אוכל הודי

merywho

New member
אוכל הודי

היי.. למישהו יש איזה מתכון חביב לתבשיל הודי שמורכב בעיקר מ- אורז, תפו"א, אפונה וקארי (וללא שמנת או חלב קוקוס) או משהו בסגנון ? בכלל אם מישהו יכול לצרף לינק לאתר עם מתכונים צמחוניים בסגנון המטבח ההודי. כי לא ממש מצאתי בגוגל. תודה !

d a p h n a

New member
האוכל ההודי הוא בעיקרו צמחוני

אם תחפשי בגוגל תחת vegetarian indian recipes תמצאי המוני אתרים שיסייעו לך לבשל אוכל הודי. העיקר באוכל הודי הוא תערובות התבלינים. זה מה שנותן את הטעם לאוכל. מה שמוכרים בתור "אבקת קארי" זה לא ממש הדבר האמיתי. עדיף לחפש מתכונים שבהם עובדים עם התבלינים המקוריים ולא עם תערובות מוכנות. ב"בישול הצמחוני" של נעמי ליס מיברג יש פרק על אוכל הודי. מוכרים בארץ מדי פעם גם כמה ספרי בישול הודי-צמחוניים באנגלית לעיתים. באופן כללי אני מודה שלמרות שאני חולה על אוכל הודי, אף פעם עוד לא ניסיתי להכין לבד כי זה נראה לי תמיד יותר מורכב מאשר למצוא מסעדה הודית.

במתכונים ב YNET היה מתכון מעולה

לתבשיל הודי של תפוחי אדמה, אפונה, כרובית וקארי. מעולה מעולה וקל להכנה. אני אמצא לך אותו מחר כשאתעורר

merywho

New member
תודה !!!

תודה לשתיכן, אכן מצאתי המון מתכונים בעזרת העיצה של דפנה, וגם המתכון שאלפקה נתנה נראה ממש קל ! יאמי !

פלגיה

New member
מאוד קשה למצוא אוכל הודי בשרי

כי הרוב הגדול של ההודים הוא צמחוני למהדרין.

לא נכון ! בהודו מליארד ורבע תושבים

200 מליון הם מוסלמים שאולי נמנעים מבשר פרה בכדי לכבד את ההינדים אבל לא מחיות אחרות . "רק" 200 מליון הם צמחונים למהדרין . יש ענף דייג די גדול בהודו , גם פרות נשחטות באזורים המורשים, המסע של הפרות מהאיזורים האוסרים שחיטת פרות לאיזורים המותרים מלא סבל . בהודו תעשיית עור מהגדולות בעולם , הזוועות של התעשיה הזו( הפשטת העור בעוד החיה בחיים ) בהודו לא מתחשבות כלל בקדושתן של הפרות והחיות בכלל . אפשר ללמוד יותר באתר של PETA INDIA .

לא מתכון אלא המלצה

ללכת לסב קוצ' מילגה, לפעמים נדמה לי שיותר זול לאכול שם ארוחה מאשר להכין אותה לבד בבית... (-:

למעלה