אוכל כשר בצ´יאנג מאי ?

סנאגל

New member
אוכל כשר בצ´יאנג מאי ?

מועד הטיול קרב ובא.. אנחנו נעשה איזה טרק בצפון ורציתי לדעת האם כדאי להביא איתי אוכל מהארץ או לקנות כשר שם(חבד) כשיוצאים לטרק ? אני לא מאמין שהחברה שמוציאה טרקים, אפילו אם היא של ישראלים, תביא לאורך הטיול אוכל כשר..מה דעתכם? ואם לא, אז מה כבר אוכלים שם? אולי אפשר להתפשר...

aviron

New member
אוכל בייתי - ארוי מאג !

משום היותי חילוני לחלוטין - איני מכיר נושא זה של אוכל כשר בצ´.מאי. אבל: קבל טלפון של בחור נחמד העונה לשם דורון - דורון "מקורב" לחב"ד ויוכל לענות לך בודאות על שאלתך. דורון מתגורר בצ´.מאי. אל תהסס להתקשר אליו - עלות שיחת טלפון מהארץ לתאילנד - קצת יותר משקל לדקה. טל´ דורון: 8416661-1-66-00 במידה ולא הצלחת ליצור קשר עם דורון - אנא , הכנס לתיבת המסר האישי שלי ותודיע לי - אנסה לעזור לך לדעת בהקשר לכך. ארוי מאג : טעים מאד !

ירדן 29

New member
תגובה לשאלה של סנאגל

לא חסר מה לאכול בתאילנד, יש בשר כמו פרות, עגלים וכבשים, יש דגים ויש גם סלטים וטונה, ככה שלא חסר מה לאכול שם, לגבי מסעדות כשרות, לא תמצא שם הרבה כאלה, כי בארץ הזו, כמעט ולא יודעים בכלל מה הפירוש של המילה "כשר"

aviron

New member
נהפוך הוא. יש שפע ! אבל לא כשר

אך המדובר כאן באוכל "כשר" ! וזאת קצת-הרבה יותר בעייה. כשר זה כשר ואין חוכמות עם זה. כשיש לך ירקות - מוקפץ : זה לכאורה כשר, לא? אבל ב"הקפצה" (טיגון קל) זירזפו גם "אויסטר סוס" - שזה רוטב - צדפות.. אז זה כבר לא-כל-כך כשר. הו, הו. אני מכיר היטב את בעיית האוכל הכשר בתאילנד בגין מקצועי ועבודתי בתאילנד... (מדריך תיירים).

פיני007

New member
כשר !!!!! העיקר כשר!!!!!

מה הנהירה הזו אחר אוכל כשר? האם החותמת מעידה על משהו טוב יותר? הדתיים חולים פחות? המזרח ובו מליוני בני אדם נהנה מכל הגדל וחי שם ומי שרוצה להנות מהנופים והאוירה ימצא גם את הדרך לאכול את המאכלים. בסין אכלתי צלופחים ותמנונים, ומה קרה? אז תפסיקו קצת עם הבדיקות של כל אריזה ואריזה ותהנו מהמאכלים.

Shakty

New member
מי שאוכל כשר מספיד חצי מההנאה...

לחק גדול ממפגש עם תרבויות שונות ומשונות הוא המפגש עם המטבח שלהם - לכל המסכנים שצקפידים על כשרות - פשוט תישארו בבית חבל על הכסף של כרטיס הטיסה עם אתם לא הולכים לחוות את המטבח המקומי... רק תיזכרו שלא כתוב בשום מקום בתנ"ך לא לאכול בשר וחלב ביחד 0 הדבר היחידי שכתוב הוא "לא תבשל גדי בחלב אימו" - כלומר אל תהרגו בעל חיים שעדיין יונק מאימו כדי לאכול אותו - מפאת הומניות. באו כמה רבנים מטומטמים והחליטו - מה שהתכוון המשורר הוא לא לאכול בשר וחלב !!! שטויות במיץ עגבניות.

yalyal

New member
אדם באמונתו יחיה...

מה קורה לכם? תנו לבן אדם לחיות איך שבא לו!!!!

Shakty

New member
אין קשר בין אמונה וחוקים מטומטמים!!

כל מה שכתוב בתורה יכול להיות הבסיס לאומנה היהודית אבל כל השטויות שהוציאו בימי הבינים כדי לא להתבולל כמו : החליפות השחורות והשטרימל (מדים - כדי שיוכלו לזהות מי יהודי ומי לא בגולה) ועוד עשרות ספרים של פרשנויות בגרוש לתורה - אלא לא נכללים אצלי ביהדות.

סנאגל

New member
חבל שבמקום להתמקד בעיקר...

חלק מכם הופך את זה לגורם העיקרי של הפירוד שלנו בישראל.. נכון, אפשר לאכול ירקות ונודלס מוקפצים...אבל לגבי בשר וכדומה, אני אזהר. אני לא הולך עם שטרימל וחליפה, אבל אני שומר כשרות.. בואו נתעל את האנרגיות האלו לדברים חיוביים ולא לשטויות כאלו.. תודה על העזרה !

aviron

New member
מה בדיוק הסיפור שלכם ?

מה העניין בויכוח כאן אם כשר או לא כשר, פירוד או לא פירוד . למה ובשביל מה היהירות הזו ? בן-אדם מאמין - בא ושואל שאלה החשובה לו - במקרה הזה על אוכל כשר - כי השואל אינו אוכל אוכל כשר - ויזו התנפלות !!! אם אתם יודעים לטייל כל-כך יפה כפי שאתם מציינים -"לחוש את העם" להתערבב בתוכו" - באמת חבל, אם כך, שלא חשתם את התאיים ולא למדתם סובלנות דתית, אתנית, לאומית - מהי . פשוט לא להאמין: התנגחות שלוחת-רסן באדם צאמין ששאל שאלה שחשובה לו מאד בעניין אוכל כשר 1

פיני007

New member
כשר או לא

הבעיה פה היא לא אם לאכול כשר או לא. השאלה היתה היכן יש במזרח מזעדות כשרות? אולי ישאל איפה יש אוכל אקזוטי? איפה יש אוכל שמסודר יפה? אולי ישאל לשמם של התבלינים המיוחדים לעמי המזרח? נזכרתי בחבורה של ישראלים שהתארחו בלונדון, ובערב החליטו לבקר במסעדה סינית. לקראת סוף הארוחה לא התאפק אחד הסועדים ושאל את המלצר אם יש פיתות!!!!! הבנתם???? פיתות במסעדה סינית. אז תשתחררו קצת מהמרובעות ותגלשו קצת לעולם בלתי מוכר ולמדו להכירו. זכרו היהודים הם רק כ 12 מליון בעולם. והסינים כמה מיליארדים... משהו למחשבה....

סנאגל

New member
דרך אגב הסינים...

זה אומר שיש עוד עם מיוחד אי שם במזרח התיכון...קטן אבל איכותי. ודי לחכימה ברמיזה. אתה תשתחרר ותעשה מה שבראש שלך ואני יעשה מה שבראש שלי.. אל תכתיב לי מה לעשות..כמו שאני לא מכתיב לך.

Shakty

New member
אני מתנצל על הטון שבו אמרתי את דברי

סנגאל קבל התנצלות. אני פשוט בדעה שהדת רק הורסת וגורמת לשינאה - וכדי לא להיגרר לאותה התלהמות אני מתנצל. זכותך לאכול מה שאתה איפה שאתה רוצה - ומה שאתה מפסיד מזה זה עניינך הפרטי בלבד. אז תהנה לך בתאילנד ותאכל מה שאתה רוצה. Shakty

noaaaa

New member
וואו מה קורה פה???

חשבתי לרגע שאני בפורום דתיים או יוצאים בשאלה,איזה דיונים... סנגל,כשהייתי בטיול ה"גדול" גם אני הקפדתי לאכול כשר,כמובן שלא תמצא שם הכשרת הבד"צ ולא שום רבנות אבל ישנם כללים בסיסיים שאפשר לשמור כמו לאכול במקומות שלא מגישים בשר וחלב ואז אין בעיה עם הכלים,בתאילנד דווקא לא ראיתי הרבה מסעדות צמחוניות(אבי-רון יוכל לאמר לך יותר טוב)אבל אם תחפש אני בטוחה שתמצא. דבר שני-אתה יכול לקנות ירקות בשוק כמו אורז,תירס וירקות חיים ולבשל או להכנס למסעדות עם סירים משלך ולבקש שיבשלו לך באלה,זה לא צריך להוות בעיה. אם אתה נוסע לזמן מוגבל,משהו כמו חודש אתה בהחלט יכול לסחוב אוכל מהארץ(לא דברים כבדים כמו קופסאות שימורים),אם בין כה וכה חוסכים מקום בתרמיל ולא סוחבים יותר מידי בגדים כי הכל אפשר לקנות בתאילנד אז תמלא אותו באוכל. אמנם אני כבר לא דתיה אבל כשטיילתי עוד הייתי כזו ,ושמרתי לא רק כשרות אלא גם מצוות "מעיקות" עוד יותר,ואני רוצה לאמר לך שזה לא היה כ"כ קשה. מה שאני מציעה לך שכשאתנ נוחת בבנגקוק תתיעץ עם בית חב"ד ואני בטוחה שהם יכולים לאמר לך הכי מדוייק מה קורה בתאילנד ואיזה מוצרים אפשר לאכול ואיזה לא. ולכל המיתיפיפים שמטייים בעולם לראות תרבויות,הגיע הזמן שתכבדו גם את התרבות שיש לעם ישראל,שהתורה,תרצו או לא תרצו היא חלק ממנה,וכל הויכוחים שנוצרים סביבה אנשים יוצרים אותה ולא היא עצמה.

סנאגל

New member
סיכום מעולה.

תודה על הרעיון, אני אקח זאת בחשבון. אין לי בעיה לאכול ירקות וכאלו... השאלה שלי מלכתחילה התבססה על כשרות, יותר בכיוון של מסעדות ישראליות שמוכרים חומוס או סתם אוכל ישראלי שיש מצב שהוא כשר... בית חבד רעיון טוב... מקסימום נאכל פאדתאי ותירס על האש. שוב תודה :)

aviron

New member
חה, חה, חה. ( הרשה לי )../images/Emo6.gif

מרכיב חשוב בפאדתאי הינו שרימפס יבש המעורבב בנבטים ובשאר מרכיבי הפאדתאי. ע"מ לשבח הפאדתאי מוסיפים גם שרימפס טרי, מטוגן. אך ורק בקאוסן יש עגלות המוכרות פאדתאי ללא שרימפס - פשרה כלכלית עם הטעם הישראלי. וכל-זאת - המכלול הנפלא של הפאדתאי - "מוקפץ" קלות בשמן תירס וברוטב צדפות - גם בקאוסן - רק שמירב האוכלים לא יודעים זאת. אבל אני מבין שמי שלא יודע - פטור. לא?

yael b

New member
סחטיש על הנאום ../images/Emo45.gif

"אומנם אני כבר לא דתייה.." זה בהגדרה? סופי? מוחלט? סגורה על עצמך? מווווואה

mto

New member
אתם לא חושבים שנסחפתם טיפה ?

אתם כאן בשביל לעזור , הבן אדם שהוא שומר דת אוכל כשרות הוא בן אדם בדיוק כמונו, אולי זה לא נפוץ ולא כולם אוכלים רק כשר אבל אין שוב סיבה לעשות את העליהום הזה עליו. ואם הם הולכים לטייל זה לא מספיק כדי להכיר את התרבות האחרת אם הם באים במגע עם התרבות זה לא אומר להכיר אותה ? אז הבן אדם מכבד את התורה שלו שזה דבר ראשון בשבילו, תכבדו את זה. בקשר לאלו ששאלו על פיתות במעדה סינית, בישראל לא עושים כזה דבר אז לונדון...? זה סתם בורות של אנשים שלא מבינים שזה עירבוב תרבויות בכלל. והם האדון לא רוצה לאכלו משהו שאין לו כשרות מותר לו , ולאף אלד מאיתנו אין את הזכות להטיף לו.

למעלה