אוכל דיאטטי

טאניוש

New member
אוכל דיאטטי

יש לנו שני חתולים שמנמנים בני שנתיים. אימצנו אותם לפני קצת פחות משנה, ותוך זמן קצר אצלינו הם התחילו לתפוח. מנחת, אני מקווה... לא החלפנו להם סוג אוכל. כבר מספר חודשים הם על אוכל דיאטטי (Royal Canin Obesity). בשקילה האחרונה החתולה ירדה 50 גר' (נו טוב, לפחות לא עלתה...) והחתול עלה עוד 200 גר'. אבל הוא גדול ממנה באופן כללי, וגדל עוד בשנה הזאת. הוא גם גנב לא קטן ובולס כל מה שלא נעול מאוחרי בריח, והיא באמת אוכלת רק את האוכל שלה.
השאלה היא - עד מתי להשאיר אותם על אוכל דיאטטי? מדובר על חתולים צעירים... הוטרינר שלנו אומר שאין בעיה להשאיר על אוכל ספציפי זה תקופה ממשוכת, יש בו את כל הרכיבים החיוניים. על החבילה רשום "עד השגת המשקל הרצוי" - אבל לא נראה שאנחנו בכיוון המשקל הרצוי בכלל... לא אכפת לי שימשיכו עם האוכל הזה, כל עוד באמת זה בריא להם. אבל קצת מוטרדת. אשמח מאד לתובנות...

גורדיאן

New member
זה מעניין.

תמיד ניסיתי לפטם את החתולים שלי, השתמשתי בכל שיטה אפשרית ובכל זאת אף פעם לא היה לי חתול שמן. כרגע יש לי שלושה חתולים שגדלו אצלי מגיל אפס: אחת גמדית ודי רזה, השני גדול מאוד אבל לא שמן והשלישית גדולה מאוד ורק קצת שמנה, כלומר יש לה כרס קטנה אבל לא יותר מזה. במקרה שלך את שוברת את הסטסטיסטיקה עם שניים שמנים מתוך שניים, וזה באמת מעניין.
שאלות: הם חתולי בית-בלבד? מה המשקל המדויק שלהם? הם קרובים-גנטית? הם גזעיים? (אפשר תמונה?) עד כמה הם פעילים בבית? יש ביניהם סכסוכים?

טאניוש

New member
פעם ראשונה שזה קורה לי

החתול הקודם היה קטן ורזה ולקראת הסוף היינו בבעיה הפוכה... לראות חתול אוכל ושותה היה בשבילי סוג של נס.
הם חתולי בית בלבד, אבל אנרגטיים להפליא. מהלכים על התקרה בערך. הם גזעיים (בריטיים), אם כי לא יודעת עד כמה "נקי", לא נראה שאי פעם הייתה להם תעודה, כאמור אימצנו אותם בגיל שנה וקצת. הם לא אחים, יש פער גילאים של חודש על פי בעליהם הקודמים. כן, יש סכסוכים. למה זה חשוב? הם גם משחקים יחד וישנים יחד ומלקקים אחד את השניה... המשקל כרגע סביב 7200 לכל אחד/ת, אבל מדובר על חתולים גדולים.
האם החתולים שלך מנקים את הצלחת? אצל החתול הקודם שלנו האוכל בקערה מעולם לא נגמר. האלה גומרים את הכל עד הפירור האחרון ומלקקים את הקערה עד שהיא נראת כאילו אחרי מדיח. אני לא מופתעת מזה שהם שמנמנים. אני קצת מופתעת שזה לא קרה להם בבית הקודם... מה שמטריד אותי זה שהם לא ממש מרזים לנו. ואני חוששת שיחסר להם משהו אם נשאיר אותם תקופה ארוכה על אוכל דיאטטי.
דובים קטנים ומתוקים. כבר מחפשת תמונה.

טאניוש

New member
תמונה ��

גורדיאן

New member
אכן, חתולים יפים מאוד!

למה סכסוכים זה חשוב - חתולים שבאמת מסוכסכים שורפים על זה הרבה אנרגיה, למקרה שלך זה לא רלוונטי, כנראה שהם במערכת יחסים טובה, אולי מפני שהמשקל שלהם זהה ולכן אין להם מריבות על דומיננטיות.

את בטוחה שהם בכלל שמנים? לפי ויקיפדיה הם בעלי מבנה גוף בריטי אופייני, ציטוט: "משקל הנקבה הוא בן 5-7 קילו ומשקל הזכר הוא 5-10 קילו". כך ששניהם מתאימים לפרופיל הגנטי שלהם ולא נראה לי שצריכה להיות עם זה בעיה.

אולי צריך לחשוב על כך בצורה הפוכה: כדי לתחזק את משקל הגוף שלהם הם צריכים לאכול יותר מהאוכל הדיאטתי ולכן 'מנקים' את הצלחת, אולי כדאי לתת להם גם תוספות של אוכל רגיל, ואפילו אוכל שימורים רטוב ושמן, ולא לדאוג אפילו אם הם יעלו קילו שלם במשקל, אחרי הכל ככל שהם כבדים יותר כך הם צריכים לשרוף יותר אנרגיה כדי להניע את המשקל הזה.

החתולים שלי אף פעם לא מנקים צלחות כי אני כל הזמן ממלא להם את הקערות באוכל הכי טעים שיש, והם מקבלים גם מנה יומית של אוכל שימורים טעים, ולפעמים גם נשנושים ממטעמים אחרים, ועדיין הם מסרבים להשמין. אולי זה נכון מה שאומרים על הדיאטות שהן משמינות (עובדה שרק השמנים עושים דיאטות
).

טאניוש

New member
תמונה של בטן

לא שמנה?...
הם ניקו צלחות גם של אוכל לא דיאטטי...
למה אתה מנסה לפטם חתולים שלך? לא בריא להם להיות שמנים

גורדיאן

New member
מה פתאום שמנים?

לכל אחד מהם אפשר להוסיף קילו או שניים ועדיין הם לא יתקרבו אל הסף התחתון של הגדרתם בתור שמנים.
מהתמונה (החמודה) הזאת אני יכול להבין למה את חושבת שהם שמנים, במיוחד בהשוואה מול חתולים מגזעים אחרים, אבל זה מבנה הגוף של חתולים בריטים, מה שוויקיפדיה קוראת לו 'חסון'.
בכל מקרה ביקשת תובנות ואני רק הצעתי לך כיוון מחשבה שונה, זכותך לא לקבל זאת, הדבר היחיד שאני יכול עוד להציע הוא שאת תאתרי בעלי חתולים בריטיים ואז תוכלי להשוות את המצב שלהם לשלך.

dimitrygo

Active member
מנהל
כדי להוריד משקל לא מספיק להאכיל במזון דיאט אלא חייבים להקפיד

על כמות המזון. אם את באמת רוצה להוריד לחתולים שלך משקל אז כדאי לבנות יחד עם הוטרינר שלך את תוכנית ההרזיה. חשוב לזכור שקצב ירידה במשקל חייב להיות מאוד איטי.

טאניוש

New member
משתדלים להקפיד...

יש תוכנית. מודדים כמויות. רק קשה מאד לדעת מי מהחתולים אכל כמה. הירידה כאן איטית עד לא קיימת... בנוסף הם עדיין גדלים, אז קשה להתייחס למשקל בתור מדד יחיד.
ווטרינר עוקב אחריהם. השאלה שלי האם זה באמת בסדר להשאיר אותם על אוכל דיאטטי תקופה ארוכה?

dimitrygo

Active member
מנהל
בעיקרון זה מזון מלא למרות כמות השומן הנמוכה. זה אומר שהוא

מספק את כל הדרישות של החתול ולכן לא אמורה להיות בעיה להאכיל בו תקופה ממושכת.

ספרנו1

New member
משקל חתולה

לפני חצי שנה היינו אצל הוטרינר לחיסון מרובע עבור החתולה. הוא אמר שהיא שמנה ושכדאי להקפיד איתה על כמות המזון. הורדתי ממש טיפה בחצי שנה הזאת ובהתאם הייתה אצלה ירידה של בערך 200-300 גרם.

כעת אני רוצה להוריד לה בכמות המזון עוד טיפה. היא מקבלת ארוחת בוקר בערך ב9 בבוקר וארוחת לילה בערך ב-9 בלילה. כמות המזון בשני המועדים כמעט זהה (בלילה טיפה פחות). האם את ההורדה כעת, כדאי לעשות לה מארוחת הבוקר/לילה? משתיהן טיפונת?

תודה

למעלה