אוכל יבש מומלץ לחתולים

Sitvanitcats

New member
היי לכולם
אשמח לקבל המלצה לאוכל יבש יש לי 11 חתולים מעל גיל שנתיים (אוכל מזין וגם שישביע אותם )
תודה רבה
😻😽😻

גורדיאן-II

Active member
היי לכולם
אשמח לקבל המלצה לאוכל יבש יש לי 11 חתולים מעל גיל שנתיים (אוכל מזין וגם שישביע אותם )
תודה רבה
😻😽😻
אוריג'ן זאת התשובה, אחותי, אוכל הכי איכותי שיש.
נכון, הוא גם הכי יקר, אבל בשורה התחתונה הוא גם הכי זול, כי כשהם מוזנים באוכל איכותי הם אוכלים פחות.
וגם חולים פחות.
עוד שיטה להוזיל את המחיר - הצטרפי לקבוצת רכישה, הם קונים בזול (+משלוח עד הבית).

Yukita

Active member
מנהל
היי לכולם
תודה רבה
😻😽😻
יש מגוון גדול של מזונות יבשים, ובאמת קשה לבחור מבין כולם, מה גם שמספר גדול של חתולים גם מעלה את הנושא של העלות.

עמיתי לניהול הפורום, דימה, יצר דירוג המתבסס על תכולת המזון (אפשר לקרוא באתר שלו על הבחירה במרכיבים המסויימים לדירוג ולהחליט לבד אם מקובל עלייך או לא). הדירוג שלו כולל את כל המזונות היבשים לחתולים שהוא יודע על קיומם בישראל, בלי קשר ליצרן או יבואן כזה או אחר. ניתן להסתכל על הדירוג בלבד (ציון בין 0-100) וגם לקרוא את הפירוט של הסיבות לדירוג - לפי רצונך. ניתן להוריד את המסמך עם הדירוג באתר הזה:

Cat Food Evaluation And Comparison - Comparison (google.com)

בוחרים את הפורמט שרוצים להוריד (בדרך כלל בוחרים word בתור האפשרות הכי פשוטה) ופשוט לוחצים על הלינק. בלינק עצמו אפשר לרדת למה שנראה כמו תוכן עניינים - בתוכן העניינים הציון שכל מזון קיבל מופיע לידו. תוכן העניינים מתחיל עם המזונות בדירוג הגבוה ביותר ויורד משם. בגדול, כל מזון שקיבל ציון 70 ומעלה נחשב למזון טוב. רוב מאכילי חתולי הרחוב (=מספרים גדולים, שיקולי עלות תופסים מקום חשוב ויודעים שהחתולים בגדול יכולים לאכול ברחוב כל מיני דברים נוספים) בוחרים במזונות בדירוגים היותר נמוכים עם השתדלות לא לרדת לגמרי נמוך לפי תקציב, זמינות וגודל שק. רוב בעלי החתולים הפרטיים בוחרים בדירוגים הגבוהים יותר - בסופו של יום חתול שחי רק בבית יאכל רק את המזון הזה ולא כל מיני עניינים שמצא או צד בחוץ.

הדירוג לא כולל מזונות רפואיים ובגדול מכוון לבחירה עבור חתולים בריאים. חתולים שאינם בקו הבריאות, לעתים גם חתולים זקנים, לפעמים צריכים צורת בחירה אחרת של מזון בהתאם למה שיכול לעזור להם (למשל חתולים עם בעיית כליות, חתולים סוכרתיים, חתולים זקנים שעבורם רמת חלבון גבוהה יכולה להזיק יותר אשר להועיל כי הם לא פעילים כמו צעירים וכדומה).

אם מבחינתך להסתכל במזונות שקיבלו ציון מעל 70 מתאים, פשוט צריך להסתכל ולראות מה זמין לך לקניה ומה גודל השק כדי לבחור מה נכנס לתוך מסגרת תקציבית שגם מכסה את צרכי החתולים שלך. 11 חתולים זה הרבה אוכל...

dimitrygo

Active member
מנהל
בהמשך למה שכבר נכתב אוריג'ן זה מזון מצויין וניתן לקנות אותו בשק של 17 ק"ג ב-500 ש"ח או אפילו פחות וזה הופך אותו גם למשתלם יחסית.
בקצה השני כפי שיוקיטה הגדירה אותו עם ציון של 70 יש לאונרדו בשק של 15 ק"ג ב-350 ש"ח.

אלישבע777

Well-known member
היי לכולם
תודה רבה
😻😽😻
מסכימה עם ההמלצה של גורדיאן כאן בפורום. כל הכבוד שיש לך 11 חתולים! מאחר שזה מזון יקר ולא זמין בכל חנות וגם בחנות שאני קונה, צריך להזמין אותו מראש, זה יעלה די הרבה.
איני יודעת אם יהיה לך אפשרות מעשית לתת לכל חתול לחוד מזון שקול (במאזני מטבח) של 60-80 גרם ביום לכל חתול, לא בבת אחת - אלא פעמיים ביום, בשעות קבועות כדי שיתרגלו ( כן, יש להם שעון פנימי!) אז הם לא ישמינו ויאכלו לשובע. ( מהניסיון שלי עם חתול אחד, נכון - זה לא חוכמה!) זה יהיה פחות מקילו ביום. איני יודעת אם זה אפשרי כשיש הרבה חתולים והם יכולים לחמוס זה לזה את המזון, אבל עם התמדה ועקביות - אפשר להקנות להם הרגלים.

אם הם מאוד רעבתנים, יתכן שיסכימו לאכול אוכל יבש מורטב, שממלא יותר ( לא כל חתול אוהב, מה גם שמזון מורטב מושך זבובים ונמלים). יש אומרים שעדיף שהם ילעסו קצת וישתו מים חופשיים, לא יודעת אם זה בדוק.

אם תעשה מנוי לעשרה שקים בחנות , ותשלם מראש ( הון!) תוכל לקבל את המזון הביתה עם שליח כל פעם שתרצה, ועוד שק אחד חינם וגם צ'ופרים לחתולים (חטיפים , צעצועים ).

למעלה