אוכלת פחות בגיל 3 חודשים

shiranShik

New member
אוכלת פחות בגיל 3 חודשים

אהלן, בתי המתוקה בת 3 חודשים ושבוע. בימים האחרןנים היא אוכלת הרבה פחות. היא מצוננת מעל שבוע, ורק לאחרונה היא לא אוכלת. כמו כן, היא כל הזמן שמה משהו בפה, ובד"כ זה בד – חיתול, החולצה שלה, השמיכה שלה. היא יכולה לשחק עם זה שעות כשזה בפה שלה. לפעמים היא מתחילה לאכול בהתלהבות ומהר מאוד היא מתחילה לשחק עם הפטמה של הבקבוק, מעבירה אותה מצד לצד, אולי אפילו כאילו נושכת מהצד. ניסיתי להחליף לה לפטמה שבה מעבר האוכל מהיר יותר, אבל הרעיון לא מוצא חן בעיניה נראה לי. לא ניסיתי שוב. מוכרת התופעה? יכול להיות משהו בחניכיים? גרון? שתפוני בנסיונכם...

אולי היא מצמיחה שיניים...

ואז החניכיים כואבות לה וקשה לה לאכול. ואולי בגלל הצינון. גם אנחנו אוכלים פחות כשמצוננים. חכי קצת, ואם זה לא עולה בחזרה, תתייעצי עם הרופא.

shiranShik

New member
טוב. אני אמתין "קצת"

כמה זה קצת.

ילד אוכל כמה שהוא צריך

אם היא לא בתת-משקל ויש לה מצברוח טוב זה לא צריך להדאיג. באמת יכול להיות שזה השיניים (קצת מוקדם אבל יש ילדים זריזים) אבל גם אם לא אני לא הייתי נלחמת על אוכל או מחליפה פטמה. חבל להאביס ילד בריא.

shiranShik

New member
אז זהו. שלא היה לה מצב רוח בכלל

זה היה עד שלשום. אתמול היא דווקא הייתה בסדר, כולל המצב רוח. אפילו בלילה היא הסימה למוצץ במקום אוכל (בחצי הארשון של הלילה לפחות).נראה...

ריטה1

New member
אולי הצינון מפריע לה?

תחשבי על עצמנו כמה קשה לנו לאכול עם אף סתום, ועוד תארי לך להחזיק פטמה בפה, בלי אפשרות לנשום מהפה. ואלי הילדה עוברת איזה קפיצת גדילה? ואולי סתם לא בא לה, כמו לפצפונת שלי, שבשבילה אוכל זה דבר מיותר, שי בערך בגיל הזה, התחילה לעשות קונצים עם אוכל ועברה לאכול רק 4 פעמים ביום, אבל גם עלתה במשקל (כנראה שלא הייתה זקוקה לעוד), היום היא אוכלת רק 3 ארוחות כי היא חולה, ואני מצאתי טריק כדי שהיא תאכל לפחות את הדייסה של הלילה, אני מאכילה אותה מתוך שינה. אחרי שהיא ישנה איזה שעה, אני מעירה אותה קצת וכשהיא אפופת שינה אני מאכילה אותה.

shiranShik

New member
הפעם דווקא אכלה אבל...

הקיאה לי את כל הארוחה. על הבגד (שלה) שאני הכי אוהבת. זה בגד שאני רק מכבסת, והיא לא מספיקה לצאת איתו, כי כל פעם הוא מתלכלך עוד קודם. הוא ממש נראה חדש.
אולי היא לא אוהבת את הבגד. בכל אופן, היא הקיאה לי את הארוחה של הבוקר. וזה כי היא הייתה רעבה והתעכבתי לצאת מהבית כדי שהיא תאכל וחס וחלילה לא תגיע למשפחתון ישר לאוכל (לא נעים). בינתיים. הרופאה נתנה לי משהו הומאופטי לתת לה, כי עכשיו גם יש לה שוב גזים (ומוגברים) והיא מתעוררת בעוויתות בלילה. כל הלילהההההה.ומדי פעם יש לה גבשושיות לבנות בקקי. החלפתי לה פטמה לשלב מתקדם (שלב 2) ועכשיו היא דווקא מסתדרת עם זה לא רע, והארוחה לא נמשכת נצח. אבח הכמות שהיא אוכלת לא נראית לי קשורה כל כך לזה. אולי התחליף לא טוב לה עכשיו. הרופאה אמרה לי שכשילד גדל, מערכת העיכול מתחילה להיות בררנית, ו"להחליט" למה היא רגישה ולמה לא. וזו יכולה להיות הסיבה לגזים המחודשים, לקקי וכו´. והיא אמרה שאולי היא העגבניות שאני שמה לה פעם ביום נגד עצירות, גורמות לה לכאבי בטן. אבל זה לא נראה לי. אולי אחליף לה גם את האוכל? כרגע היא על נובאלק AR. תחליף חלב סמיך, אנטי רפלוקס. נראה...

למעלה