אוי, זה היסטרי!

Justin Angel

New member
אה הא...

אין טעם להיות לא מנומס. ואולי דעתך מעוותת טיפה על ידי הצורך שלך להגדיר את עצמך כגרמני היות ואתה "בתאוריה" ממוצא גרמני. אבל זאת רק ההתרשמות שלי.

kat re

New member
here we go again...

רק תודיע בבקשה אם זה הולך להיות וויכוח ארוך שאני אדע להכין פופקורן

L e s t a t

New member
נימוסין

זה לא מנומס לרדת לפסים אישיים בתור התחמקות מתשובה. "ואולי דעתך מעוותת טיפה על ידי הצורך שלך להגדיר את עצמך כגרמני היות ואתה "בתאוריה" ממוצא גרמני." מכיוון שעל הנימוסין שלך ויתרת כשנולדת, אני ארשה לעצמי להיסחף איתך. ג'סטין, אל תקשקש על עניינים שאתה לא מבין בהם. ערכתי מחקר קטן על השם משפחה הקודם של אבא שלי (שעבר במשפחה הרבה הרבה זמן) וגיליתי שזה שם גרמני לחלוטין (לא יידישי ולא בטיח - גרמני גרמני), בדקתי את הממצאים עם אנשים במשפחה שלי שערכו מחקר שורשים והתוצאות היו זהות. על פי כל זה, המוצא של המשפחה שלי הוא גרמני במקור, יש לי שורשים גרמניים (סקסוניים). עכשיו, אולי תגבה את ההכרזה שלך שיש לי צורך להגדיר את עצמי כגרמני ושאותו צורך מעוות את הדעה שלי לגבי קרל מרקס - ובוא נתעלם לרגע מהעובדה שמרקס לא היה רוסי, כמובן. להבא, תשמור את ההתרשמויות הגאוניות שלך לעצמך.

Justin Angel

New member
נהדר, שום קשר למה שאני אמרתי.

הגבתי למה שהתרחש בשרשור: 1. נמסר שהוא לא חי בגרמניה. 2. אתה אמרת שזאת לא סיבה לקרוא לאיש גרמני. אני אמרתי שאולי דעתך שלך על הסוגיה אולי מעוותת טיפה מנטיותך האישיות. הסוגיה היא כמובן: האם אדם שלא חי בארץ מוצאו עדיין נחשב כ"אדם של אותה מדינה"? ייתכן שניסיונך האישי השפיע על דעתך, זה כל מה שאמרתי. לא תקפתי ולא ביצעתי שיפוט סוייבקטיבי, נתתי את דעתי האובייקטיבית בנושא. אני לא אגיב למחקר שלך, לא תקפתי את האתניות של מוצאך וכיצד אתה משתמש בו בחיי היום-יום, סה"כ ציינתי שייתכן שהצורך האישי שלך להיות מוגדר בצורה מסויימת משפיע על דעתך בנושא המדוסקס. תירגע.

L e s t a t

New member
אתה משחק אותה או שזה באמת?

"הגבתי למה שהתרחש בשרשור: 1. נמסר שהוא לא חי בגרמניה. 2. אתה אמרת שזאת לא סיבה לקרוא לאיש גרמני." אם הוא ממוצא גרמני והוא אזרח אנגלי אז הוא אנגלי ממוצא גרמני, סוף סיפור או שאתה רוצה ללכת עוד קצת בסיבובים? "הסוגיה היא כמובן: האם אדם שלא חי בארץ מוצאו עדיין נחשב כ"אדם של אותה מדינה"? " אני מבין שבגלל שלטענתך המשפחה שלך מעולם לא עזבה את ישראל, על מוצאות וארצות-מוצא לא שמעת. "לא תקפתי" בוא נצטט אותך קצת: "ואולי דעתך מעוותת טיפה על ידי הצורך שלך להגדיר את עצמך כגרמני היות ואתה "בתאוריה" ממוצא גרמני." זה לא נקרא לתקוף? לא יכולת לנסח את זה בצורה מנומסת, ידידותית ולא מעצבנת? "ולא ביצעתי שיפוט סוייבקטיבי" לא, בסך הכל הודית כי אתה תוקף אותי על פי ההשערות שלך והמחשבות שלך על העניין. "סה"כ ציינתי שייתכן שהצורך האישי שלך להיות מוגדר בצורה מסויימת משפיע על דעתך בנושא המדוסקס." שוב, אתה שופט אותי על פי ההשערות שלך בלבד. אין לי צורך בכלום. זה המוצא שלי ובזה נגמר העניין מבחינתך, סך הכל הראיתי שאתה אולי קראת את קרל מרקס אבל על החלק בביליוגרפיה שאומר איפה שהוא נולד ואיפה שהוא חי, פסחת. "תירגע." קשה לעשות את זה כשמדברים איתך.

arden20

New member
Did I do that?

אנשים, מקום הולדתו של קארל מארקס זה ממש לא כזה נושא טעון, ואני מתנצלת שהעלתי את זה...

Justin Angel

New member
בסדר.

זאת אשמתי, הכל אשמתי, אני מנסה בחשאי לתקוף אותך בערמומיות ובזדוניות שאופייניות לי מנצח מצחים. העיקר שאתה תופס את הכל בפרופורציה.

arden20

New member
לא איפה הוא בילה את הקיץ,

איפה הוא חי. הוא נולד בגרמניה, לא חי שם. ובאמת, למה אנחנו ממשיכים את הדיון הזה? נקבע כולנו פגישה בפורום "מארקסיזם בישראל" ונגמור שם את הדיון... :)

Justin Angel

New member
אנחנו כאלה

מתחילים לדבר על פיל, ממשיכים בכך שאנו מציינים שאפו של פיל נראה כמו תועלת, ומשם מקיימים דיון מסעיר על טיולים שקיימנו לאחרונה וראינו ציפורים תופסות תולעים. זוהי דרכנו :)

arden20

New member
איכשהו, טיולים, טבע, וציפורים...

זה טיפה יותר קרוב לנושא :)

kat re

New member
אוקיי בואו נבהיר כמה דברים

קרל מרקס היה יהודי שאביו התנצר לפני שקרל נולד...(מה שבעצם הופך את קרל כבר ללא כל כך יהודי) הוא נולד בפרוסיה, פרוסיה הייתה ארץ בלטית באזור של צפון פולין של היום.. הבלטים היו כמה עמים שחיו באזורים של פרוסיה של אז וליטא, לטביה ואסטוניה של היום כך שאני לא חושבת שהוא היה רוסי או גרמני ואת המידע שלי אני לקחתי מספר סוציולוגיה אשר לצערי הרב למדתי בתיכון ומהמחברת של חברתי הטובה שלומדת את התאוריות של מרקס באוניברסיטת בן גוריון

Justin Angel

New member
ואם כבר הציטוט לא של לוקרטיוס

הוא של מנקן. לוקרטיוס אמר "דת יכולה לגרום לכל-כך הרבה רוע". אני תמיד מתבלבל בציטוטים :)

hadaraviram

New member
אכן, יהודי גרמני.

את מיטב שנותיו עשה מרקס בגרמניה, והתחנך בלימודי משפטים ופילוסופיה באוניברסיטאות בברלין ובבון. ר' ביוגרפיה בקישור. באמת, חבר'ה, במקום סתם לירות מהמותן אפשר להשקיע דקה של סקרנות אינטלקטואלית בחיפוש בגוגל.

אוי, ישראלים...

איך הביטוי "ג'ינקס" התגלגל להיות "צ'יפס". עדיין נפלא מעיני.

למעלה