אוכל לבת 8 חודשים

חנול

New member
אוכל לבת 8 חודשים

הילי שלנו נדמה לי, משועממת כבר ממרק ירקות עם עוף טחון לצהריים, ותפוח-בננה-טחינה טחונים לאחה"צ.. רעיונות לעוד מוצקים לבת 8 חודשים עם 2 שיניים תחתונות?....

מותר גם לנשים להגיב?

חייבת להסב את תשומת הלב כי טחינה אינה מומלצת לפני גיל שנה כיוון שנחשבת לאלרגן מס' 1 בארץ. מלבד זאת בגיל הזה כבר ניתן להציע מגוון רחב יותר ש לפירות וירקות מאודים ולתת לה לתהנסות במרקם. אבוקדו,גזר מאודה, אגס,למצוץ חתיכות של פלפל ומלפפון ועגבניה (יודעת שחלק לא ממליצים על עגבניה אך לדעתי אין מניעה). אם אין רגישות לגלוטן במשפחה ניתן להוסיף קרום של לחם למציצה. בקרוב (עוד חודש) יתווספו מוצרי החלב ובכלל חגיגה. חשוב להקפיד על מוצרי חלב לא ממותקים ולא דלי קלוריות. דייסות דגנים עשירות בברזל המוכנות בבית כמו קוואקר מומתק במעט סילאן או פרי מרוסק או כלל לא ממותק.. זהו בינתיים הפעוט שלי דורש אוכל.. חחח

חנול

New member
בטח שמותר!

וואו, טוב שאמרת לי על טחינה (לפעמים אני מוסיפה אבוקדו..), אבל לידיעתך, אחות טיפת חלב (מצוינת לדעתי יש לומר) המליצה על כך, והילי מאד מחבבת את הטעם המתוק (איך לא?..). האם את ממליצה על הספר "טעמים ראשונים"?

חנול

New member
ועוד שאלה ששכחתי (ויסלחו האבות)

מה דעתך על בשר בקר טחון בגיל הזה? ניסיתי כמה פעמים לתת לה, והיא לא התלהבה...מצד ני, נדמה לי שאנחנו לא חושפים אותה למספיק טעמים. מצד שני, פשטידת קישואים שעשיתי לא מזמן הלכה איתה יפה מאד (היא באמת היתה עם הרבה יותר טעם מהמרק המסכן..)

marcyg

New member
אני גם יודעת שטחינה מצויינת!

20 שנה בתור מטפלת תינוקות ותמיד נותנת טחינה בלי בעיה. עוד המלצה: דייסת קוואקר עם תמרים להמתיק קצת- נפלא לחורף. כעקרון ה"שעמום" בדרך כלל שלנו... תינוקות אוהבים מאד לחזור על המוכר עוד ועוד בכל דבר (כולל אוכל)...ובכל זאת, אפשר בהחלט להתחיל לגוון. מה אם בטטה? לגבי בשר, אני תמיד מתחילה עם הודו...אפשר גם קציצות הודו...רך, טעים, בריא. אפשר גם לגוון בצורת ההגשה...היא אוכלת חתיכות ביד או מעוך? מערבב ביחד או כל טעם לחוד? בגיל שלה אפשר לתת לה לאכול "לבד" ביד ובעזרת כפית ורצוי להפריד בין הטעמים.

חנול

New member
את עולה על נקודות בעייתיות

דייסות היא בכלל לא אוהבת (לפחות לא אלו שמעורבבות עם סימילאק).. בטטה היא מקבלת דרך המרק (מרק ירקות עם פולקע שנטחן לאחר מכן). התחלנו עם הודו (במרק באותה דרך) וראינו כי זה גורם לה לגזים. אולי כדאי לנסות שוב. הבעיה לדעתי נעוצה במרק ירקות עם בשר שנטחן. כמה מעניין זה כבר יכול להיות?. היא לא אוכלת בכלל ביד (רק את הבייבי ביס היא מחזיקה ואוכלת די יפה), אלא מרק טחון בכפית (גם, אוכלת מקסים ממש). האם את חשובת שניתן לתת לה אוכל להחזיק ביד ולאכול? היא לא תנחק אם זה לא טחון? כי טחון אי אפשר לאכול ביד.. אולי אעשה לה פירה מתפוחי אדמה שתאכל בכפית (שוב, זה במרקם כמו טחון), או אולי אפשר תפוחי אדמה מאד רכים בחתיכות קטנות מאד.

marcyg

New member
היא בהחלט יכולה לאכול ביד חתיכות

של הדברים הרכים. אין צורך לערבב את הכל למרק אלא לתת לחוד גזר מבושל, בטטה מבושלת, תפוח אדמה וגם גם את הבשר (אם הוא רך בחתיכות). גם תינוקות בלי שיניים יכולים ללעוס. זה קשה יותר לאמא כי היא תללך את כל הסביבה אבל ממש הנאה יצרית בשבילה ואימון טוב לשרירי הלסת ומנגינון הבליעה!

למעלה