איך מכינים ריבה???
פשוט מאוד - לכל ק"ג פרי שנכנס לסיר (כלומר - מקולף, מגורען וכד') ק"ג סוכר. אני באופן אישי מורידה קצת מכמות הסוכר ושמה כ-700-750 גר'. אפשר להוסיף גם מיץ לימון. שמים בסיר עם תחתית עבה ומביאים לרתיחה. מנמיכים ומבשלים, כשמידי פעם מורידים את הקצף. איך יודעים שמוכן??? שמים במקפיא צלחת כ-15 דק', מוציאים ושופכים עליה כפית מהריבה ומעבירים באמצע את האצבע, ליציאת פס (כמו חציית ים-סוף). אם שני הצדדים מתאחדים מחד במהירות - עדיין לא מוכן. כששני הצדדים נותרים במקומם, הריבה מוכנה. מעבירים מיד לצנצנות מעוקרות (זהירות שלא להכוות), סוגרים היטב ומניחים לצינון עם הפקק כלפי מטה. כשמתקרר מעבירים לאחסון. מקווה שתמצאי פרי אדום, התותים כבר לא בעונה...