אוי עומרי, עומרי עומרי-

אוי עומרי, עומרי עומרי-

מילא שיש לך את הנטייה לעורר מריבות עם כל אדם שאתה פוגש, אבל למה לעזאזל אתה חושב שזה מוסיף לך כבוד כשאתה מפרסם את זה בבלוג שלך??? בהתחלה זה סער, אחרי זה אור גלעדי ועכשיו זו עדן אברג'יל. התחלתי לקרוא את הרשומה על עדן ועצרתי באמצע. אולי אמשיך כשאהיה מרוכז יותר. היה יום מפרך. ניסיון כושל להשיג 10,000 חתימות לאור. אם כי עוד יש תקווה.... השאלה היא כמה התוכנית תשים על זה. ועד מתי יש לנו להשיג את זה. אוף. למה העולם לא הוגן???? הרהורים מתוך הבועה

wranger

New member
מתי זה הפך מפורום הבלוגיה לפורום עומרי חיון?

רמז: זה לא פורום עומרי חיון. אם יש לך מה להגיד לו, כתוב לו בבלוג או שלח לו מסר. ברצינות, נו, אי אפשר לפתח פה דיון על כל רשומה שהוא כותב.

אבל תודה שמשעמם פה לאחרונה...

אני מוסיף קצת פלפל כשאני יורד על עומרי. ובדרך כלל הוא גם לא לגמרי מבין שאני צוחק עליו, כך שיוצא שכולם נהנים... וחוץ מזה שזו הייתה כזו הודעת שיתוף כללית מהווי הבלוגיה היום. לפחות זה אליו אני נחשפתי..

זה לא משעשע

זה סתם הפך לאידיוטיזציה של "כוכב נולד". לרדת על אנשים בשביל השעמום זה דבר שילדים עושים. די עם זה, פתאטי לגמרי.

ובאיזה גיל מפסיקים להיות ילדים?

אני חושב שלכל אדם, מבוגר ככל שיהיה, יש את הילד שחבוי בו ומחכה להזדמנויות בהן הוא יכול להשתחרר. הגדילה לעשות בלוגרית אחת שלפני כשנה (?), אולי מעט יותר, כתבה וגם המליצה על פוסט שלה שעוסק בנושא הזה..שילד קופץ ושמח בלי סיבה. אבל למבוגרים אסור. הם חייבים סיבה בשביל להשתולל, מרגישים צורך להתנצל. למישהו זה נשמע מוכר? אפשר קישור?

מה הקשר?

זה לא המקום לפתח את הנושא הזה. אתה נסחף על כל מילה שכותבים לך. כשכתבתי ילדים, התכוונתי לגיל הפיזי. ולא לגיל המנטלי.. ואם זה כבר כך, יש אלפי דרכים להוציא את הילד שבך.. אבל לא בצורה נמוכה כזו. זה מוציא אותך קטן קטן ודווקא האפקט הוא הפוך. וזהו.

לא ידעתי שיש דבר כזה גיל פיזי וגיל מנטלי.

ומתי מפסיקים להיות ילדים, פיזית? היא נמוכה אם נבחר להגידרה ככזו.

wranger

New member
העיקר שהגישה של גננת מיצתה את עצמה, אה?

|אנחה| כן, טוב, אז בבקשה לחזור לפסי בלוגיה, המלצות, הצעות ייעול, או להפסיק את הדיון. תודה.

siv30

New member
אולי אם היית משחרר ומניח

בסוף הדברים היו נרגעים מעצמם. אבל הגישה שלך יוצרת אנטגוניזם ותחושה של אפליה ונקיטת עמדה וזה רק מלבה את הרוחות. לפני שנים עוד לפני שפתחו את הפורום הזה, היה פורום שעסק בבלוגים. היו שם שירשורים רגילים. לפעמים גם שירשורים של המלצות שלא מצאות את מקומם בפורום תמיכה טכנית. הקמת הפורום הזה די הרגה את הפורום ההוא, שהיה לו מנהל סובלני וסבלני שעודד שיח. חבל. כי למרות שבמטרות הפורום אתם כותבים "פורום זה מיועד לכל הפעילות הקהילתית בבלוגיה" אין כאן סבלנות אמיתית, בכל מקרה לא שלך. והפורום הזה בפורמט שאליו התגלגל אינו מסוגל לרכז את הפעילות הקהילתית בבלוגיה. ואולי הגיעה השעה לברר איתנו הגולשים שמשתתפים כאן, מה אנחנו רוצים לראות בפורום הזה שנועד לשרת את הקהילה, מעבר לניסיון לנתב כל שיחה או דיון שמתפתחים לאחד משני נתיבים : שירשור המלצות יומי או דיונים מסורסים שבהם מאוד קשה להתבטא .

wranger

New member
כן, אולי אם הייתי משחרר ומניח. ואולי לא.

אני לא חושב ש"לעודד שיח" פירושו מתן לגיטימציה להתקפות אישיות על בלוגרים, ואני לא חושב ש"סבלנות אמיתית" פירושה לפתח דיונים ארוכים בנושאים שאינם קשורים לנושא הפורום. זו הסיבה שיש עשרות פורומים בנושאים שונים, כולל כאלה שבהם אפשר לנהל דיוני אוף טופיק נרחבים. ואם יש לך או לגולשים אחרים בעיה עם הגישה שלי כמנהל הפורום, תוכלו לפנות במסר אישי לכינוי הנהלת הפורומים. לא כאן.

פנומן 72

New member
מצד שלישי - בוא נודה על האמת

גם פרסום שלילי הוא פרסום. לא ממש נראה לי שעמרי חיון רץ להתבכיין שכל שני וחמישי מישהו תוקף אותו בפורום הבלוגיה ועקב כך מתפתח דיון ארוך עליו ועל הלגיטימיות שלו. בסופו של יום ושרשור ארוך ומלא השמצות, הוא נכנס לבלוג ורואה שהצטרפו עוד 80 מנויים ועוד 7,000 קריאות וזה בלי שהוא פרסם משהו חדש. כלומר במאני טיים הוא צוחק על כולנו - ושיבושם לו. הלוואי שאני אכנס יום אחד לבלוגיה ואראה שמישהו כתב "פנומן 72 חרא של בלוגר כותב שטויות ומשמיץ בלי סוף וגם כתיבתו עילגת ורפויה משל היה אימפוטנט במושבה אפריקאית נחותה" (ונכון שזה לא יכול להיכנס לכותרת - אבל רק נניח) - אני הייתי שמח לראות לאן דיון כזה מתפתח מבלי שאשתתף בו בכלל. בטח שלא הייתי רץ לבכות שמישהו קוטל אותי. אז מה באמת מפריע לך? הרי אתה לא אמור להעלב בשל אחרים.

wranger

New member
לא מסכים שיהיו כאן מתקפות אישיות על בלוגרים

לא על עומרי חיון, לא עליך, לא על siv30, לא על רודפת מכנסיים, לא על הר הקסמים, לא על תושב חוץ ולא על עוצמת החלש, וזה לא רלוונטי אם אנחנו חברים טובים בבלוגיה או אם הבלוג שלהם מעניין בעיני. בעיני זה סוג של נימוס אלמנטרי, לך תבין. בצלאל ניסח את זה יופי פה - http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1762&MessageId=144358462

פנומן 72

New member
זה בגלל שהטרמינולוגיה שלכם שגויה

יש הבדל בין לכתוב רודפת מכנסיים כותבת גרוע ומשעממת תחת (וזה פסול) לבין לכתוב רודפת מכנסיים תוקפת אנשים הגונים במאמרים שלה או עמרי חיון קורא למתמודד לגיטימי בכוכב נולד לפרוש מהתכנית (וזה מותר לטעמי) - כאן אין זו "התקפה על בלוגר" - זו לא השמצה - זו קריאה לדיון נרחב ושמו משתרבב כדוגמא למשהו שנעשה והאם זה בסדר או לא בסדר. כמובן שלכתוב עמרי חיון עילג - זו התקפה פרועה ומיותרת לחלוטין כי היא נועדה פרופר לפגוע

צודק שאסור שתהיה מתקפה אישית

על כל בלוגר ולא משנה מי אבל גם אתה לפעמים אומנם לא תוקף, אך מאוד מאוד ציני ולפעמים מלגלג בתגובות שלך ולפעמים כן רואה שיורדים לרמה נמוכה ולא עושה כלום אז מה איפא ואיפא יש תרבות דיון, תרבות דיבור וחושבת שסיווי צודקת שפה לא רק המלצות ואפשר לפתוח רשומות דיונים לדבר ולהגיב ולשמור על כבוד, ואסור בשום אופן לפגוע להעליב שבת שלום מוזהבת

פנומן 72

New member
גם פה צריכה להיות הפרדה

אם אני תוקף בלוגר זה לא עצם היותו בלוגר אלא בגלל שהוא מתנהג באופן פסול. בלוגר לא יכול להיות חסין רק בגלל שהוא בלוגר. הכל תלוי במקרה

siv30

New member
לעודד שיח = לנווט את הדיון

למקום פורה ולהפסיק להתקע באחת משתי הפינות : הדיון לא שייך לפורום הזה או התקפות אישיות. אי אפשר כל הזמן לתחום את הדיון רק למה שנוח וקל להתמודד איתו. לכל דיון יכולה להיות השפעה חיובית על הקהילה ועל הבלוגרים. מכל דיון אפשר ללמוד משהו. אפשר להחשף למישהו שלא הכרנו. למגוון דעות. פלורליזם הוא עיקרון מהותי ביכולת להתפתח ולהרחיב את היריעה. בסופו של דבר הפורום הזה נועד לשרת את צרכי הקהילה ואם הקהילה רוצה לדון בדברים שהם אוף טופיקים לחלוטין, היה כדאי שמישהו ישמע את זה ולא בכל פעם שמתעורר דיון תקפוץ ותחסל את הדיון בעודו באיבו. אני מסכימה איתך שברמה העקרונית צריכה להיות תרבות שיח. אבל מעבר לזה אני חושבת שלאחרונה נוצר מצב אבסורדי שבו אם זה לא שירשור המלצות או איזה דיון המלצות אחר הדיון ישר מקוטלג תחת הגדרה של מתקפה או כאוף טופיק וממהרים לסתום את הגולל על הדיון ועל האפשרות שלו להתפתח. ולא, אני לא חושבת שזו מתקפה אישית על שיטת הניהול שלך שצריך להסתיר ולהעביר מיד מאחורי הקלעים למסרים. זה כמובן היה יכול להיות נחמד מצידי לשתוק, אבל זה לא יקרה. אני חושבת שזו ביקורת לגיטימית שצריכה להשמע בקול רם ואם היתה לך הסבלנות והסובלנות היית גם מאפשר דיון פתוח בשאלה מה אנחנו כקהילה מצפים מהפורום הזה ולא מנסה לסתום לי את הפה ולשלוח אותי להנהלת הפורומים או לכל מקום אחר.

wranger

New member
הבה נבהיר כמה דברים -

בתפוז, בו אנחנו נמצאים, לא נהוג לדון במנהלי פורומים או בשיטת הניהול שלהם על גבי הפורום אותו הם מנהלים. זו הסיבה שהזמנתי אותך לשלוח מסר להנהלת הפורומים, ולא רצוני להסתיר או להעביר אל מאחורי הקלעים. שנית, לא זכור לי שסתמתי לך את הפה בשאלה מה אנחנו כקהילה מצפים מהפורום הזה. להיפך, יכול להיות יופי של דיון - רק שלדעתי מגיע לו מקום מכובד יותר מאמצע השרשור הזה, שאוטוטו יפסיק לקפוץ. ושלישית, אנחנו נמצאים בפורום הבלוגיה, ואני מנהל הפורום. אני מצטער אם נוצרת תחושת אנטגוניזם ואפליה, אבל אני לא מתכוון לאפשר דיוני אוף טופיק נרחבים. אני יותר מאשמח לנווט דיונים למקומות פורים, לו הם יהיו קשורים לנושאי הפורום. אבל אם הם יהיו לא קשורים, או יגיעו למקומות של התקפות אישיות, אני איאלץ לעצור אותם מלהתפתח, כן. זה חלק מתפקידי כמנהל פורום, גם אם זה אומר שיקראו לי גננת.

למעלה