הממ
ובכן בגדול כל קמחי הקטניות והעמילנים מותרים. ה-קמח אצלנו במטבח הוא סורגום, אחריו במקום מכובד קמח חומוס וקמח מאש, עמין טפיוקה ועמילן תפוחי אדמה, קמח שקדים ויש גם קמח אורז לסוגיו השונים, קמח תירס גס אם כי אינני מרבה להשתמש בו, קמח טף ועוד.
תערובת של קמח חומוס עם מי סודה נותנת ציפוי מהמם לירקות טמפורה או לשניצל פרוסות טופו וגם להדבקת קציצות, זה טבעוני ונ"ג בתערובת מצויינת אחת.
רוטב סויה- יש ללא גלוטן והוא מצויין.
טחון מהצומח בהקפאה- מכיל גלוטן!!!
אין ירקות שאסור ואין שום בעיה עם טופו
אני לא כל כך משתמשת ברטבים קנויים מוכנים אבל אם את כן כדאי להסתכל הן ברשימת האלרגניים שיכולים להיות והן ברשימת הרכיבים.
באופן כללי כדאי להתרגל לקרוא את רשימות הרכיבים, כדי למנוע הפתעות. בפסח ניתן להצטייד בשטוחים ובשקדי מרק נטולי גלוטן שמשום מה במשך השנה לא מוכרים, אינם מכילים גלוטן ויש להם טעם דומה מאד למקור שלא כמו כל מני חלופות מקמח קונדיטור
אם את אופה הרבה שווה להשקיע בערכת קמח ולא לקנות קמח תמי שהוא יקר להפליא ואין בעיה לערבב לבד ולהגיע לאותה תוצאה.
מוצר הכרחי במטבח נטול גלוטן הוא קסנטן גאם.
חוצמזה שאלות ממוקדות יותר יעזרו.