנו... יקום אדם שמגדיר את עצמו כבן / בת לדת הניו אייג', ויסביר לי את מערכת האמונות שלו, ואני אשקול לקחת את הרעיון ברצינות. הפואנטה שלי היא שניו אייג' זה גיבוב של רעיונות שאין בניהם שום קשר, ושנאספו ממבחר אינסופי של מקורות, והם לא מצטברים למשהו קוהרנטי... תגידי לי שזה תקף גם לגבי הנצרות, אני לא אתווכח איתך...

suki da yo

New member
תראי

במקרה, נאלצתי להפסיד בויכוח אתמול על העובדה שויקה דומה לניו אייג' בדרך שהיא נוצרת- אספה של פיסות מפה ומשם (אלא אם מדובר בpath מסויים) - כי כל אחד עושה מזה משהו אחר... אבל כ דת היתה פעם אסופת רעיונות שהתמסדו...

suki da yo

New member
חחח

גם אני לא אוהבת ניו אייג'. אנ חושבת שזו אופנה שמביאה בעיקר רע, אבל לא משנה... והפלאףבאני'ז הם בד"כ אכן אוהבי ניו אייג', כי כדי להיות פלאף באני אתה בהחלט צריך להסתכל על דברים באותו אופן שהניו אייג' מכוון אליו...

Cath

New member
תשמע...

אני גם עומד על כך שפו הדוב היה אחד המיסטיקנים הגדולים ופילוסוף במהותו!
אבסורד הוא רק שם נוסף לפרספקטיבה שגויה:)

Tatu4Taty

New member
הממממ...

האמנם ניו אייג' כדת? לא, לא הייתי אומר. אולי כדרך חיים קרובה יותר לאדמה ללא קשר לפאגאניזם לפי מה שהבנתי. אהבת הטבע, אבל האין כולנו אוהבים את הטבע?

Justin Angel

New member
זה כבר פן חוויתי.

כדי להבין מדוע "ניו-אייג'" מוגדרת כדת צריך לראות מחזה ייחודי: אדם שאחרת הוא כנראה אדם חושב ונבון מתרוקן לחלוטין מכל מחשבה והופך לזומבי טיפש וכל זה תוך פחות מעשרים שניות. אני חושב שפעם ציינתי כזאת דוגמה וניתן עדיין למצוא אותה בארכיון הפורום בדבר הזה (אני מסרב לקרוא לזה טקס שמאני) שנוכחתי בו והיה שם אדם בדיוק כזה. אותו אדם הגיע באיחור ל"דבר", התיישב במעגל המרובע מאוד שלנו, ותוך עשרים שניות איבד כל תו-פנים ייחודי לו וכל הבעת פנים אפשרית ולמעשה קיבל הבעה של "אוווו, מלאי אותי בחוכמתך גורו!". ניו-אייג' זאת באמת "דת" מכיוון והיא נכנסת בצורה נפלאה להגדרתו של הבחור הרוסי הרדיקלי הזה, קרל מרקס, שאמר "דת היא ההקלה של המדוכא,היא הרגש של עולם חסר לב, היא נשמתם של התנאים חסרי הנשמה. דת היא אופיום להמונים". ניו-אייג' נכנסת בצורה מושלמת להגדרתו של מרקס. ולפני שצועקים "סובלנות! איכה הסולבנות לזולת?!", אני אגיב בעוד ציטוט אבל הפעם של בחור יווני עתיק, לוקרטיוס, שאמר "צריך לכבד את דתו של האחר, באותה מידה שמכבדים את השקפתו שאשתו יפה וילדיו חכמים". ברכות זוהרות

Tatu4Taty

New member
חחח... ראיתי את הדוגמה הזאת...

באמת קורע אבל כדבר שהוא מכלול של רבדים שונים האם הוא מוטיב כולל? האין המאגיה היא אופיום להמונים? אז גם היא דת? לא, היא דרך חיים אשר אכן נותנת מפלט כלשהו מהמציאות אשר אינה קיימת תחתינו לתוך מציאות אישית, אותה מציאות קימת גם בניו אייג' רק ששם יסודות דרך החיים נראים לי מורכבים ממכלול מאוד לא ברור שאינו מחולק לכמה דרכים אלא לדרך אחת שאוספת את הכל ביחד לתוך קופסה קטנה שנקראת המוח. זה בעייתי, הן מבחינת התפיסה והן מבחינת החיים. הקשר הדק שבין המדע למאגיה וחוסר השלילה של אחד לשני נפרם בניו אייג'. לפי דעתי בכל אופן.

arden20

New member
יהודי גרמני כמו שאני...

יהודיה רומניה. הוא לא העביר את רוב חייו בגרמניה... ואנחנו טיפה סוטים מנושא הפורום...

למעלה