אוכל כשר

flameboyy

New member
אוכל כשר

שלום לכולם! אני רוצה לצאת למסע לפולין עם בצפר ממלכתי (חילוני) עכשיו אני מקפיד על כשרות (די אדוק) ולפי מה שהבנתי אין אוכל כשר בשום חלק מהמסע. עכשיו אני יודע שאני לא אוכל מהאוכל שם כלום כיוון שאני שומר דבר שני אני יודע שאני לאט אוכל להתקיים ולעבור את המסע הקשה בלי אוכל כמו שצריך ומנות חמות זה לא בדיוק כמו שצריך. דבר שלישי אני לא מוכן לוותר על המסע הזה לטעמי זה העם שלי וחובה להיות שם. ואני רק בנאדם אחד שצריך אוכל כשר ואני לא מבקש כשרות של בד"צ רק כשרות הכי פשוטה שיש שרק תעבור השגחה. אז השאלות שלי הם כאלה. א) למי לפנות?? (לא מנהלת או מהנהלת בית הספר) כיוון שהם לא ממש יכולים לעשות משהו בנידון. ב) מי יכול לדאוג לזה? תודה לכולם מקווה שתוכלו לעזור!!!!

....

אתה צריך לדבר עם רכזת המסע..מביאים מהארץ ארוחות מיוחדת לאוכלי כשר...

תגובה

האוכל הוא כבר אבל לא בהשגחת רבנות כלשהי.. לא אוכלים חיות למיניהן... אוכלים עוף או שניצל ... ואתה יכול לבקש אוכל צמחוני... אם אתה ממש מקפיד.. אז כדי שתצהיר שאתה רוצה אוכל כשר...מהארץ אצלי במשלחת כשכתבנו עם מי אנחנו רוצים להיות בחדר ובאוטובוס, גם הצהרנו מי צמחוני ומי רוצה אוכל כבר(בתוספת תשלום)... לדעתי אם אתה לא כל כך מקפיד.. תצהיר שאתה צמחוני.. כי אחרת אתה לפעמים מחכה חצי שעה אחרי כולם... כדי לקבל את האוכל... לשיקולך...

אממ

במשלחת שלי עשו רישום לפני היציאה מי רוצה אוכל כשר והביאו לפולין אוכל כשר מהארץ.... אז כדאי שתבדוק את זה עם הראש משלחת שלך.... ואם לא אז תסתדר עם מנות חמות+לחמניות וממרחים שתביא מהבית... נכון שזה לא האוכל הכי מזין שיש אבל לפחות זה כשר ולא תצטרך לוותר על היציאה

flameboyy

New member
אצלנו בבצפר אמרו שאין בכלל אוכל כשר

ואין לי מושג למי לפנות יש לכם מושג אולי איך מארגנים את מה שאמרתם? (ארוחות כשרות מהארץ) למה אוכל ל8 ימים ידרוש ממני עוד מזוודה נוספת וגם בטח שהוא לא יהיה מזין לכול המסע.

Darina17

New member
אמ...

תברר עם האנשים שמארגנים אצלך את המסע.... אני יודעת שאצלינו הביאו אוכל מהארץ....לרוב אלכנו שניצלים וצ'יפס מקסימום תביא מנות חמות והרבה חטיפים:)

לנו הביאו אוכל כשר מהארץ../images/Emo104.gif

לנו הביאו אוכל כשר מהארץ
הדבר היחיד שאכלנו מאצלהם זה את המרקים..
או שתיקח מנות חמות.

flameboyy

New member
תודה שעניתם ו...

מנות חמות לא ממש יעזור לי פה. אני צריך לצור קשר עם מישהו שמספק ארוחות כשרות לפולין מישהו מוכן לשלוח לי במסר פרטים בנוגע לזה? בבקשה זה מאוד חשוב!!

keds

New member
תדבר עם הרכזת של המסע שלך..

+ אתה יכול לבקש אוכל צימחוני.. + אתה יכול להביא לך אוכל מהבית.. פשוט ליכדתי לך את כל מה שענו לך ..

thumbelita

New member
היי

אני דווקא נסעתי במשלחת שהוגדרה "חילונית" וכולם קיבלו אוכל כשר(!) ההבדל ביננו לבין כמה שומרי שבת במשלחת הוא שהם אכלו בצלחות וסכו"ם חד פעמיים וחמגשיות (שזה אגב מה שאכלה גם משלחת דתית ששהתה איתנו באותו מלון) כשבועיים לפני הטיסה, המורה שיצאה איתנו שאלה כל אחד אם הוא צמחוני/שומר כשרות אדוק/שומר שבת. אני מאמינה שגם לכם יעשו משהו דומה- ואם לא או שזה נראה לך מאוחר מדי, אתה יכול לשאול את המלווה שלכם- היא בטוח תדע מה קורה עם זה או לפחות למי אתה יכול לפנות. בהצלחה =]

caroline barina

New member
תקשיבי טוב טוב!!!

כל מוסד של מדינת ישראל כמו בתי חולים, תנועות נוער, צבא וכו', חייב! אבל חייב לספק אוכל כשר ואם אני לא טועה זה גם חייב להיות למהדרין! אין מצב שיתנו לכם בפולין אוכל לא כשר! יצאתי לפני כמה שבועות הכל הכל היה מהארץ עם תעודות כשרות! הכל! חובה! נדמה לי שאפילו את הפירות והירקות קיבלנו מהארץ הכלללללללל כשר אבל.. האוכל לא כזה משהו ואם את מפונקת באוכל תביאי לך מנות חמות היו כאלה שהיו צריכים את זה מאוד! תביאי לך חטיפים קרקרים קופסאות שימורים מה שאת צריכה! אבל בכללי הכל חייב חייב חייב להיות כשר! גם משלחת של ערבים שפגשנו שם אכלו אוכל כמו שלנו! שיהיה לך מסע נעים, מהנה ובטוח!

למעלה