..אוכל זה לא הכל...

judi1

New member
..אוכל זה לא הכל...

בשלהי הצהרים , החלטתי שהגיע הזמן לממש עוד מקום הסטורי של אוכל, (רגע לפני שהוא נעלם לי מול העיניים, בלחצי מחבלים מתפוצצים ודור חדש שלא ידע את יוסף..
) ולחוות את מרק הגולש ההונגרי.. ..השניצל הווינאי של קישון.. שטרודל תפוחי העץ המסורתי .. ומוסד הסטורי וותיק . וכך קרה , ששמנו פעמינו אל המקום המוסתר ההוא בלב הבירה, ברחוב ההסתדרות 2... למרות שהיינו רק שניים, מלאנו חמישית מקיבולת המקום האינטימי הזה..והעסקנו את כל עובדיו, בערך.. התחושה הזו שהמלצר כולו שלך..שהוא מחובר למקום ולאוכל שבו ..שאיכפת לו מהמוסד הזה היקר לו כל כך..לא תסולא בשום אוכל שבעולם.. ..מוסיקת רקע מתונה...בר עשיר... ..והרבה הרבה סיפורים היסטוריים המלווים את האוכל... ..כשבסוף הארוחה ניסיתי להציע, לנכד הקסום של מייסד המקום, כמה שינויים מעשיים העשוים, אולי,להחזיר עטרה ליושנה, הסביר לי שהייחוד של המקום הזה היא היציבות שלו בעובדים ובאוכל. ..כך קרה,הוא סיפר.. שאותו בעל אשר הציע לחברתו נישואים, הגיע לשם בשנית, לחגיגת העשור לנישואיו, ורגע לפני שהספיק להציג את עצמו,זיהה אותו הסבא, ושלף עבורו מכספת היין , את אותו ליקר דובדבנים נדיר, בו כיבד אותו אז, תוך שהוא שואל אותו, אם הוא מעוניין באותו התפריט שהזמין בפעם ההיא.... ...

kaya11

New member
../images/Emo45.gif נהדר ../images/Emo13.gif

אין ספק שאוירה מהווה חלק נכבד מההנאה כשהולכים לאכול בחוץ ואין כמו מוסטלגיה לשיפור הטעם...

judi1

New member
ותסכים איתי..

שהשילוב בין השניים..או לפחות השאיפה אליו..הוא המנצח...

ranlevy

New member
אוכל זה לא רק טעם

הנה, כשמתייחסים אליו נכון, אוכל הוא לא רק סיפוק של צורך גופני בהאבסה, אלא חוויה שלמה של תחושות ושל רגשות. גורמה מסוג אחר.... -- רן.

judi1

New member
פאבלוב.. ../images/Emo107.gif

...הרי גילה זאת לפנינו.. שאוכל אינו גורם מבודד.. ..שהוא מותנה בצליל הנילווה אליו.. בהתנייה המתחברת לו.. העשויה להיות שמימית או טראומטית..או סתם ניטרלית.. ובסופו של דבר, אנחנו כולנו חומר.. שדרים..דחפים ..נוירוטרנסמיטורים ... ואותות חשמליים.... ..ויופי לראות אותך שוב רן..
.. עשית לי את הבוקר טוב..

למעלה