אוכל טבעוני ללא גלוטן?

VEGANGIRL

New member
אוכל טבעוני ללא גלוטן?

היי,
יש למישהו פה ניסיון עם אכילה ללא גלוטן? (טבעונים כמובן)
חושבת שאולי הגלוטן גורם לי לכאבי הבטן ורוצה לנסות להוציא אותו מהתפריט לתקופה ואשמח לעצות ממישהו/י עם ניסיון

תודה

VEGANGIRL

New member
אמממ מידע כללי

מה מותר לאכול? (כבר המליצו לי בפורום השכן,אבל אם יש לך מה להוסיף)
ממה להיזהר? (לא הדברים הברורים כמו לחם וכו', אלא אוכל שבמסווה אם יש דבר כזה...)
והאם יש תבלינים שאסור?
או ירקות שאסור? (מניחה שלא....אבל רוצה לוודא בכל מקרה)
והאם מותר טופו?
או כל עצות אחרות אם יש :)
תודה!

הממ

ובכן בגדול כל קמחי הקטניות והעמילנים מותרים. ה-קמח אצלנו במטבח הוא סורגום, אחריו במקום מכובד קמח חומוס וקמח מאש, עמין טפיוקה ועמילן תפוחי אדמה, קמח שקדים ויש גם קמח אורז לסוגיו השונים, קמח תירס גס אם כי אינני מרבה להשתמש בו, קמח טף ועוד.

תערובת של קמח חומוס עם מי סודה נותנת ציפוי מהמם לירקות טמפורה או לשניצל פרוסות טופו וגם להדבקת קציצות, זה טבעוני ונ"ג בתערובת מצויינת אחת.

רוטב סויה- יש ללא גלוטן והוא מצויין.

טחון מהצומח בהקפאה- מכיל גלוטן!!!

אין ירקות שאסור ואין שום בעיה עם טופו
אני לא כל כך משתמשת ברטבים קנויים מוכנים אבל אם את כן כדאי להסתכל הן ברשימת האלרגניים שיכולים להיות והן ברשימת הרכיבים.

באופן כללי כדאי להתרגל לקרוא את רשימות הרכיבים, כדי למנוע הפתעות. בפסח ניתן להצטייד בשטוחים ובשקדי מרק נטולי גלוטן שמשום מה במשך השנה לא מוכרים, אינם מכילים גלוטן ויש להם טעם דומה מאד למקור שלא כמו כל מני חלופות מקמח קונדיטור

אם את אופה הרבה שווה להשקיע בערכת קמח ולא לקנות קמח תמי שהוא יקר להפליא ואין בעיה לערבב לבד ולהגיע לאותה תוצאה.
מוצר הכרחי במטבח נטול גלוטן הוא קסנטן גאם.

חוצמזה שאלות ממוקדות יותר יעזרו.

VEGANGIRL

New member
תודה! ואם תיזכרי בעוד מאכלים מפתיעים עם גלוטן אשמח לשמוע

מסתבר

שבלא מעט מסעדות מעבים פירה עם קמח
צ'יפס הרבה פעמים מצופה בקמח למען פריכות בטיגון
מרקים הרבה פעמים מכילים קמח ברביכה להסמכה

לא יודעת כמה את מצויה אבל סולת זה גלוטן וקוסקוס זה גלוטן ולכן גם סלט בורגול הוא מחוץ לתחום וכל מה שיש בו מאלה
הרבה מחולי הצליאק לא מסתדרים גם עם קוואקר למרות שאין בו גלוטן כי אם חבר דומה

בירה כמובן מחוץ לתחום וכך רוב העוגות והעוגיות שקונים בחוץ. אפשר להכין כמעט הכל לבד בבית.

אין לך מנוס מלקרוא באותיות הקטנות של מוצרים ואם זה באמת ענין חשוב אצלך אז ללמוד לגבי גלוטן

מצד שני אם יש בעיה עם גלוטן כדאי מאד לאבחן אותה כראוי כי יש הבדל בין צליאק לרגישות . במצב של צליאק אסור שתהיה שום חשיפה לגלוטן כי זה גורם לדלקת חריפה במערכת העיכול ולהרבה תסמינים קשים. אי אפשר לאבחן אם אין צריכה של גלוטן בתקופה הסמוכה לבדיקה. לכן אם החשד רציני פני לרופא שיתן לך הפניה לבדיקה לפני שאת מורידה את הגלוטן מהצלחת

RSPA

New member
האם את יכולה לכוון למשהו ספציפי בבלוג הזה? לא כל כך ברור לי.

למעלה