אוכל בחוץ

jojs8j3

New member
אוכל בחוץ

רציתי לדעת איזה מאכלים אפשר לאכול בחוץ ?
אני לא מדבר על מסעדה וכאילו ......
אני מדבר על סופר כללי
חטיפים שאולי עדיף לקנות אותם ?
ואני לא מדבר רק אל מאכלים ללא בשר ולא חלב ..
אני מדבר על מאכלים שהם בריאותיים ..
יש אולי איזה חטיף שאפשר לקנות שהוא בגדר סביר ?
במבה זה גרוע לא ??
לגבי פירות זה לא תמיד קל כי צריך ברז לשתוף אותם !

תודה רבה

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אין חתיף בריא- הכל לתענוג

את הפירות אפשר לשטוף בבית וליבש. חוץ מזה יש גם אגוזים גרעינים ושקדים לא קלויים.
לי במבה נדבק לשיניים. זאת אומרת לא בריא להם.

jojs8j3

New member
אין איזה משהו 1

שהוא הכי פחות נורמלי?
שאם כבר אוכלים אז אותו . ?
יש כזה דבר ?
חייב להיות איזה חטיף 2 שהם סבירים ...

jojs8j3

New member
פשוט חבל לי מאוד

פשוט חבל לי מאוד שאני יאכל בחוץ פיצה או שווארמה או משהו

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אם את באמת מעדיף את התענוג

אז תקרא את זה

לא ניסיתי אותם אבל הם באמת מפתים:

http://www.eatwell.co.il/?CategoryID=309&ArticleID=2002

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
ואל תשכח את סוכרית ה B12 שלך

זה החטיף של הטבעונים
ולעשות בדיקות B12 פעם בשנה אצל רופא המשפחה.
הוא בטח ירצה לבדוק גם ברזל ואולי דברים נוספים.
תספר לו שאתה טבעוני

אם הוא במכבי

הוא לא יוכל לעשות בדיקת B12 פעם בשנה אלא פעם בשנתיים..

מה שיחסית בריא

פלאפל, זה בתנאי שאתה אוכל אותו עם סלט, כרוב, חמוצים וכו' בפיתה וכמה כדורים קטנים, לעומת לאכול ערימת כדורים בצלחת עם הרבה זיתים...
חוצמזה נשנושים כמו אגוזים/שקדים/פירות יבשים עדיפים על כל מיני חטיפי שוקולד.

jojs8j3

New member
קרנף לבן

אני לא טבעוני ב100 אחוז אז לא בטוח שאני יצתרך בכלל B12
הגבלתי את עצמי למנת 1-2 דג/חלב בשבוע

אתמול ישבתי עם חברים כולם אכלו פיצה אז מה נעשה נשב בצד לא נאכל ? אין משלוח של פירות בלילה כמו פיצה ...

jojs8j3

New member
קרנף

יש תחטיפי בריאות האלו בכול סופר ?

ולגביי הפלאפל .. הבעיה שזה מפוצץ בשמן מתוגן שחזרו עליו 100 פפעם לא ?

jojs8j3

New member
ולגבי חומס

ולגבי חומס אני ממש לא אוהב ...
פלאפל כן אבל זה מפוצץ בשמן!!! גרוע ביותר לא ?<
מאמין שיש דברים יותר נורמליים

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
B12 צריך לבדוק גם אם מצמצמים מזון מהחי

פלאפל זה המאכל האהוב עלי. אני לא אוכל אותו יום יום בגלל השמן השרוף. אבל לפעמים מתפנק.
גם אני עברתי לצמחונות בהדרגה. טבעונות לא הצלחתי בגלל תרופה משמינה. הייתי רעב מדי.
אני כבר 14 שנה צמחוני. ואני מקווה שכאשר אצליח להוריד את המשקל העודף אוכל להיות טבעוני שוב
לגבי החטיפים אני לא יודע אם יש אותם בכל סופר- כי אני לא אוכל חטיפים. בכל מקרה הסברו שם במאמר כיצד לאבחן חטיף בריא ולא בריא. ונתנו דוגמאות.ויש מומחים בפורום הזה שיוכלו להסביר לך את זה שוב. תקרא פשוט את רשימת המרכיבים. למשל אם מכיל סוכרים, חומר מתחלב ,חומרי שימור, חומרי טעם וריח ועוד.
מצד שני מוצר צריך חיי מדף ואני לא יודע כיצד מצליחים במוצרי בריאות לעשות זאת. אולי פסטור ואריזה אטומה.
שוב זה למומחים שבפורום ולא לי.
י

salo22

New member
למד לקרוא את התוויות והחלט בעצמך

אי אפשר לקבוע בשבילך מה בריא ומה לא. עדיף להימנע לגמרי ממה שהוא תוצר של עיבוד תעשייתי משמעותי ורחוק מנקודת המקור של חומר הגלם. קנה תמרים, בננות ולפעמים שוקולד מריר עם אחוזי קקאו גבוהים, לטעמי לא צריך חטיפים מעבר לזה
קנה יוגורט ממקור טוב לשתייה מהירה, מידי פעם קצת פירות יבשים ופיצוחים טבעיים, פה ושם חפש חטיפי גרנולה סבירים.

jojs8j3

New member
salo

מנתת לי רעיינות לא רעים :) תודה
לגבי שוקלד לפי מה שהבנתי מחקירה מעמיקה שגם השוקלד ה86% קאקו לא בריא בכלל
כי הוא מעובד בלי סוף ... זה מה שהבנתי מאחד הרופאים הטבעוניים החזקים ..
לגבי פירות יבשים שמעתי גם לא כזה בריא ..

תודה :)

לא ממש הבנתי

אם אתה יכול לאכול פיצה- אתה לא יכול לאכול פירות יבשים? זה משמעותית יותר בריא.
נכון שאין משלוחים של פירות בלילה, אבל אין בעיה להתארגן על פירות בצהריים ולבוא איתם בשקית לכל מקום שבו אתה נמצא בלילה. אם תעשה שייק פירות אני בטוחה שכל החברים ירצו ממך גם. אולי זה גם יחסוך לכם ימבה כסף על להזמין אוכל שזה יקררררררררררררר.

פלאפל זה אמנם מטוגן, אבל בבריאות זה עדיף על פיצה שהיא בצק, גבינה מעובדת ושמנה מלאה בחומרים ממש ממש לא טובים, ורוטב עגבניות. לא בדיוק שיא הבריאות [בעיקר הגבינה הצהובה, שהיא באמת גבינה לא בריאה בכלל], גם כל אוכל בשרי/חלבי שתאכל בחוץ יהיה מעובד מאוד ומפוצץ בשמן [כולל המבורגרים, שווארמה וכו'] או שומן מוקשה [כמו פיצה].

חומוס- אם מוצאים אחד טוב באמת מתחילים לאהוב. אני לא אהבתי חומוס במשך 20 שנה וכשהתחילו להכין את זה בבית שלי פתאום למדתי שלא חייב להיות לזה טעם של חומר משמר. מאז אני אוהבת רק חומוס לא קנוי. יש חומוסיות [רובן] שעושות חומוס בלי כל החומרים המשמרים הבאמת לא טעימים שיש בחומוסים הקנויים. ואז זה גם חומוס משמעותית יותר בריא.

חוצמזה סושי הוא אוכל שאפשר לאכול טבעוני, אפשר להזמין אותו בלילות, הוא לא מפוצץ בשמן, הוא מזין [יש בו גם אצות ואפשר גם עם טופו שזה אחלה מקור להרבה דברים טובים]. כמובן אפשר להזמין ממקום כזה גם מוקפץ אטריות אורז [שגם לו יש אופציה טבעונית מוכרת שיש בכל סניף], שזה אמנם מוקפץ בשמן, אבל לפחות זה ירקות ולא טונה חומרים לא ברורים שמכניסים למוצרים מעובדים [חומרים משמרים, חומרי טעם וריח, כל מיני גועל], אפשר להזמין משם גם מרקים/סלטים טבעוניים ובריאים. הכל הכל בא במשלוחים, ואין חור בארץ שאין בו סושי כזה איפשהו. זה גם לא כזה יקר ביחס ללהזמין פיצה.

אין ספק שהכי הכי טוב זה לקנות פירות שאתה אוהב ולעשות בבית שייק לכל החברים, אני ממליצה על בננה-מלון-תמרים-פקאנים על בסיס מים או תפוזים. זה מדהים ואין לי חברים שלא התעלפו מזה. מדובר בפירות טריים כך שהם לא מעובדים ולא מטוגנים, המון מינרלים, ויטמינים, נוגדי חמצון. בלי סוכר מעובד, בלי כלום. זה גם מאוד זול ביחס לאוכל מבחוץ [עלות של בערך 10 ש"ח לכוס מאג גדולה, וזה עם קונים פירות יקרים], וגם מאוד מומלץ עכשיו כשקיץ וכל כך חם.

אופציה נוספת היא גלידה/ארטיקים טבעיים שמכינים בבית. סופר קל:
קונים פירות שאוהבים
מקפיאים בשקיו בפריזר
מוציאים וטוחנים בבלנדר
ויש גלידה

או:
קונים פירות שאוהבים
חותכים לחתיכות ושמים בתוך תבנית לארטיקים [20 ש"ח בכל סופר וזה רב פעמי, אחד מספיק לנצח].
את האוויר בין חלקי הפירות ממלאים במיץ פירות כלשהו או במים [פחות טעים עם מים]
תוקעים מקל ארטיק [20 ש"ח לקופסאת מקלות ארטיקים שתספיק לך לכל הקיץ]
שמים בפריזר
יש ארטיקים

מה שטוב בגלידות והארטיקים האלה זה שזה מפירות טריים, בלי חומרים משמרים, צבעי מאכל, שומנים לא רצויים, סוכר מעובד. זה פשוט בריאות בזול, בצורה מהירה, ובקור מדהים לקיץ הלוהט!

אז כשפעם הבאה מתחשק לך משהו טעים ובריא או בא לך לארח חברים [אפשר גם להביא אם מתארחים] בלילה חם של קיץ...

salo22

New member
חפש איזון והיגיון

אל תבזבז זמן על לחשוב תדיר שיש איזו "בריאות אולטימטיבית" שמסתתרת מעבר לפינה, כי אין.
תאכל אוכל מגוון שמסתמך על חומרי גלם בסיסיים שאותם דווקא לא חייב לחפש בסופר, כי הסופרים הגדולים בארץ ברובם הכמעט מוחלט הם לצערינו שיר הלל לג'אנק ומעובד.
חפש שווקים ושוקים מעניינים ויש היום גם המון חנויות הקשורות לטבע ומנסות לרכב על הטיקט של הבריאות, זה נחמד אבל לא אומר שמה שתקנה שם הוא בהכרח הדבר הכי בריא בעולם, כי אין כזה
על כל מחקר שיוכיח שמשהו אחד אינו ממש בריא, יזדרזו התעשיות להוציא מחקר אחר שיראה עד כמה טוב לאכול בדיוק אותו מוצר.. מצא את הדרך שלך והכי חשוב ההיגיון והמינון, וגם פעילות ספורטיבית כמובן &quot

כמו שכתבו לך בשירשור בצורה יפה מאוד - למד להכין הרבה דברים בבית ובעצמך מאותם דברים טובים ובסיסיים שיש בשווקים, זה המפתח המשמעותי לדרך הזו, לא ההחלטה מה לקנות בסופר כשאתה רעב

jojs8j3

New member
תודה רבה על התשובות לגבי פיצה

שמעי לגגבי פיצה אני לא יתחיל להסתובב ברחוב עם פירות כול היום אנשים יצחקו אליי עם אני כול היום היסתבב עם סכיות של פירות בא לי בלי להיות תלוי אני בעד לשמור 80 90% אחוז
ולא 100% כי ה10% שזה אלכהול וכול מיני דברים כאלו שזה ה10% שזה בריאות הנפש שהיא לא פחות חשובה בכלל

למעלה