אוכל יוגוסלבי

אכלתם פעם ćevapčići ?

ואולי podvarak? מה שבטוח את ה-musaka בטוח אכלתם אבל האם את הגירסא הסרבית ללא החצילים אבל עם תפו"א וביצים. מה עם gibanica?

תמונה מי סאראיבו

תמונה שמאפינת את הבלקן. רחוב מרשל טיטו, אנשים עם סיגריות, חורים על הקירות(פגיעות הדף), ארכיטקטורה אוסטרו הונגרית(כמו פראג) צילמתי מהחלון של הרכב לפני שנה בביקורי שם.

Kajmak u Lepinji

מצאתי אצלנו משקה יוגורט מדהים בטעם הבלקן, הוא גם אורגני.מזכיר את האיירן המקורי מטורקיה גם. זהו יוגורט בלקני 1% שומן של הרדוף (תנובה) בטעם חמצמץ, בכדים של 1.5 ליטר. הוא לא זול אבל שווה מעת לעת. קניתי במגה אבל ניתן להשיג לדעתי ברשתות השיווק. זה לא פירסום למען תנובה אלא למענכם. רובי סרבי

Fleddermaus

New member
אני צמחוני ../images/Emo10.gif

חיים קשים לצמחונים בבוסניה... בכל אופן, נתקלתי בתגובות מאוד אוהדות של אנשים לcevapcici, שהוא המאכל הלאומי אם אינני טועה.

faridi

New member
איפה אני ואיפה חלבי?

למי שמשתמש בקולו, לא מומלץ להרבות בחלבי. אבל אולי מדי פעם אחרוג למה שאמרת. מזל שבישראל מתחקים לתופעות חוץ.

גם אני לא חלבי

אך זאת הפעם הראשונה שמוצר חלבי קלע לטעמי ולא גרם לתופעות השליליות שאני בד"כ נתקל כשמנסה מוצרי חלב. איכותו בחורף טובה, אך לצערי נתקלתי בקילקולים של מוצרי החברה הזו בקיץ , כי נוכחתי במו עיניי שלא העבירו מספיק מהר מהרכב למקררים וגם רכב חברה עמד פתוח זמן רב בחום. מוצרים אורגניים רגישים יותר. ואם בקולות עסקינן, אולי נזכה לשמוע פעם את זיו קולך? רובי סרבי

בכלל ביוגוסלביה חיים קשים לצמחוניים

במיוחד בחורף. ככה באזור ספטמבר יש אגוזים מדהימים על העצים ובקיץ יש הרבה יותר אפשרויות אני יודע שבוויוודינה מגדלים פרות וירקות בשפע. הכי טוב זה לקנות אוכל נטורל, ישר מהמגדלים ולהכין לבד. איך זה בבוסניה? אתה בחופש בארץ כרגע? רובי סרבי

Fleddermaus

New member
אני כרגע בחופשת חורף

אני בישראל עד ה-14 לינואר, ואז אני חוזר למוסטאר. גם בקיץ היה לא קל, בסה"כ אפשר להסתדר עם צמחונות, הבעייה היחידה היא שזה מושג שכמעט לא מכירים פה. בעיקר התאהבתי במנדרינות המקומיות, היו ימים שאכלתי עשרות מנדרינות ביום. אני די מתגעגע לבוסניה, זאת מדינה מרתקת.

תהנה בחוג המשפחה

מקווה שגם תנוח ותצבור כוחות, אני בטוח שמשפחתך שמחה להיות איתך ואתה מקבל שלל עצות בעניין התזונה. עשרות מנדרינות...נשמע כאילו יצא לך המיץ כבר מהאוזניים...
אני חושב שלא רק על צימחונות לא כל כך שמעו אלא גם ובעיקר על 'לא לעשן'....או שלך זה לא מפריע! רובי סרבי

Fleddermaus

New member
תודה ../images/Emo13.gif

אכן כך, ואני הייתי בטוח ששוללים פה אזרחות לכל אחד שמפסיק לעשן...

הבנתי שיש לך אוריינטציה פוליטית

ומשם אתה מרותק לבוסניה או שאני טועה? בנושא זה גם בישראל הייתי מגדיר זאת, לא משעמם. בטוח שגם המפגש בגילך עם חבר'ה מכל העולם בקולג' זה לא עניין של מה בכך. רובי סרבי

Fleddermaus

New member
יש לי אוריינטציה פוליטית בישראל

ויש לי סלידה מסויימת גם מהלאומנות בבוסניה, אבל אני נמשך לבוסניה בגלל שאני מתעניין בדברים כאלה, אפילו אם לא היתה לי דעה פוליטית מגובשת בוסניה היתה מרתקת אותי.

הלאומנות אם כל החטאים העולמיים

הדוגמא הכי בולטת היא הנאציזם והפאשיזם שעלה בעקבותיו. לאומנות שגררה את העולם לאסון. אני לא אוהב בלשון המעטה את המתריסים הגורסים שמספר בני האדם על כוכב הלכת ארץ חייב להצטמצם (ראה ערך סטיבן הוקינג) אם במלחמות ו/או במחלות, רק שהם דנים באופן מנותק וגלובלי לכאורה. כשזה פוגע בעמך, משפחתך אין דבר שמקומם יותר מהצדקות לאומניות. הלאומנות בסופו של יום מנצלת את כל הרעל למטרותיה וחפים מפשע רבים משלמים על כך אח"כ את המחיר, ראה הניצול הציני של האיסלאם בימינו.

טליה ג

New member
מה זה ćevapčići ?

סוג של קבאב? לפי השם זה נשמע כך! מוסקה ללא חצילים נשמע מצחיק, אבל גם תפו"א וביצים יכולים להפוך כל אוכל למעדן. זה לא מזכיר בסופו של דבר את הלביבות של חנוכה?

לביבות חנוכה בשכבות עם ביצה - רעיון

ćevapčići זה כדורי בשר טחון קטנים כאלו, טעימים טעימים. בסרביה יש ספורטאים ומנגד יש אנשים שדואגים לבטן, טוב טוב. בכלל, מנהג הכנסת האורחים זה משהוא. כשמוזמנים לבית מכינים לך אוכל במיגוון ובכמות שאין לך סיכוי לסיים. אם תסרבי לארוחת בוקר תוזמני מיד לצהריים וערב. נוהגים בכללי נימוס ברורים אבל לשתות יחד ולהסתכל טוב בעיניים כאות קירבה. רובי סרבי

Cevapcici i Cevapi

מומלץ לאכול בכל ארצות הבלקן. זאת תמונה מי סאראיבו שניה לפני שהתחלתי לאכול

למעלה