אוכל ושתיה לחוד, אבל מרק ביחד כן?

gal33

New member
אוכל ושתיה לחוד, אבל מרק ביחד כן?

מישהו חשב פעם על הסוגיה הזו? מחד, הרי אנו צריכים להפריד בין אוכל לשתיה, 30 דקות לכל כיוון. מאידך, אנו אוכלים מרק שמהו בעצם? אוכל ושתיה יחד.

שלגיה**

New member
בטח שחשבתי../images/Emo62.gif

ואני עוד עשיתי עביה כפולה,הייתי אוכלת מרק כמנה ראשונה ואח"כ אוכל רגיל. משמע הכבדתי על הקיבה עוד יותר. מיום שישי האחרון אני מוותרת על המרק,מה שאני אוותר על האוכל המוצק שבא אח"כ?
נשארת

gal33

New member
מוצמוצ ../images/Emo108.gif אני חשבתי שזה מותר

בגלל שהירקות ושאר הדברים כבר כל כך רכים שזה בסדר, וממילא המים מעובים עם עמילן ושאר דברים. נראה לי שבכמות קטנה כל פעם, ובלגימות איטיות זה דווקא בסדר. מעניין האם זו באמת התשובה.

שלגיה**

New member
מו-מו ../images/Emo80.gif לדעתי זה לא טוב

אלא אם כן טחנת ולעסת בתוך הפה את הירקות ואז זה כמו במעבד. תדמייני את הושט שלך עם כל הכובד של הירקות נוחת לו שם על הפתח הצר.לא יודעת בעצם,אולי ד"ר סובחי יענה לנו בפורום השני,מה את אומרת?

mikie

New member
אני חשבתי וגם שאלתי../images/Emo70.gif

והתשובה היא.... למרק שני אופני הכנה (באופן רגיל): סמיך ועתיר ירקות - נחשב כאוכל צח או עם מעט ירקות - נחשב לשתיה בכל מקרה יש לשתות את המרק כמנה בפני עצמה ולהמתים כ- 20-30 דקות בינה לבין הארוחה/ השתיה הבאה. כמו כן לפחות מבחינתי, אין לי אפשרות או מקום לאכול משהו אחרי מנת מרק, גם אם הוא צח. אז בנות אין כאן בעצם בעיה או סוגיה - בתיאבון ולרוויה. מיקי

עדי.פ

New member
אני פשוט לא אוכל מרק יחד עם אוכל

ואם כבר מרק אז כארוחה ללא תוספת מוצקים וכמו כן מרק נטול מוצקים (מקסימום מרק אפונה)

gal33

New member
מיקי ועדי אכן התכוונתי למרק כארוחה

בפני עצמה. (מרק צח הוא כמו שתיה - הם גם כותבים את זה בדפים שהם מחלקים בתור אופציית שתיה). בחייכם, למי יש מקום לעוד משהו אחרי מרק עם תוכן. תהיתי כי אני מוסיפה קטניות ודגנים למרק, מניחה שדינם כדין האפונה. מה ההבדל בין אפונה לגריסים? אני מבשלת את זה הרבה זמן כך שהם רכים מאוד, אך עדיין מטבעם נשארים בקיבה יותר זמן מירקות. תודה.

למעלה