אוכל בלילה - שאלה לתזונאית

אוכל בלילה - שאלה לתזונאית

לתזונאית מיכל, שלום רב
שאלתי אותך לאחרונה שאלה לגבי ביתי, בת שנה וארבעה חודשים, שממעטת מאוד, כבר במשך יותר מחודש לאכול במשך היום. הארוחות שלה מסתכמות בביסים ספורים בלבד גם מדברים שבעבר אכלה בחשק רב ובסרוב מוחלט לכל מאכל שכולל בשר/עוף. קיבלתי ממך תשובה מפורטת ותומכת בנטייה שלי לא ללחוץ עליה, ולהמשיך להציע אוכל איכותי ומגוון, ולא להתפתות לתת לה חטיפים.
שאלת המשך - במקביל לירידה בתאבון שלה במשך היום, עולה הדרישה שלה לתוספת תמ"ל (מטרנה) בלילה. לאחר שבמשך כחודשיים היא כבר לא נהגה לאכול במשך הלילה, בחודש האחרון היא חזרה להתעורר בלילות ולדרוש בקבוק. (היא ממש בוכה ולא נרגעת עד שמקבלת בקבוק - ברגע שמקבלת בקבוק היא נרגעת ובד"כ מסיימת בקבוק שלם של 240 מ"ל בלילה - זאת בנוסך לבקבול של 240 סמ"ק ששותה לפני השינה). עד כמה שידוע לי, אחרי גיל שנה לא מומלץ לתת לפעוטות לאכול במשך הלילה - מה עלי לעשות ? הילדה רעבה - אני אמורה להשאיר ילדה רעבה לבכות בלילה ? והרי הגיוני שהיא תהיה רעבה בלילה לאור האכילה המועטה במשך היום. מצד שני - אולי זה שהיא אוכלת בלילה מפחית את הרעב שלה ביום שאחרי ומנציח את המצב? קיבלתי המלצות לדלל בהדרגה את הבקבקוק שלה בלילה עד למצב שתתרגל לשתות רק מים בלילה - אבל אני חוששת שהיא באמת זקוקה לקלוריות הללו לאור האכילה המועטה ביום. אודה לעצתך.

שלום לפינה בלב

אני מאמינה שכיוון האוכלת בלילה ממעטת באכילה וגם השיגה לעצמה פתרון נחמד (-: ממליצה לתת מים בלילה תוך הסבר על כך שבלילה ישנים/שותים מים וביום אוכלים. להמשיך ולתת ולהציע ארוחות מסודרות. לומר שוב בערב (לא להפחדה חלילה אלא כהכנה)- עכשיו אוכלים ארוחת ערב, בלילה ישנים ואז לא יהיה אוכל.. בואי לאכול כדי שלא תהיי רעבה בלילה. להיות עקבית. במידה ומתקשים ממליצה לגשת לדיאטנית קלינית להכוונה ועזרה. היום זו ההאכלת הלילה ומחר... הקטנים הללו חכמים כמו שדים!! יודעים לסובב אותנו על האצבע הקטנה אם רק נותנים להם סיכוי. בהצלחה

תודה מיכל ../images/Emo39.gif

בטח יהיו כמה לילות קשים שלא לאמר לילות לבנים
- אני כבר יכולה לדמיין איזה צעקות ובכי יהיו כשנסרב לתת בקבוק בלילה - מקווה שתפנים מהר.

לא רוצה לאכול מוצקים ../images/Emo3.gif

הי מיכל, איתן בן שנה וחדש עדין לא רוצה כמעט לאכול מוצקים גם לא אצל המטפלת - היא מאכילה את הילדה השניה והוא לא רוצה ומקבל בקבוק וגם כמעט ולא בבית - אוכל רק פרוסת לחם, פרכית חיטה, פתיבר, גזר מוצרי חלב אני לא נותנת לו בגלל הליחה והנזלת - למרות שבדר"כ הוא כן רוצה לא מוכן בשר, עוף, ביצה, אורז ניסיתי בכל מיני צורות יושב איתנו לאכול ארוחת ערב בימי שישי ושבת אבל לא רוצה לאכול כלום ניזון מ-5 בקבוקי סימילאק ביום מה לעשות? כמה כבר אפשר לחכות? אבא שלו בתור ילד גם לא היה אכלן ורק בגיל 8 הסכים לאכול בשר/עוף סה"כ הוא נראה במשקל ממוצא ועם המון מצב רוח והרופאה אומרת לתת לו את הזמן אז מה באמת לעשות? להמשיך להציע ולחכות?

למעלה