אוי קובנר

שריתת

New member
אוי קובנר

הוא האלוהים או הכח העליון או הישות האחרת דווקא מאוד בעדנו תראה איזה עולם הביא לנו עם שמש ים פרחים ויופי מדהים הכל לכבודנו. זה אנחנן שלא בעדנו חירבנו הכל. למה להאשים אותו במעשינו אנו. גם אני הכרתי מישהו מרמת ישי שנהרג מתאונת טרקטור הוא היה בסך הכל בן-16 וזה באמת עצוב אבל לא אלוהים אשם הוא(אלוהים) לא אמר לאותו נער תעלה על הטרקטור ללא רישיון. הוא גם לא אמר לנו להרוס את יערות הגשם או להיות מגעילים אחד כלפי השני. וכמו שנמרוד כותב בבוקלט של מציאות הפוכה כח עליון הוא מה שאנו עושים ממנו. אל או שטן הבחירה בידינו. וכאשר אנחנו כיחידים או ככל בוחרים את הבחירות הלא נכונות זה טפשי להאשים את האל כי אז לא נוכל לתקן את שגיעותינו נחזור עליהם ונסבול שוב ושוב והכל מתוך איזה תירוץ "זו לא אשמתי זו אשמת האל" יש בי אמונה שאנחנו אחראיים למציאות שבה אנו חיים זו הסיבה שאני כל כך מתחברת למוסיקה של נמרוד לב. נראה לי שהוא היחיד לפחות פה בארץ שכותב ושר בדיוק על הנושא הזה של הסתכלות פנימה ושינוי מבפנים ומציאת כוחו של האל בתוך עצמנו. כך אם כל אחד ינהג בצורה אלוהית ולא שטנית העולם שבחוץ יהיה גן עדן ולא גהנום. שבת שלום

קובנר

New member
אבוי שריתת

כדי להבהיר את העניין, אינני מאמין שיש אלוהים. יותר נכון לומר שאני מאמין שאין. אם יש כזה, והוא כל כך טוב כפי שאת מתארת אז למה הוא עשה אנשים כל כך רעים. אם הוא כל כך מושלם, אז למה הוא לא עשה גם אותנו כאלה. מה אנחנו צריכים ללמוד פה? איזה לקח הוא מלמד אותנו? למה יש מחלות? כי האנשים רעים?! התנ"ך הוא המצאה קדומה כדי לענות על השאלות הבסיסיות של האנשים. מבחינתי זה כמו להאמין בכוכבים. אני עדין חושב שיש לנו מידה מסויימת של השפעה על מציאות חיינו אבל היא מוגבלת מאוד. בכל מקרה אני תמיד מנסה לקחת הכל בחיוך ולהפוך פחם לזהב. א. קובנר

E l i a n

New member
דעתי..

אני ידועה לשימצה בתור אחת כזו,נורא קלה לכיפוף.. על שום מה? על כך שאני נוטה להסכים עם כל הנאמר לפניי, בעיקר כדי לרצות את כל הצדדים, שלא יכעסו על מה שאני חושבת. במקרה הזה,זו לא התפשרות כלל ועיקר. אני באמת ובתמים מסכימה עם שניכם. "לוקחת" מכל אחת מהודעתכם את מה שנכון לגביי. אני מאמינה כי באמת אנחנו אלה שמכתיבים את גורלנו. כלומר, יש איזשהוא..כוח עליון..אבל בסופו של דבר- אנחנו אחראים לגורלנו. אנחנו מחליטים מה אל או מה שטן. אנחנו מחליטים מה נעשה בחיינו. אז נכון, יש גם אנשים "רעים"..ויש אנשים "טובים".. אבל אלה אינן הגדרות אובייקטיביות כלל וכלל. אין מישהו שהוא צדיק לגמרי, ואין מישהו רשע לגמרי. אני לא מבינה במדע,אבל אולי מחלות נוצרו מכך שבני האדם הרסו את סביבתם הטבעית. כשם שמחלות לב,למשל,נגרמות לעיתים מעודף שומן, עודף השומן נוצר מעודף אוכל,שנוצר משפע רב,שזה לא טיבעי,אלא תוצר של הפיתוח האנושי שגובר מדי יום.. המורה שלי לנהיגה נוהג לאמר: "יש אנשים שהופכים זבל לכסף,ויש אנשים שהופכים כסף לזבל" כל אחת מהמילים- כסף, ו-זבל, יכולה להיות מומשלת למשהו אחר,מלבד הפירוש המילולי. אני חושבת שהבהרתי מה אני חושבת. ותודה לשניכם על הבעת הדיעה. מקווה לקבל תגובות.
שיהא זה סופשבוע רגוע,גשום,שקט ושלו
אליאן.

קובנר

New member
אליאן יקירה

לדעתי שני הדברים לא הולכים יחד. המשפט המפורסם "הכל צפוי והרשות נתונה" הוא לא יותר מפרסומת זולה. זה יציאה מידי חובה. אם עכשיו אני אלך ואהרוג מישהו, בכוונה, זו החלטתי האישית. להגיד שזה תוכנן על ידי מישהו אחר נראה לי כל כך הזוי ולא מציאותי, שזה פשוט לא מתקבל על הדעת. יש לנו אפשרות לכוון את חיינו איך שאנחנו רוצים אבל אנחנו תלויים בעוד מליון ואחד גורמים.[מצב כלכלי(אישי וכללי), מצב משפחתי, חינוך, ועוד רבים וטובים]. אני לא מזלזל בדעתם של אחרים. אני עם עצמי חושב שזה חסר מחשבה. אני מאחל לך רישיון מהר וסעי בזהירות. אנשים מטורפים שם בחוץ. א. קובנר

E l i a n

New member
אנשים מטורפים גם בפנים .. ע"ע ..

אליאן.. נפשי מטורפת ואין לה מנוח.. לא אמרתי את המשפט הזה..לא חושבת שהכל צפוי..אני אומרת רק שהרשות נתונה. שאתה בוחר מה לעשות עם החיים שלך.. אולי יותר נכון במשפט שלך "להגיד שזה תוכנן על ידי מישהו אחר.."..היה אפשר להגיד.."משהו".. למרות שהכוח העליון..הוא אנחנו..אנחנו בוחרים מה לעשות..למרות ועל אף הגורמים שלא תלויים בנו.. השוואה מוזרה..אבל אנחנו לומדים עכשיו בהיסטוריה על הגיטאות, והמחנות מתקופת מלחה"ע ה-2..הייתה להם האפשרות להתאבד..פשוט להשליך עצמם על הגדר החשמלית..אבל לא! הם בחרו להמשיך לחיות..עד כמה שהחיים היו קשים נורא..בלשון המעטה.. האם הבנת את כל מה שאמרתי בהודעה הקודמת?.. תודה על הברכה לגבי הרשיון..
אליאן.

למעלה