אוכל וסוסים.דיון.

GrEeNwOmAn

New member
אוכל וסוסים.דיון.../images/Emo179.gif

תבחרו סוס אחד מהחווה שלכם וספרו עליו- מה הוא אוכל? את כל מה שהוא אוכל. האם יש סוג אוכל המזיק לו? באיזו דרך הוא מזיק לו? איזה אוכל הסוס הזה לא אוהב לאכול? האם הוא רזה מדי\שמן מדי\ או בגודל הנורמלי? האם לדעתכם טוב לתת לסוסים את הדברים הבאים- תפוזים, מנדרינות, אבטיח, תפוח, גזר, עוגיות מיוחדות וסוכריות? הסבירו מה כן טוב לדעתכם, ומה לא. ונמקו כמובן. האם לדעתכם צריך להוציא סוס רזה לאללה לתחרויות<? מה אתם חושבים לע המקרה שדורון הביאה על הסוסה שהייתה רזה ושמתה מתת תזונה? ספרו גם מה הייתה הרגשתכם שקראתם על המקרה.? שי את רואה האסימון יורד לי. אני כותבת למענך דיונים. ולכולם. מתה עליכם. ותענו.

niko girl

New member
תשובה!!!!!!!!!!

שוני!!!!!!!!!!!!!! אוקי אז שון בבוקר אוכל חציר עם קילו תערובת. בתהריים אם אנחנו מביאים אז הואמקבל או תפוח או גזר. בערב הוא גם אוכל חציר עם קילו תערובת. מה שמזיק לו ולכל הסוסים זה עגבניות, האדום של האביטיחים,מלפפונים וכו'. הוא אוהב לאכול הכל!! הוא לא שמן מידי ולא רזה מידי אולי זה בגלל המבנה שלו אבל לפעמים רואים לו את הצלעות1 וזה לא בגלל שאנחנו מרעיבים אותו כי הוא מקבל הכי הרבה אוכל! חחחחח לא..כאן כתבת את כל הדברים שמזיקים לסוס! אסור לת לו סוכריות בגלל שזה יכול להתקע לו במעי ואז הוא יכול לחלות בקוליק. ולא תפוזים וכל פרות ההדר בגלל העסיסי שלהם שיכול להזיק לתפקוד של הסוס. אסור בתכלית האיסור להכניס סוס רזה מידי לתחרויות. מי שמוציא סוס כזה הוא ממש אבל ממש מתעלל בסוסים. הסוסה הזאת היית בתת תזונה או בגלל הזנחה או בגלל שהיא פשוט לא אכלה. זה יכו להיות הרבה דברים או שפשוט לא נתנו לה טיפול והיא הייתה חולה או משהו והם לא ראו את. אבל השאלה הגדולה פה זה האם כל הסוסים בחוה זאת הם ככה או שרק היא הייתה. כי אם רק היא הייתה אז יכול להיות שהיא פוט הייתה חולה או משהו כזה אבל אם זה כל הסוסים שמה אז זאת כבר בעיה!

Shai Felton

New member
חחחח../images/Emo13.gif../images/Emo175.gif

אצלנו כל הסוסים אוכלים אותו הדבר (במידות שונות)...... בבוקר ובערב הם מקבלים תערובת, מהבוקר עד 17:00 בערך הם בחצר (מי שרוכבים עליו עד 15:00) בחצר יש להם חציר, ועכשיו בכלל פתחו להם ת'חצר הגדולה ויש שם מלא... ואז כשהם חוזרים לתא שלהם ב-17:00 הם מקבלים חציר (דיי מעט) כל אחד, ואז שוב את התערובת בערב.
תפוזים - מאד לא מומלץ לתת
מנדרינות - כנ"ל
אבטיח - רק את הקליפה, לא את החלק האדום וגם זה במידה.
תפוח - אפשר ומומלץ לתת (במידה כמובן!)
גזר - גם כן אפשר ומומלץ לתת במידה.
עוגיות וסוכר - כנ"ל - אפשר לתת אך במידה. סוס רזה (כמו שראינו במקרה עם סטפני) אסור! להויצא לתחרות, גם יפסלו אותך רוב הסיכויים וגם מסכן הסוס! ממש התעללו תהמקרה הזה!

GrEeNwOmAn

New member
תשובותיי המרהיבות.../images/Emo179.gif

אוקיי המלך כמובן- פוצ'יני. פוצ' אוכל הכל :) חציר, שעורה, סוכריות, פירות וכל מה שמביאים לו הוא אוכל בשמחה. אין שום דבר שמזיק לו. הוא אוכל הכל, אין כזה דבר לא אוהב אצלו. הוא בול בגודל שהוא צריך להיות בו. לא רזה מדי ולא שמן מדי. לדעתי זה טוב, אבל לא בהגזמת יתר. לתת מדי פעם. לדעתי לתת- פרי הדר, אבטיח, תפוח, גזר, עוגיות מיוחדות וסוכריות זה בסדר אבל לא בהגזמה! לא. לא להוציא סוס רזה לתחרויות! מקרה ממש מבחיל. מי שעושה את זה הוא מגעיל והוא שווה ל- ***** של ה**** הכי ******* בעולם. ושיזהר ממני. הסוסה שלו הייתה מהממת והוא האכיל אותה בכמויות המנייאק. שימות ויישלח לגיהנום.

Shai Felton

New member
../images/Emo175.gif

אל תתני לו פרי הדר..... זה ממש לא טוב! ואבטיח רק את הקליפה! ומה זה אין שום דבר שמזיק לו? לא הכל את יודעת..... אם זה מזיק או לא...

טוב גם אני רוצה לענות ../images/Emo3.gif

אפולו!!! אממ הוא מקבל 3 פעמים חצי ביום וגם 3 פעמים תערובת ביום (בוקר, צהריים וערב)... הוא אוכל גזרים, תפוחים, מלפפונים לעיתים רחוקות, אביטח פעם ב... למרות שאסרתי על אולגה להביא לו!!.. אה וקוביות סוכר הוא מקבל.. אמממ קוביות סוכר זה מזיק מתי שמביאים יותר מדי(עד 5 ביום זה מספיק).. אמממ הוא לא אוהב תירס...ולא בדקתי מה עוד.. חחח.. אממ עכשיו הוא רזה כי מתי שהוא הגיע אז התחלנו את התערובת מרבע כל פעם.. ועכשיו הוא כבר מקבל הרבה יותר אז הוא צריך להשמין... אז הוא כזה באמצע עכשיו.. אמממ אסור לסוסים לאכול פרות הדר יש שם כל מיני חומצות שונות שלא בריאות לקיבה ולמעיים שלהם ולכן מי שרוצה לגרום לסוס שלו קוליק זאת אחת הדרכים.. גזרים זה בריא להם.. וגם מלפפונים ותפוחים.. אבל קלמנטינות ותפוזים ומנדרינות ואבטיחים זה לא בריא... אסור להוציא סוס רזה לתחרויות כי זה התעללות ומסכנים אין להם כוח לנשום!!!.. מסכנים הסוסים שלא מאכילים אותם ושהם סובלים מאנשים כאלו רעים!

©yaara©

New member
../images/Emo42.gif.................

תבחרו סוס אחד מהחווה שלכם וספרו עליו- מה הוא אוכל?
רמה- בבוקר חציר עם שני קילו שעורה, בצהריים חציר, ובערב חציר עם עוד שני קילו שעורה...היא אוכלת גזר, סוכר, תפוחים, מה שמביאים לה היא אוכלת.
האם יש סוג אוכל המזיק לו?
לא יודעת, לא ניסיתי ואני לא ינסה (להביא לה משהו שלא מהדברים למעלה)
איזה אוכל הסוס הזה לא אוהב לאכול?
היא אוהבת לאכול ה-כ-ל...
האם הוא רזה מדי\שמן מדי\ או בגודל הנורמלי?
היא די שמנה אבל ככה היאצריכה להיות
האם לדעתכם טוב לתת לסוסים את הדברים הבאים- תפוזים, מנדרינות, אבטיח, תפוח, גזר, עוגיות מיוחדות וסוכריות?
תפוזים- לא נראה לי |מנדרינות- כנ"ל
- רק את הקליפות ולא הרבה תפוח- כן וגם לא הרבה גזר- כן, גם א הרבה עוגיות-
סוכריות-
אני מעדיפה לא להגיב למקרה שדורון העלתה...

RMXXX

New member
אני יתן דוגמה של סוס מרוץ..

כביר- בבוקר חציר(מהסוג המשובח ביותר)+2 וחצי קילו שעורה מעורבבת עם ויטמינים. בצהריים הוא מקבל מנת חציר גדולה וקצת קש(קש עוזר לעיקול). בערב חציר עם 2 וחצי קילו שעורה עם ויטמינים, ואחרי כל אימון הוא מקבל 3 גזרים... הוא אוכל הרבה מאוד יחסית אבל זה בגלל שהוא מתעמץ הרבה יותר מכל סוס במרוצים ושורף הרבה קלוריות...

TauraMan

New member
אני בשוק אני בהלם!!../images/Emo20.gif../images/Emo176.gif

שכחת את *מתאמץ

טוי בוי

New member
טטטטטטווב ג'רי- ../images/Emo60.gif

גרי אוכל 3 פעמים ביום תערובת ופעמים חציר [כמו כולם רק הכמויות שונות] כל יום בסביביות 7-8 בבוקר מנקים תאים ומי שרוצה יכול לנקות לבד לסוס מסוים במשך היום. ומוסיפים מעט קש או חול או נסורות לריפוד לכל סוס תלוי מה הוא צריך ואם צריך. ביום שישי מנקים תתאים ביסודיות ומוסיפים מלא ריפוד תלוי איזה סוג לאיזה סוס ואז תמיד הסוסים מלוכלכים כי הם מתפלשים במיוחד כי סמים כמות גדולה יחסית...
אני לא חושבת שלג'רי יש מזון שמזיק לו רק פרות או ירקות מסוימים וכל מיני דברים כאלו...
ג'רי בררן כלפי קליפות אבטיח אבל הוא יוכל הכול!!!!!!!!!!!
ג'רי לא רזה אבל לא נורמלי הוא די נורמלי אבל הוא די דק הוא טורבריד [הוא היה סוס מרוץ אני חושבת]...
לדעתי טוב לתת לסוסים- סוכר ,עוגיות לסוסים, עוגות שמשהו נופל הוא מביא מממש ממש קצת מהעוגה לסוס ואם זה עוגת תפוחים או משהו אז זה עדיף בו נגיד שעדיף לא לתת אבל פעם ב........ זה לא יהרוג תסוס חתיחת עוגה קטנה תלוי איזה סוס כמובן!, תפוחים, גזרים ,מלפפון לא יזיק, קליפות אבטיח במידה הכול במידה כמובן ולא הכול לתת תשאלו תמדריך כל דבר שאת רוצים לתת לסוס לפני שתתנו לו!
לדעתי סוסים רזים אבל ממש ממש ממש רזים אסור להוציא לתחרויות או לרכב עליהם קשה בכלל רק לונג' ורכיבה קלה או טיול ולהכיל אותם ולגרום להם להעלות במשקל אבל סוס רזה זה לא טוב להוצי כי הוא לא יעמוד בקושי והעומס של העבודה באוף תחרות!!! אבל רזה ממש ממש ממש לא סוס שהוא על גבול הנורמלי והרזון !
הסיפור של דורון עצוב ולא צריך לקרות יותר לדעתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

למעלה