אוכל אורגני - מדריך למשתמש המתחיל

יום.

New member
אוכל אורגני - מדריך למשתמש המתחיל

שלום וברכה, לא מצאתי בתפוז פורום שמתעסק אך ורק באוכל אורגני ולכן החלטתי לנסות את מזלי כאן, אני מקווה שיהיו פה כאלו שיוכלו לסייע לי. אני באופן כללי בנאדם שאוכל מאוד לא בריא (נכון לעכשיו אני עסוקה בלבלוס ביסלי ולידי 2 פחיות קולה - שזה מצרך חובה במשמרות לילה [הסיבה שאני ערה בשעה כזאת]). בזמן האחרון מחלחלת בי ההבנה שלא רק שאני אוכלת אוכל מאוד לא בריא (התזונה שלי מסתכמת לרוב בארוחה אחת שכוללת שניצל וציפס וכל מיני חטיפים מזדמנים), גם המזון הבריא שאני כן אוכלת כמו סלט ירקות הוא לא הכי בריא בעולם כי הוא רווי בחומרי הדברה ועבר שינוים גנטיים שלא בטוח עד כמה הם מועילים לטווח הארוך. לכן החלטתי לבצע מהפך בחיים שלי ולעבור לתזונה אורגנית, כאשר ברור לי שזה הולך להיות תהליך ארוך ולא פשוט בכלל. מישהו כאן יכול להמליץ על סופרים אורגניים (באיזור ת"א או אשדוד)? האם מישהו פה מכיר דיאטנית שמתמחה במזון אורגני? (מלבד המעבר למזון אורגני אני רוצה גם לתרגל מעבר לסוגי מזון בריאים יותר כי כאמור התפריט שלי כרגע מבוסס ברובו על ג'אנק). אם יש פה מישהו שביצע גם מהלך כזה או דומה בשינוי התזונתי שלו אני אשמח לשמוע רישומים. אם תוכלו להפנות אותי למקומות ולאנשים הנכונים אני מאוד אודה לכם, ניתן להגיב פה או במסר. שאו ברכה יום.

תתחיל עם תזונה בריאה

רצוי בהמלצות אישיות ע"י מומחה. אבל אפשר גם מתוך מידע נאסף ברשת . ותשתדל לקנות מוצרים אורגנים בסופר, או בחנויות טבע. יש סמלים מיוחדים של ארגוני פיקוח על המוצרים האורגנים. ואת הג'אנק פוד כדאי להרחיק מן הבית. יש כל כך הרבה מזון אמיתי , טוב וטעים.

פושקיה

New member
אני כרגע בתהליכים דומים

מצאתי לא מעט מוצרים אורגנים ברשת הריבוע הכחול ושופרסל (של חברת הרדוף אורגני) בהצלחה

מזכיר לי קצת את גישתה של ג'יליאן מק'ית

מהתכנית "שינויים בהרגלי הזלילה" - לוקחים מישהו עם הרגלי אכילה מזעזעים בצורה קיצונית, והופכים אותו בבת אחת לאוכל מזון אורגני וטבעוני. אני אישית לא בעד הגישה הזו, כי אני יוצאת מנקודת הנחה שלרוב האנשים יהיה יותר קשה לשמור על אורח חיים קיצוני וסגפני שדורש הרבה הסתגלויות ושינויים והקפדה ולא מאפשר הרבה גמישות (למשל כשצריך לאכול מחוץ לבית), מאשר על אורח חיים בריא ונכון באופן מתון. והרי במקרה כמו שלך, שמתקיימת מג'אנק בעצם, גם "סתם" שיפור של הפסקה עם הג'אנק לטובת אוכל אמיתי הוא שינוי עצום שיעשה לגוף שלך הרבה טוב, ולא חייבים ישר לקפוץ לקיצוניות השנייה. בכל מקרה, אם את מתעקשת לעבור מקיצוניות אחת לאחרת (יש אנשים שאוהבים גישות של "הכול או כלום") - בתל אביב יש את הסופר של טבע ספורט קסטל, שמשלב גם סופר רגיל וגם חנות טבע. אני לא ממש בטוחה איך המחירים שם בעניינים האורגניים, אבל אני יכולה להעיד שבמוצרים הרגילים זה אחד הסופרים היותר זולים שיש באיזור מרכז וצפון ותל אביב.

אלי ו.

New member
הערה קטנה על ג'יליאן מקית' ../images/Emo32.gif

מדובר באישה נטולת כל הסמכה מוכרת לעסוק בתזונה. בעברית קוראים לזה שרלטנות.

יום.

New member
לא ברור לי למה החליטו להתעלם כאן ממה שכתבתי

"כאשר ברור לי שזה הולך להיות תהליך ארוך ולא פשוט בכלל." ולהחליט שאני עוברת מקיצוניות לקיצניות בבת אחת

לא כתבתי שאת מתכוונת לעשות את זה בבת אחת

אלא אמרתי שזה מזכיר לי את גישתה של ג'יליאן, שאצלה זה קורה בבת אחת. העובדה שאת מתכוונת לעשות את זה בתהליך, בעיניי, לא הופכת את התוצאה הסופית לפחות קשה ליישום ופחות סגפנית, כך שבראייה שלי עדיין מדובר במעבר מקיצוניות אחת לקיצוניות אחר. ואם זה מה שטוב לך, אז זה מה שטוב לך. גם ציינתי שיש אנשים שמה שעושה להם טוב זה גישות קיצוניות, אז אני לא רואה איפה הבעיה ואיפה ההתעלמות.

דנה A

New member
שינוי

אין ספק שהאוכל שאנו אוכלים משפיע עלינו ברמה הגופנית, הרגשית והאנרגטית אז קודם כל המון הצלחה תהליך !!! אוכל להמליץ מעבר להמלצות קודמיי על הספר של ג'יליאן מקית' - אמנם פנטית משהו אבל רעיונות מצוינים יש שם. (יש לה גם תוכנית שמשודרת ב YES אם יש לך, מומלץ) קישור לרשימת משווקים וקואופרטיבים אורגנים http://www.beofen-tv.co.il/cgi-bin/chiq.pl?%EE%E6%E5%EF_%E0%E5%F8%E2%F0%E9 לגבי תפריט אוכל להמליץ בחום רב על מיכל בובק (שהמלצתי עליה בעבר בפורום זה) שהיא נטורופטית המתאימה את התפריט לאדם עפי' בדיקתו ועפי' בדיקה מיוחדת של תוצאות בדיקות הדם בהצלחה!! דנה אהרון

למעלה