אוכל אדום

פרקשיט

New member
אוכל אדום

צריכה רעיונות לאוכל בצבע אדום, אשמח גם לרעיונות ללא מתכון, תודה
 

Rebeccan

New member
מרק עגבניות, סלט עגבניות, עגבניות ממולאות

סלט פלפלים פלפלים ממולאים סלק - מרק סלט סלט טרי - הכנתי וזה מדהים במקור במסעדת "אמא" סלק טרי - קולפים ופורסים דקדקדק מתבלים במעט מאוד שום כתוש וחומץ בלזמי - חובה להכין שעתיים מראש, אחרת מרגישים את החמיצות ולא את המתיקות של הבלסמי
 

יפית מן

New member
שבוע טוב ומבורך חודש טוב,חורף בריא

אפשר סלק אדום ומהנוזלים אפשר להכין חמיצה ולבעבע ולטרוף ביצה וכשקר להוסיף את הביצה ויןצא אחלה של מרק זה מאכל רוסי ושמו בורשט הוא טוב מאוד לחורף בלילה גשום ליד האח לאכול מרק שכזה דליקטס
 

יפית מן

New member
מהרתי להבדלה לא הסברתי את עצמי

התכונתי לבשל את הסלק ולעשות סלט להוסיף מיץ לימון מעט סוכר מלח טיפלה שמן השמן נותן לסלט ברק מי שאוהב אפשר כמון . ומהנוזלים שנשארו מבישול הסלק עושים את הבורשט נפלא לשתות את הבורשט או לאכול אותו עם פירה מאכל רוסי בחורף של רוסיה הקרה נהדר..
 

יוכי68

New member
את גננת? למה אדום?

ריבות אדומות, פסטה ברוטב עגבניות, שקשוקה מעגבניות.......
 

פרקשיט

New member
תודה לכולם ולא אני לא גננת

חברה מתחתנת והמתנות הם לפי צבעים, אני בצבע אדום... איך מכינים ריבה? ועוף בדובדבנים? ויש לכם משהו מקורי עם חמוציות?
 
חמוציות יש על בסיס סלט חסה כך שנראה לי

שהחברה שממונה על הירוק תהיה בבעיה.... את יכולה להכין ליפתן מכל מיני פירות וחמש דקות לפני סוף הבישול להוסיף למיים חצי חפיסת ג'לי תות. המיים יהיו מעט סמיכים זה לא יהיה ג'לי!!!! והכל יקבל גוון אדמומי.
 

פרקשיט

New member
ממש לא בעיה../images/Emo24.gif

צריך מתנה לפי צבע, לא אוכל לפי צבע...
 
איך מכינים ריבה???

פשוט מאוד - לכל ק"ג פרי שנכנס לסיר (כלומר - מקולף, מגורען וכד') ק"ג סוכר. אני באופן אישי מורידה קצת מכמות הסוכר ושמה כ-700-750 גר'. אפשר להוסיף גם מיץ לימון. שמים בסיר עם תחתית עבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים, כשמידי פעם מורידים את הקצף. איך יודעים שמוכן??? שמים במקפיא צלחת כ-15 דק', מוציאים ושופכים עליה כפית מהריבה ומעבירים באמצע את האצבע, ליציאת פס (כמו חציית ים-סוף). אם שני הצדדים מתאחדים מחד במהירות - עדיין לא מוכן. כששני הצדדים נותרים במקומם, הריבה מוכנה. מעבירים מיד לצנצנות מעוקרות (זהירות שלא להכוות), סוגרים היטב ומניחים לצינון עם הפקק כלפי מטה. כשמתקרר מעבירים לאחסון. מקווה שתמצאי פרי אדום, התותים כבר לא בעונה...
 
את יכולה להכין צינצנת של חמוצים אדומים,

פלפל אדום בחומץ בלסמי, למשל - מאוד טעים. פסטה ברוטב עגבניות עשיר (תלוי אם חלבי/פרווה/בשרי). כל השאר רעיונות רק עם צבעי מאכל - פיכס.
 
למעלה