אוכל חופשי לחתולה ? + האם לסרק?

ספרנו1

New member
אוכל חופשי לחתולה ? + האם לסרק?

1. האם אתם משאירים אוכל לחתול כל הזמן?
כשהגעתי עם הגורה לווטרינר (לפני חודשיים) היא הייתה בת 4 חודשים והוא נתן לי את ההוראות הבאות בנוגע להאכלתה:
שלוש פעמים ביום לשים לה בקערה כחצי כוס (חד-פעמית) של מזון. אם אחרי חצי שעה נשאר משהו בעקרה-להחזיר לשקית.
הוא גם אמר שבעוד חודש (כשתהייה בת 5 חודשים) עלי לעבור להאכלה פעמיים ביום, עם הגדלת הכמות.

בינתיים עברתי לטפל בחתולה במרפאה אחרת ושם שאלתי לגבי האכלה ואמרה לי הווטרינרית שזה בסדר 3 פעמים ביום, ושיש כאלה שפשוט משאירים לחתול אוכל כל הזמן.

כמובן שלי יותר נוח להשאיר לה אוכל זמין כל הזמן (ולא להעסיק את עצמי יותר מדיי סביב האכלה שלה), אבל אני חושש שהיא תשמין. מה הניסיון שלכם מלמד?

2. הווטרינר (אליו הלכתי בתחילת הדרך, כאמור) נתן לי מסרק שאסרק אותה פעם ביום כדקה וחצי, כדי למנוע היווצאות גושי פרווה במעיים שלה. צד אחד מסרק, צד שני מברשת. מתחילים עם סירוק ואז מברישים. האם באמת חשוב לעשות זאת כל יום? יש לי ידידה שמגדלת חתול ואמרה שהיא בכלל לא מסרקת אותו.

תודה רבה!

Yukita

Active member
מנהל
כל אחד ודרכו

אצלנו בבית מאז ומעולם האוכל לחתולים היה חפשי. תמיד יש קערה (שלוש... יש שלושה חתולים) ותמיד יש בה אוכל יבש. כמובן גם תמיד יש קערות מים. אף אחד מהם לא שמן בצורה שצריכה להדאיג. לגורים באופן כללי ההמלצה שלי היא לתת אוכל חפשי. הם גדלים וצורכים אנרגיה, ולטעמי הקפדה מוגזמת מדי על כמויות קטנות אינה בריאה במיוחד: קצת שומן זה כן טוב. כמובן שעודף שומן משמעותי איננו טוב, אבל לגורים בשלב גדילה בדרך כלל לא אמליץ על ארוחות אם אין להם בעיה בריאותית שמצדיקה זאת.
&nbsp
הסירוק הוא גם כן עניין משתנה. סירוק תכוף נחשב לדבר מאוד רצוי, ובגור צעיר חשוב להרגיל לכך בצורה נעימה כדי שגם בבגרותו ייתן לסרק אותו. משנאמרו הדברים הללו, אציין שאנחנו לא כל כך מסרקים... אה... לא מסרקים... אבל אצלנו שניים קצרי פרווה ממש ואחת עם פרווה קצת יותר רכה אבל לא הרבה יותר ארוכה. אף אחד מהם לא מקיא כדורי שיער או מקיא בכלל. אז כמו עם האוכל, העניין לשיקולך - אפשר להחליט שלא כל יום, אבל כן פעמיים-שלוש בשבוע. אפשר להחליט שכן קצת כל יום...

ספרנו1

New member
תודה לכן, תכף מסתיים לי האוכל

וחשבתי שזו הזדמנות להחליף למזון איכותי יותר.
&nbsp
עד עכשיו האכלתי בזה (מה שהווטרינר מכר) :
https://www.google.co.il/search?q=f...Bz9G7tcgCFcOsPgod_I8DzA#imgrc=k7DiZGMECPIbIM:
&nbsp
יש המלצה למזון טוב לחתולה בת חצי שנה (מעדיף אופציות ממוקדות ולא הפנייה לקובץ המורכב - אך מרשים - שדימטרי הכין) ?

דרורפפ

New member
בנוגע למזון

עריכה: לצערי אני לא יודע אם ההמלצות רלבנטיות לגיל של חמישה חודשים, תאלץ להמתין לתגובות נוספות בנושא.

שלום,

רציתי לציין שעל פי הדירוג של דימיטריגו- המזון שהאכלת בו בעל דירוג מאוד נמוך.

לא ציינת את התקציב שאתה מעוניין להשקיע או גודל/משקל המזון שאתה מעוניין לרכוש, אז אתן המלצות שרירותיות.

על פי הדירוג של דימיטריגו בשילוב של כדאיות של דירוג-מול-מחיר:
בטווח מחירים הנמוך, בוני קט ובלו קט
בטווח מחירים הבא- ריגל
בטווח מחירים הבא- וט'ס צ'ויס

ספרנו1

New member
במזון אני לא מוגבל

חשוב לי להשקיע במזון איכותי.
הסייג היחיד, שעדיף לי שיהיה מדובר במזון שמוצע למכירה על-ידם, כי מהם אני מזמין חול:
http://www.mrpet.co.il/category.asp?catcode=33&parentId=33
&nbsp
(יש שם תת-קטוגריות: מזון לבוגרים, מזון לגורים - לא ידעתי להיכן חתולה בת חצי שנה שייכת).
&nbsp
תודה

&nbsp

dimitrygo

Active member
מנהל
מוזר, החנות הזאת שייכת לאותה רשת כמו גג לחיות אבל

אין בה את המזנונות שאני רוצה להמליץ עליהם: אוריג'ן או גו הודו-עוף-ברווז
http://www.gag-lachayot.co.il/product.asp?id=4259&catcode=34&parentId=
http://www.gag-lachayot.co.il/product.asp?id=3897&catcode=34&parentId=
או שתמצא את המזונות האלה בחנות אחרת או שתשכנע את החנות הזאת למכור לך אחד מהמזונות האלה.

Yukita

Active member
מנהל
אני קונה גו פיט אנד פרי במיסטר פט

מתברר שאתר האינטרנט שלהם לא בהכרח משקף מה יש להם בסטוק, עדיף פשוט לשאול.
&nbsp
&nbsp

אצלנו האוכל חופשי

באמת בחודשים הראשונים עם החתולה הראשונה היה פעמיים או שלוש ביום, כפי שאמרו לנו במרפאה, והחתולה דווקא תפחה לה. אני מנחשת שהיא היתה מורעבת אז טרפה את כל האוכל ברגע שהגיע. לאחר מכן התחלנו להקפיד שהקערה תהיה מלאה והיא הפסיקה להשמין וכל החתולות שבאו אחריה כבר יצאו רזות או לפחות לא שמנות. אני מודה שאריה מדושן, אבל לא בצורה קיצונית.

אני לא באמת יודעת מה "צריך" לעשות אבל אני חושבת שחתולות, כמו כלבות, חיות לפי האינסטינקט של "לתפוס מהר מה שאפשר" כי אינן יכולות לדעת מתי בפעם הבאה ישיגו אוכל. דווקא חתולות בית שהאוכל זמין להן כל הזמן, פחות חיות בהיסטריה ומתרגלות לאכול בהתאם לתחושת הרעב ולא להזדמנות החולפת.
זה הניחוש שלי, בכל אופן.

nati6589884

New member
כן אני משאיר.

בעניי אפשר להשאיר למשל החתולים שלי לא אוכלים הרבה מתי שבא להם אוכלים. ולא צריך להגביל אותם. אז אני חושב שגם אפשר לסיים אוכל והם יאכלו אני לא מאמין שהם יטרפו הכל ואם כן אז אפשר להגביל. בקשר לסירוק אני לא מסרק נסיתי בעבר והם לא אוהבים אז הפסקתי.

et28

New member
תשובות

כפי שאמרו לך זה אישי לכל חתול. צריך להקשי מה טוב לחתול, כי הוא תמיד יספר לך....
אצלי יש שני חתולים, האוכל תמיד זמין עבורם. הם יוצאים לחצר כמה שעות ביום, ותמי חוזרים לאכול/לשתות. הם לא שמנים... לדעתי אפילו רזים, אבל הם פעילים, אוכלים, שותים, עושים צרכים, ואין להם איזשהו משהו חריג, אז לא אכפת לי שהם רזים.....

לגבי הסירוק, לדעתי זה קשור לכמות השיער שיש. לחתולים שלי אין שיער עבות, אז אני לא מסרק אותם.... אני מניח שאם יש שיער עבה אז צריך לסרק....

למעלה