אוי

איך קוראים בלדינו ל....

4 רוחות השמים? צפון דרום מזרח מערב רציתי לכתוב דרום אמריקה ולא ידעתי איך אומרים דרום, מומחים\יות, אנא תשובתכם.
מראש

רותי ב.

New member
אוי

לי דישי קי נו פודמוס קונטוניאר אנסינה.... מאז די און מז, די ונטי דוס די אוגוסט, דיאס די מואה, אי אוטרוס דיאס, קומו קאדה דיאה.... אי נאדה, נו בושקאר לבורו, נו טומר דישיזיונאס (החלטות???) נאדה. אוי לי דישי קי נו סה פואדה קונטוניאר אנסינה, אי נו סה קן סי קונסינטיו מאז מאל, יו אור אל - די קוונדו אבלימוס אסטה דורמיינדו... נו סה קוואלו אזר....
סי אי אלגונו קי קונוסה לה קונסזה, ריספונדאס, סולו אין אספניול. ווס ארוגו.

may55

New member
../images/Emo23.gif קון טי אנסינה אס לווידה

אמוסרה לה אל קמינו אווגר אינו טה ספנטס אס לפרובלמה דה אל איודה האל הטופאר לבורו אמוסרה כמו ססקריבי (קורות חיים) אי כמנדה אבושקה. נו לדאס נאדה . או כאסוה איר אנדה אוטרוס או כוואבושקאר לאבורו. אסטו אס לווידה. אי אלוס אישקוס דמוזוטרוס אמוסרמוס לווידה אי מנדמוס הלבורר. שבוע טוב

רותי ב.

New member
גראסיאס מאי, יה לי

אמוסטרי קומו ס סקריבי טודו לו קה פרימי... אי קוזאס קי פרסונה דבי (חייב) די אזר סולו.... א טומר דשיזיונס , א פנסר, .... אההההההההההה

רותי נו אנטנדי נאדה..

סוברה קן אסטאס אבלנדו?
מירה, דינגונו נו רספונדיו קומו סה ימן לוס 4 רוחות השמים, פואדה סר קה טו סאבס? איך נקראים 4 רוחות השמיים מי יודע????

רותי ב.

New member
נו מה אקודרו

טודוס לוס נומברס. צפון - נורד מזרח - אוריינט דרום - ???? מערב - ????? נברר מאוחר יותר.

tsiporganeden

New member
קרידה מייה פישין אמה פישין קיטאר

לו דה קאזה, אסטה ג´נטה סון חאראגאנס, מינטירוזוס, נצלנים, אי סה וא אסטאר אן טו קאבסה מונצ´ו טיימפו, יו פאסי לו מזמו, אי דספואס נו לו פודי קיטאר דה קאזה, פינה קה סאליו מה ארובו 10000 סי דייס מיל דה דולארס פינה אוי לו אסטו בושקאנדו אי נו לו אסטו טופאנדו, אסטה פארה ארה פארה דאר אה לה קאזה קה מרקי אקל טיימפו, אי סאבייה קה טנגו אסטה פארה אן קאזה, און דיאה אנטס מרקי לוס דולארס, פורקה אנסינה קיז´ו לה פרסונה קה מה ונדיו לה קאזה, פורקה סה קיז´ו איר דה אסטה פאיס, אי נו טורנאר, פינה אוי לו אסטו בושקאנדו, לאדרון, אי מה חואי אה לה פוליסיה, נאדה נו איזיירון. אנסינה קרידה פישין קיטה לו דה קאזה, יא טויה אל קוראסון אמה נו אי אוטרו רמדיו. סוארטה. אגב החלטות - דיזיסיונס.

נו אינטנדי קואלו אז אסטוס סקרטוס../images/Emo4.gif

פורקן סטס אבלנדו? רותי כן אס פרטי אסתה קבלגדו? אי רורגד כן טארובו 10.000 מיל דולרס? אל מוסיו?

Sarika

New member
רותי,ארמאטה לו,קואנטו מאז פראסטו,

מאז בואנה, בון קוראז´ קרידה

למעלה