אוי מה שעשיתם לי...

אוי מה שעשיתם לי...

החלפתי "תחפושת" - לצורך העמקת ההסוואה. סיפורה של מיכל ניב זרק אותי באחת לתקופה ההיא, והזכרון הראשון שיש לי משם הוא החבאת העיתונים... כדי ש"הוא" שכמעט היה שם שבועיים לפני - לא יראה את הכתבה, שלא יקבל "אומץ"... שלא ינסה שוב והפעם, חלילה, בהצלחה... (זה קורה, אתם יודעים, סטטיסטיקות מראות שכן יש בזה משהו "מדבק"). "הוא" - בעלי... אהבה גדולה... משפחה אוהבת... קצת צרות בעבודה - לא משהו שמישהו חושב שיוביל לשם. בדיעבד הסתבר שפשוט לא ידענו שישנה מחלה שנקראת דיכאון קליני. לא במובן של "דיכי" - אותו כולם מכירים, אלא מחלה שמשתלטת על המוח של האדם ועושה שם שמות. ואני - עם כל הפתיחות, הסקרנות, ה"אינטליגנציה" (בכמה מרירות נכתבה מילה זו) - לא ידעתי שיש מחלה כזו, שמצבי הרוח שהיו בחודשים שקדמו היו צריכים להדליק את כל המנורות האדומות. ששני הפסיכולוגים אליו שלחתי אליו - היו אידיוטים!! שגם הם לא איבחנו.... ואז בערב אחד הוא אחר לחזור הביתה. טילפן אחה"צ להודיע שיש עוד קצת עבודה ומתעכב... או קיי, יש לי עוד קצת זמן לעצמי... עוברת שעה.. שעתיים... מטלפנת אליו - אין תשובה... הסלולארי לא עונה... ואז הפחד הזה ואז פתאום נזכרת שבשיחה האחרונה אמר 3 פעמים: אוהב אותך.... והדאגה וחוסר האונים.... והלכו לחפש אותו... ואני ממשיכה לחייג נואשות וכלום... ופתאום צלצול בדלת - 2 שוטרים עומדים בפתח! את הזעקה שלי לא אשכח לעולם!! הרגעי, הם אומרים, הוא בסדר - מצאו אותו מעורפל אבל בהכרה. רצים לביה"ח, שאלה ראשונה ששאלתי: מה הייתי עושה בלעדיך? תשובתו: את חזקה הא?!?!? אני חזקה? - כן בזכותך, איתך... (זה כבר מחשבות, לא דברים שנאמרו). ואח"כ ההחלמה הארוכה, תרופות שהישפעו לאט לאט, אבל הוזהרתי ע"י הרופא שעדיין המצב רגיש, עדיין יכול לנסות שוב, ובתוך כך התאבדותה של מיכל ניב.. ורק כדי לסגור את הסיפור: ניהלנו אח"כ, כשהבריא לחלוטין, המון שיחות על איך זה ייתכן, איך יכול להיות שהמסגרת המשפחתית לא סיפקה תמיכה בשבילו. אמר שהמחלה הזו פשוט משבשת לחלוטין את ההגיון, שהגיע ב"אשמתה" באמת ובתמים למסקנה שעבורנו - אתם שומעים? עבורי, עבור הילדים - טוב מותו מחייו! בלתי נתפס, אבל זה כך. לא קוראת מה שכתבתי, לא יודעת למה כתבתי... תודה על סגירת מעגל נוסף... ושלא נדע צרות לעולם!

ועוד כמה מילים

על רגשות האשמה שמכירה אותם היטב... איפה הייתי? איך לא ראיתי? אולי יכולתי לעזור? - אז במקרה האישי שלי - 2 אנשי מקצוע לא עזרו... ומי אני? ובאותה הצורה לכל אחד יש הצידוק שלו! לא תמיד ניתן לעזור! ככל הזכור לי מיכל ניב טופלה בתרופות והמשפחה היתה שם ותמכה, וגם זה לא עזר...ולפעמים ההחלטה האיומה הזו היא ספונטאנית - מעין כניעה פתאומית... יש דברים שאנחנו לא יודעים מדוע ואיך. לאנשים שונים יש מסלולי דרך שונים, ומשפחה היא המון דברים: אהבה, חום, תמיכה, גם אחריות - אבל מסתבר שהאחריות הזו איננה בלי גבול! בסופו של דבר - אדם לעצמו. ישנם מצבים בהם אף אחד לא יכול לעזור אם משהו בדרך החשיבה של זה שהתאבד השתבש - כנראה שאיש לא יכול לעזור, בהרבה מקרים יש הסתרה, הכחשה ושאר אמצעים בהם נעשות הסחות דעת. אז כן, שכול שסיבתו התאבדות מוסיף להתמודדות את הפן הנוראי הזה של רגשות אשמה, וגם לצד הזה אין "תרופות פלא".

מיכל@בר

New member
כל מקרה זורק למקרה הפרטי שלנו,

ובכל זאת, אין מקרה אחד דומה לשני... ומה שתארת מפחיד כל כך, מותיר המון חוסר אונים, ובעיקר איך מקרה אחד יכול להשפיע על אחרים (הסתרת העיתון...).. וכנראה שמשפחה, גם אם היא החמה ביותר, לא יכולה לספק סיבה מספקת לאותו אדם להשאר בעולם הזה. ההודעה שלך זרקה אותי לאותו יום שבת, בו עמדו שני שוטרים בפתח דלת הבית שלי (בית הורי) ושאלו אותי אם ידוע לי איפה אבי, ואמרתי שהלך לטייל, כהרגלו בשבתות. ומקביל, שמעתי ילדים צועקים ברחוב שמצאו איש תלוי בעמק המצלבה. וידעתי שזה אבא שלי. והכתובת היתה על הקיר, דיכאון ומצבי רוח, ואיש לא ידע איך מטפלים ומה עושים (לפני הרבה שנים). וזה היה מתוכנן, מוקפד וסופי... לא מכתב, לא הסבר, כלום. גם לא דיברו. רגשי האשם השתוללו שנים רבות אחר כך, איך ואיך ואיך. כל אותן שאלות ששאלת את עצמך... ולמדתי לקבל את העובדה שהוא לא רצה לחיות יותר, לכבד את ההחלטה שלו, ולדעת שלא היתה בידיי שום אפשרות למנוע את זה. אני לא אשמה. זו הידיעה שאיפשרה לי להמשיך בחיי....

מיכל.

קראתי. נדהמתי. ונשארתי ככה. בלי.. גם מבינה עכשיו משהו שכתבת מזמן לעצובה, שאת יודעת מניסיון.. עוד רובד שמתגלה. עוד עומק. עוד יותר מתפעלת מהחוזק שלך. מהנשמה הגדולה. מהיכולת שלך לתת, לאהוב, לחבק, לעטוף. והחוחכמה הזו של החיים. התובנה.. רק טוב שיהיה מיכל חיבוק גדול וחם והרבה אהבה אחת שלך

sad

New member
מיכל

הדמעות חונקות לי בגרון אפילו שידעתי, ואולי מהכרות של כל מילה ומילה רק בוריאציה אחרת אוף, וען לי מילה מורכבת יותר מ אוף

איילת*

New member
מיקי יקרה, התיאור שלך

כל כך מצמרר ומתארת לי את הקושי העצום, שמילים לא יכולות להמחיש אותו. ואחרי שקראתי את הדברים שאת ונשמה חזקה כתבתן, על הדיכאון כמחלה, נזכרתי בקורס שלמדתי לפני שנתיים שהיה כולו על מחלות נפש. ואני זוכרת שאף שהיה לי ידע כללי בנושא, נדהמתי ממספר מחלות הנפש שאנשים סובלים מהן. אז נכון שפעם, היתה עוד הרבה פחות מודעות לנושא, אבל גם היום יש עדיין סטיגמטיזציה סביב הנושא הזה. ובמסגרת אותו קורס, ביקרנו בבית חולים לחולי נפש, ולא אכנס לפרטים, אבל זה היה ביקור מרתק, שלי לפחות - גרם לראות דברים באור מאוד שונה. שולחת לך ולנשמה חזקה חיבוק ולילה טוב.

מיכל@בר

New member
לא היתה בכלל מודעות, פסיכולוג נחשב

למישהו שמטפל רק ב"משוגעים" וכו´.. בטוחה שהקורס היה מעניין, ופתח אופקים נוספים לדברים שאנחנו כביכול יודעים.. חיבוק לך בחזרה..

נשמה חזקה

קוראת את המשפט שכתבת ש"ישנם מצבים בהם אף אחד לא יכול לעזור.." ומהנהנת בראש. ונזכרת בשיר שפעם הבאתי לפה של טבנקין. ובאם אדם נופל ממטוס.. וזה מתסכל. וקשה לעמוד בצד. אבל ככה זה. צריך לבחור בחיים. אין דרך להכריח לחיות.

נשמה יתרה, אף אחד לא עושה לאף אחד

קראתי מה כתבת את אכן אישה חזקה. גיסי צוחק ואומר שהוא שווה למשפחה שלו יותר אם הוא מת
... למה ש- ביטוח החיים שלו הוא על X ממון. אז בין הצחוק לאמת עובר קו דק. הוא בצחוק ואחר באמת. חלק מעניןומחסןבהחלמה מהדיכאון או בהשאלה ההגימלות ממנו, זה לעבור ליד ושזה לא יעשה כלום או לחילופין שאבחר שזה לא יעשה לי. בעלך יצא מזה בשן ועין - כמו שאומרים. הדבר הזה הופך את האדם לרובוט. אבל, האור זה שעכשיו מכירים את זה ואם חלילה (טפו טפו טפו - חמסה חמסה), יבוא לו ענן קטנטן, ידוע עם מי ואיך מתמודדים. היי מאושרת על כך שהכל עבר בשלום ואם חלילה תזהי אצל מישהו אחר סימנים דומים או יגיד לך מישהו משהו דומה, היי שם למענו עם הנסיון שלך ותראי איך זה מחזק אותך.

תודה וגם סליחה

תודה לכם שהייתם לי. הדברים ליוו אותי-אותנו כל היום, וכנראה שלא בכדי התגלגלו להם כך. היה צורך בדמעות המחודשות, בזכרונות שצפו שוב - אולי כדי לשוב ולבחור בחיים מתוך מקום של בחירה (בניגוד לכח האינרציה). וסליחה על הכותרת הלא מוצלחת (מה שעשיתם לי...) - כמובן שהכל בחירה שלי! וסליחה אם הקשיתי על מישהו בכך שהזכרונות שלי חיברו אותו/אותה למקום שלא רצה. שולחת לכולכם הרבה אור ואהבה וגם מעט מהחוזק שלי... (מסתבר שהוא אכן קיים). וחוזרת ל"בגד הישן" - המוכר לכם...

edn

New member
לכולם...

מילים כרגע אני לא מוצאת אז שולחת לכם

למעלה