אוי לאוזניים שכך שומעות,רוח רעה,שדים בבית ועכשיו עין רעה-

מתלמד8

New member
נכון-יש קינאה,אבל לא שמעתי שאנשי ההיטק נעשו חולים ומתו -

ממכת העין הרע כתוצאה מהקנאה,לא שמעתי שאנשי ההיי טק שמביאים ילדיהם לאירועים הנעשים בתחומי חברות ההיי טק(וזה נעשה הרבה בחברות האלה) שוטפים את פני ילדיהם 3 פעמים לפני החזרה הביתה כסגולה נגד עין הרע .
לפי כמות האקזיטים במדינת ישראל,רוב רובם של עובדי חברות ההיי טק וילדיהם צריכים לחלות ולמות מעין הרע.
מביא את סיפור ההצלחח של ההיי טק במדינה הנמצאת בשפיץ של ההצלחה העולמית,לעומת אנשים באותה מדינה שבשם ההלכה והאמונה מאמינים ברוחות, שדים וגורמי מחלה כתוצאה מעין הרע כמו במרכז אפריקה.
מצד אחד-שיא ההתפתחות במדע,מצד שני אמונה בשטויות בדברים שחלף זמנם .

מתלמד8

New member
לא,אין השפעה,כמו שרוחות לא קיימות בשומים קלופים ושדים אין -

בבתים (ולא צריך להשאיר להם חור למעבר כשסותמים חלון בבית בעת שיפוצים)ודמויות של מתים מהשואה לא רדפו אחרי הצבא המצרי ,
כך שאנשים המסתכלים על ילדים לא עושים עליהם "עין רעה" ולא עושים אותם חולים,הכל הבל הבלים הנובעים מדמיון פרוע של אנשים וגיבורי הזוהר והתלמוד.
מי שאחרי יום עבודה לחוץ ומתוח יכול להרגע ולהתרענן בשטיפת פניו במים צוננים,
אבל כאן המקובל מדבר על שטיפת פנים 3 פעמים של האבא לילדים כסגולה נגד מחלת העין הרע שתפגע בילדים.
כשאתה אומר בהגיון שכולם יחלו וימותו מתי שהוא,זה נכון וטבעי,
אבל המקובל טוען שרוב הקבורים בבתי קברות מתים מפגיעת עין הרע ,,,ורק בודדים מהקבורים מתו מיתה טבעית.
לא מאמין שאדם רציונלי כמוך מאמין בדמיונות הפרועים.

מתלמד8

New member
עם חלק גדול של דבריך,דווקא אני מסכים,קינאתו,שנאתו והבטה על

האחר אכן פוגעת באדם עצמו .
אבל אני חוזר שוב למקובל שאומר שהעין רעה והקינאה שמפעיל המקנא פוגעת באחרים וגורמת להם לחוליים,כאילו יש לו "מקרן מחלות" והוא מקרין אותם על הסביבה,זה האבסורד.

מתלמד8

New member
אוי לאוזניים שכך שומעות,רוח רעה,שדים בבית ועכשיו עין רעה-

נו גם את הבלוף הזה אני ממציא?.
קודם מצטט המקובל את רש"י בשם הגמרא ואומר-"כל החוליים באים מעין הרע" ,
האומנם?.
ומציע אמצעים נגד עין הרע לאדם שהולך עם ילדיו לאירוע.
א.אם יש לו ילדים רבים,לא ילכו ברחוב כולם יחד,אלא בקבוצות קטנות נגד עין הרע.
ב.כשחוזרים מאירוע,לפני היציאה,אומר הבן איש חי לשטוף לילדים את הפנים (3 פעמים)במים נגד עין הרע .
והעברית הקלוקלת של המקובל??
אלה הדברים שלומדים היום במדינת ההיי טק,רוחות, שדים ,עין הרע ?https://www.youtube.com/watch?v=POWmj8pgpHw

למעלה