אוכל ושינה

SummerSpirit

New member
אוכל ושינה

רציתי לדעת כמה קלוריות מורידים בשעת שינה ובמה זה תלוי. גם, אם אני אוכלת לפני השנה- הקלוריות ממנו יורדות בזמן שינה?

קראי .. - ותקנו אותי אם אני טועה

אני אומנם ילדה צעירה רק בת 14 וחצי אולי מה שאני כותבת כאן זה טעות אבל אני כמעט בטוחה ב99% כי למדתי את זה מי שמוכן לקרוא ולאשר את זה אני יודה לו =]] אחת הטעויות הגדולות זה לאכול לפני שינה כי שאת אוכלת ואת הולכת לישון האוכל מצטבר כשומן בגוף. בגלל זה אחרי שאנחנו אוכלים בצהריים או בבוקר יש לנו פעילות בהמשך היום אנחנו עושים דברים אז האוכל לא בהכרח מצטבר כשומן אך כאשר אנחנו אוכלים וכמה דקות אחרי זה הולכים לישון השומן מצטבר כשומן ולא עובר תהליך מסויים שברגעים אלא אני לא זוכרת את שמו. אך את השומן שהצטבר ושמצטבר אחרי שהלכת לישון הגוף לא יכול לפרק אותו. -- אם כתבתי פה שטויות =]] אני מצטערת . כול מה שכתוב פה מבוסס על זכרוני. אך מקווה שעזרתי

dancing machine

New member
בולשיט

לא נכון השינה היא אמנם הפעילות ששורפת הכי פחות קלוריות (כמו מצב מנוחה), אבל תהליך העיכול והפירוק של האוכל נשאר כשהיה. לא הופך לשומן ולא נעליים. אפשר לאכול בכל שעות היום, גם לפני השינה, רצוי לא ארוחות כבדות כי אז הגוף יהיה עסוק בעיכול.. משהו קטן לפני השינה לא יזיק כלל.

דני חשב

New member
זה לא בולשיט לגמרי...

אתה צודק שהמערכת של הגוף ושל העיכול נשארת אותו דבר אבל במהלך היום הגוף משתמש באוכל שאכלת בשביל האנרגיה שהוא צריך לתפקוד היומיומי ובמיוחד לפעילות גופנית, אבל במהלך השינה לגוף אין כל כך מה לעשות עם האוכל ואנרגיה שנתת לו אז מאכסן אותו בתור שומן בעיקר. הילדה בת 14 צדקה במקרה הזה

SummerSpirit

New member
תראו

אם למשל אני צריכה לאכול ביום 1600 קלוריות אבל אני אוכלת רק 700. אז אם אני אוכל לפני השינה משהו- הגוף לא יעכל את זה כשומן נכון?

חלומות פז

כמות הקלוריות ששורפים בשעת שינה היא מעטה והיא דומה לכמות הקלוריות שאנו מוציאים בשעת מנוחה ללא פעילות ,שכן מערכות חשובות בגוף מוסיפות "לעבוד"...וזה תלויי בגורמים רבים כגון גנטיקה, גיל, משקל, מידת הפעילות הגופנית ועוד. לא משנה מתי את אוכלת אלא כמה קלוריות סה"כ צרכת במשך היום לעומת כמה הוצאת ... זהו מאזן האנרגיה וזה מה שיקבע מה יעשה הגוף עם העודף או עם החסר הקלורי, ואל לך לבנות שכל מה שתאכלי "יישרף" במספר שעות שינה לאחר מכן.

SummerSpirit

New member
לזה התכוונתי-

אם למשל לא אכלתי כלום כל היום (יותר נכון- אכלתי ושרפתי את כל הקלוריות בספורט) ואז לפני השינה אני אוכלת קורנפלקס או משהו כזה (לא משהו כבד)- זה יתעכל בשינה לא כשומן?

העיקר הכוונה

נכון אבל לא בשל העובדה שאת ישנה ושורפת קלוריות אלא כי בסה"כ הוצאת יותר ממה שהכנסת ואין "עודף" שיאגר כשומן.

SummerSpirit

New member
לסיכום (ותקנו אותי אם אני טועה)

אם לא אכלתי כלום במשך היום (אכלתי והורדתי את כל הקלוריות בספורט) ואני אוכלת לפני השינה- הגוף יעכל את האוכל וישרוף את הקלוריות והאוכל לא יהפוך לשומן.

למעלה