אוכל דיאטטי שחתולים אוהבים?

TempGuest

New member
אוכל דיאטטי שחתולים אוהבים?

היי כולם,
קודם כל תסלחו לי על החפירה...
לפני כשנה אימצתי חתולה מעמותה (בת שנתיים וחצי ומעוקרת) וקיבלתי איתה שקי אוכל שהספיקו לי עד לאחרונה.
היא נורא בררנית מבחינת האוכל הרטוב שלה ולבשר שאנחנו אוכלים היא בכלל לא מתקרבת (היא אוכלת רק את השימורים שיש בהם טונה או סלמון), ולכן חששתי לקנות לה אוכל יבש (האוכל שהיה לה היה בטעם עוף והיא אכלה אותו בלי בעיות).
טסתי לחו״ל לחודשיים והייתה מישהי ששמרה עליה בבית שלה (לא בכלוב! אל דאגה) ובזמן הזה היא ממש השמינה.... מחתולה ממוצעת היא נהייתה שמנה.
חשבתי שזה רק בגלל שהבית של האישה קטן יותר משלי והיא לא זזה הרבה אז הנחתי לעצמי שהיא תרד את זה חזרה אחרי כמה זמן פה.
עברו כבר חודשיים ו....שום דבר.
התחלתי לתת לה את האוכל הרטוב פעם ביומיים במקום כל יום (אוכל יבש יש לה תמיד), היא זזה ומתרוצצת כל הזמן, היא ממש לא חתולה עצלנית.
קניתי לה אוכל שמיועד לחתולים מסורסים/מעוקרים ושיש בו פחות שומן אבל נראה לי שהיא אוכלת ממנו פחות.... היא כן אוכלת ממנו אבל לא נראה לי שהיא מתה עליו.
חשוב לי לומר שאני לא רוצה לקנות לה אוכל דיאטטי של אחת החברות הגדולות (כל מה ששייך לפורינה, איימס, פריסקיס, וויסקיס, היל׳ס) כי הם עושים ניסויים על בע״ח.
יש לכם ניסיון עם אוכל דיאטטי שהחתול/ה שלכם אהב/ה שלא שייך לאחת החברות האלה?
או אולי אם יש לכם רעיונות אחרים שיגרמו לה להוריד קצת במשקל...
תודה

dimitrygo

Active member
מנהל
אם היא אוכלת פחות ממזון החדש שקנית לה אז למה זה לא מתאים לך?

TempGuest

New member
כי זה אומר שהיא לא אוהבת אותו

ואולי נשארת יותר רעבה ממה שהיא אמורה ב״דיאטה״.
זה לא אמור להדאיג אותי?
היו לי הרבה חתולים בחיים אבל עוד לא יצא לי לעשות דיאטה לאחד מהם אז אני באמת לא בטוחה איך הם אמורים להגיב לאוכל שכזה...

dimitrygo

Active member
מנהל
יכול להיות שהיא פחות אוהבת אותו אבל כל עוד היא אוכלת אין לך

מה לדאוג. אם היא תאוהב מאוד את המזון ולא תגבילי אותה בכמות היא תאוכל יותר ממה שהיא צריכה או לפחות תאוכל מספיק כדי לא לרדת במשקל.
אגב יכול להיות שהיא אוכלת פחות מהמזון החדש בגלל שהוא איכותי יותר מהמזון הקודם.

galigach

New member
בנוגע לאוכל

שלום רב,

החתול שלי גם שמנמן (הוא עסוק הרבה בלנוח על הספות), לפני שנה אמר לי הוטרינר להפחית באוכל הרטוב, נהגתי עד אז לתת לו קופסה של 85 גרם ליום והפחתתי לחצי קופסה.
מאז שהפחתתי את האוכל הרטוב, הוא נהיה שמן יותר.
עכשיו אני נותנת לו אוכל רטוב כמו פעם, אבל הוא הרבה יותר אוהב אוכל יבש, הוא נהג לאכול GO אבל עכשיו הוא אוכל WYSONG שהוא עם פחות שומן ואני עדיין לא יודעת אם זה עובד.
WYSONG לא עושים ניסויים על בעלי חיים.
לפי הניסיון שלי, החתולים שלי שאוהבים אוכל רטוב, יותר רזים, בין אם הם פעילים או לו.
צריך לתת לו אוכל לפי הטבלה שעל האריזה ואם רוצים להוריד קצת, בצורה מאד איטית. בדרך כלל הוטרינר אמור לתת הנחיות לדיאטה, רק מה, הם אוהבים להדביק ללקוחות אוכל רפואי של הילס או משהו, שאינו איכותי (המון תירס ואורז).

בנוסף גם צריך לשחק איתם כדי שירוצו ויקפצו כל יום.

בברכה,
גלי

TempGuest

New member
הדבר היחיד שאני חוששת ממנו

זה שאם אני אתן לה בכמות מוגבלת היא תתחיל להציק לי הרבה יותר במשך היום (גם ככה היא התחילה ליילל יותר ולהוביל אותי לקערת אוכל שלה).
אוכל רטוב אני נותנת לה מהשימורים הקטנטנים האלה כי זה בעיקר מה שיש פה, למשל פנסי פוד (אני גרה בחו״ל).
היא מאד פעילה פיזית בלי שאני בכלל אהיה מעורבת בזה אז זה לא מדאיג אותי

למעלה