אוכל כל מה שאסור,נמנע מכל מה שמומלץ.מה עושים?

אוכל כל מה שאסור,נמנע מכל מה שמומלץ.מה עושים?

בני בן 3.4, אובחן PDD לפני כמעט חצי שנה (איך שזמן רץ...) אשמח אם תעזרו לי עם עיצה, הכוונה. קראתי קצת פה על הטיפול התזונתי בבעיה והגעתי למסקנה: אנחנו במעגל קסמים! כאחד הסימפטומים של PDD הילד מאד בעיתי מבחינת האוכל, אוכל רק מספר מצומצם של מאכלים ורובם לא מומלצים, ז"א מחמירים את הבעיה שגורמת לו לא לאכול דברים שמותר. ממה שהוא אוכל: פחמימות - לא רע, אבל לא הכל: קורנפלקס, לחם, ת"א רק אפוי, אורז, כוסמת. אוהב חלב, אבל הפסקנו לתת לו (יש לו גם קיבה חלשה, משלשח הרבה), מדברי חלב - רק גמדים ודניאלה. מסכים לאכול חלבה וטחינה, ביצים - רק לבן מבושל. בשר - רק שניצלונים (לא שניצלים, חלילה! עדיף קנויים קפואים מהסוג הכי איכסי). מירקות - רק פילפל וגזר, לפעמים מלפפון חמוץ (אם נשאר שם משהו מהירק). פירות עצמם לא אוכל, עכיו התחילה עונת פירות הדר, אולי יאוכל... ממתקים הוא אוהב, אבל אני משתדלת שלא להגזים. בגלל שכמות האוכל ביום מתאימה לארוחה נורמלית אחת, אני משלימה לו עם בקבוק מתרנה צמחית. אבל שוב: זה סויה... הוא גם מקבל אומגה 3 ופרובייוטיק. אני לא יכולה להוריד לו יוגורטים כי זה מנת חלבון היחידה שבטוחה ביום. גם להוריד את הפחמימות זה לא ריאלי, כי לא נשאר כלום. מצד שני, אני מבינה שהאוכל הלא טוב שהוא אוכל מגביר את בעיותיו, כולל בעיות האוכל. ...
 
ברוכה הבאה

אני ממליצה להתחיל ממאמרי הפורום. תמצאי שם תשובות לכמה משאלותייך. שימי לב במיוחד למאמר על GFCF. חלב דל לקטוז יכול להיות עדיף אם לילד יש רגישות ללקטוז = סוכר החלב. אבל ככלל לגבי ילדים אוטיסטיים, הסיבה להימנעות ממוצרי חלב היא הקזאין = חלבון החלב. באופן כללי בדייאטה, קודם מוסיפים מאכלים חליפיים ומוצאים מה הילד מוכן לאכול, ואז מורידים את מה שאסור. ככה את לא נשארת בלי כלום.
 

daniela21

New member
יש מה לעשות

רוצה דוגמאות? * אוהב קורנפלקס? נהדר, יש "קורמפלקסים" מאורז/אורז מלא/קינואה, ספק אם יחוש בהבדל, בטוח יתחבר לאחד מהסוגים. * במקום חלב - חלב שקדים/אורז. נסו ותמצאו את הסוג שיאהב. * אפשר להכין שניצלונים בבית, לצפות עם פירורי אורז. * אפשר להכין מעדני פירות-גלידה. ככה אולי גם יאהב פירות. זה הולך בעיקר עם בננה, כי היא ממצקת את העסק. שימי בבלנדר בננה+תות+סוכר (כשהם קרים) ויצא לך מעדן קר וטעים (ובריא). * אם הוא לא רגיש לתירס - אפשר לקנות: פתיתים טעימים ונטולי גלוטן, לחמים נטולי גלוטן, להכין מאפינס טעימים ועוגות, לקנות פריכיות תירס/אורז וכו'. * להכין פנקייק מקמח כוסמת. גם בריא וגם מגוון לילד. עם הפנקייק אפשר לשים ריבה טעימה, סירופ חרובים, להכין שוקולד לא חלבי בבית (קקאו גרוס+סוכר/תחליף סוכר), אפשר לפזר על הפנקייק בעת העשייה אבקת חרובים ואז יוצא "פנקייק שוקולד". * אפשר להכין לו מעדנים על בסיס אורז. יש גם בחנויות אבל זה לא אידיאלי לילד. הכי טוב להכין מעדני אורז בית. * אורז אפשר להכין בעשרות ווריאציות - נסי פעם אחת עם פירות יבשים, פעם "אורז סיני", אורז עם ירקות ועשבי תיבול וכו'. * בטטות. טעימות ומשביעות. אפשר להכין מרקים, "צ'יפס בטטה", אני אישית אופה בתנור, מרסקת ויוצא לי ממרח נהדר. לפעמים מפזרת מעל קינמון. בקיצור - עם קצת יצירתיות גם אם יאהב רק חלק קטן, עדיין הרווחת מבחר יותר גדול ויותר בריא. בהצלחה!
 
לא מנית שום מאכל חלבוני

חוץ משניצלים. והוא לא אוהב ביתיים. מה הטעם (תזונתי, לא תחושתי) בחלב שקדים או אורז? זה לא חלבון גם.
 

daniela21

New member
אני רק חיפשתי לך תחליפים למה שאת כתבת!

את לא התייחסת כלל לבשר או ביצים ולכן גם אני לא. בסה"כ נתתי לך רעיונות איך להמיר את הרשימה שכתבת (חלב, שניצלים, ממתקים וכו') במוצרים שיתאימו לבנך.
 
סיפרתי מה הוא אוכל...

ואדגיש שוב - חוץ משניצלונים הו אלא אוכל בשר. ורוב החלבונים שלו ממוצרי חלב. אם מחליפים חלב במאכל לבן נוזלי שאין בו חלבון, למה בכלל לתת אותו?
 

razgalili

New member
הייתי מציע שתתחילי עם אבץ, מגנזיום ואנזימים

אצל הרבה ילדים שבועיים על התוספים האלה פתחו את הילד לאכול דברים אחרים. צאי מתוך הנחה שבכל מקרה לוקח לפחות חודשיים להכנס לדיאטה. הדרך הקלה היא קודם כל להוסיף לדיאטה לאט לאט יותר ויותר מוצרים מותרים, ואז להוריד את המוצרים האסורים.
 

JacobSk

New member
מולטיויטמין של קלייר זאת פתרון טוב גם

למתחילים וגם למתקדמים.לילדים בודדים היו סיבוחים רוב משתמשים מאוד מפסוטים. וגם אנזימים כמובן וCLO וא אומגה 3 ממקור טוב.
 

מירי ב2

New member
בנושא החלבון

הי, אצלינו בעיית גוון המזונות עו יותר קשה מאצליך. כשהוא יאכל את כל מה שכתבת אנחנו נעשה מסיבה... בכל אופן לעניין החלבון - אנחנו מלווים בדיאטנית וברופא, והם המליצו להחליף את חלב הסויה בחלב אורז (יש אורגני בטעם וניל, וזה טעים לו) ולזה להוסיף תוספי חלבון באבקה. יש בארץ של חברת NOW שמבוססים על חלבון אורז חום וניתן גם להזמין מחו"ל תוספי חלבון שמבוססים על אפונה. מירי
 

JacobSk

New member
מאוד רצוי שילד יקבל חלבונים וחומצות אמינו

מבשר וביצים ודברים אחרים מהאוכל לכן רצוי להתחיל עם דיאטה,אנזימים ומינרלים שאשפר פעיליות של מערכת האיכול ויגרום לילד לאכול דברים נחונים.
 
אולי דיאטנית שלכם אמרה לכם כמה חלבון זה מנה?

אני רוצה לדעת כי אם נגיד תירס עשיר בחלבון וב-100 גר' גרעיני תירב קפוא יש 4 גר' חלבון, אז כמה תירס מבושל זה מנה של חלבון? כל דיאטנית שאני שואלת אומרת משהו בנוסח "חשוב שיהיה מאוזן, לחזור ולנסות את כל סיגי האוכל" ופשוט מסרבת להבין שאני יכולה לחזור ולנסות עד בוא המשיח אבל הילד שלי לא יאוכל כל סיגי האוכל.
 

מירי ב2

New member
היא הכניסה את כל הנתונים שלו לתוכנה

וחישבה לפי גיל הילד, גובה משקל וכו', מה הכמות המומלצת. כמו כן הכניסה את כל מה שהוא אוכל היום, ולפי זה קבעה כמה יש להוסיף. נראה לי שכדאי לך בכל מקרה לדבר עם דיאטנית, כדי שהיא תעשה את ההתאמה הספציפית. סליחה שלא יכולתי לעזור... מירי
 
אני ממליצה לך בחום לנסות לגוון עם בשר אדום

שלום לך הגשמתי חלום. ברור לך ואת יודעת שהתזונה שלו לא מאוזנת. עודף פחמימות ומחסור בבשר וירקות זה ממש לא מוצלח ובטח לא לתפקוד של המוח והגוף. אפשר לתת לו חלבון צמחי, אך רצוי ממש לא לקחת תירס כדוגמא. 4% חלבון זה מעט מאד ותירס מלא חומצות שומן רוויות של אומגה 6, מהסוג הכי גרוע שמעורר דלקתיות בגוף. אז גם בתזונה נטולת גלוטן ההמלצה הגורפת שלי היא להמעיט ככל האפשר בתירס, קמח תירס לבן (קורנפלור) ובמיוחד לא לגעת במוצרי תירס. חלבון עשיר אפשר להשיג מבשר אדום. אפשר שניצל וינאי מבשר עגל שהוא ללא ריח וטעים מאד. תעיפי לו מהתפריט את כל מוצרי החלב, אז תהיה לו נכונות לנסות עוד מוצרי מזון בריאים. כל עוד הוא אוכל את המעדנים האלה- גמדים וכולי, הוא לא ינסה מזונות חדשים. תכולת חלבון חשובה מאד ולדיאטניות יש אמנם טבלאות, אך הן מתבססות על הפירמידה השינה שבתוכה חלבון תופס רק כ-15% מהתזונה או במקרה הטוב, 30%. זה חבל כי למעשה לא מגיעים לרמה הזו ובטח לא אם הוא מלא פחמימות. מקור טוב לחלבון צמחי הוא קטניות, כמו שעועית לימה שבה יש 24$ חלבון או חומוס, או שעועית אזוקי (20% חלבון) ומאש שנוחות לעיכול ולא כבדות כמו שעועית לבנה. מהן אפשר לעשות ממרח חומוס, פלאפל (רק 16% חלבון) או להוסיף למילוי בעלי אורז, עם בשר, או להוסיף לעוגיות גם.. ההמלצה של מירי היתה להוסיף לו תוסף של חלבון מרוכז באבקה שמקורו באורז. יש אכן מוצר כזה, של NOW והוא מכיל חלבון יבש באבקה ללא חלב. הוא המוצר היחיד, שאינו חלבי. יש כמובן מוצרים של חומצות אמינו בקפסולות או באבקה, אך עדיף לתת לו חלבון מרוכז. בשר, מהבחינה הזו, אפשר להכין בצורות שונות, כסיגרים בתוך עלי אורז, אפויים ולא מטוגנים, כקציצות, לביבות (אפילו מתוקות עם בטטה וגזר) ואצלי הכי אוהבים אותו מוקפץ עם אורז או פסטה. כדי להרגיל לטעם אחר צריך סבלנות ולחפש מה המרקם האהוב עליו ולא לוותר. חלבון ביצת תרנגולת מכיל 91% חלבון, אבל לא מעט ילדים רגישים אליו, ולכן לפני שלוחצים על הרחבת תפריט חשוב לעשות לו בדיקות לאלרגיה למזונות ורצוי לשלוח לחו"ל ולא לעשות את מה שיש בקופה, כי זה ממש לא אמין, כי לא בודקים שם IGG. לעוגיות ולמוצרים אחרים, כמו פיתות ומאפין, אפשר להשתמש בקמח חומוס המכיל כ-25% חלבון שזה הרבה יותר מכל קמח אחר. הוא טוב לקציצות ולמאפים. כעיקרון, אם תוציאי לו גלוטן ומוצרי גלוטן, קרוב לודאי שיהיה לך יותר קל להרחיב לו את התפריט. אני אגב, מנביטה את המאש ומשתמשת בו, זה מכפיל בו משמעותית את תכולת הויטמינים. אך שוב, הדרכתי לא מעט משפחות שגילו, כי קל יותר להרחיב תפריט כשהילד לא מקבל גלוטן וחלב, אך העקביות חשובה גם מול הגן שבו הוא נמצא. בברכה, תלמה. מנסיוני, עם לא מעט ילדים שהדרכתי את המשפחות, עם רצון ותרגול, אפשר בהחלט להרחיב תפריט. אבל קודם כל צריך לסלק את מה שלא מועיל עבורו.
 
למעלה