אוכל לחתול מסורס

אוכל לחתול מסורס

יש לי חתול בן 11 חודשים
הוטרינר אמר שצריך להפחית לו באוכל כי הוא צריך לרדת במשקל, וגם שכדאי לי לשקול להעביר אותו למזון לחתול מסורס בכדי למנוע מצב של אבנים בשלפוחית השתן.
כל אוכל שאני מוצאת שמתאים לחתול מסורס הוא מאוד לא איכותי לפי הטבלה של דימיטרי, יש לכם המלצות אולי?

dimitrygo

Active member
מנהל
מה הוא אוכל עכשיו?

אני אישית חושב שמזונות לחתולים מסורסים זה גימיק שיווקי. לרוב המזונות האלה מאוד דומים למזונות לייט/דיאט מהסוג הלא כ"כ איכותי וזה כי יש סברה שחתולים מסורסים נוטים יותר להשמין, מה שבעיניי בעצמו שנוי במחלוקת. ומצד שני אכן המזונות האלה "דואגים" לרמת חומציות השתן הנכומה שעוזר שעוזרת לשמור על הבריאות של מערכת דרכי השתן. אך זה נכון לרוב מזונות "רגילים" איכותיים ואפילו לא כ"כ איכותיים של חברות ידועות.
&nbsp
לדעתי המפתח הוא מזון "מרוכז" שמכיל כמות גבוהה של חלבון, כמות יחסית גבוהה של שומן וכמות נמוכה של פחמימות - בדיוק מה שחתולים אוכלים בטבע. אם חתול אוכל הרבה אז אין ברירה וצריך להאכיל אותו מספר פעמים ביום ולהגביל בכמות המזון. אם חתול אוכל יחסית לא הרבה ועדיין עולה במשקל אז אפשר לנסות מזון איכותי אחר עם כמות שומן יותר נמוכה וכמות חלבון יותר גבוהה. בשני המקרים צריך גם להפעיל חתול ולגרום לו להוציא אנרגיה ע"י משחקים.

כרגע הוא אוכל אקאנה

האמת שאני פחות דואגת מהמשקל כי אפשר להפחית את האוכל,ויש לו חבר להוציא עליו אנרגיה עודפת...אני יותר מודאגת מהאבנים, קראתי שצריך להסתכל על רמות מגנזיום וזרחןנמוכות, יש עוד משהו שכדאי לבדוק אותו?

ושאלה נוספת

האם מזון שמתאים גם לגורים וגם לבוגרים פחות מתאים בהקשר הזה מכיוון שהוא לרוב עם רמות גבוהות יותר?

dimitrygo

Active member
מנהל
הנושא הזה די מורכב כי לרוב אין לנו מספיק מידע כדי לקבל החלטה

נכונה.
&nbsp
נתחיל מזה שהאחוזים שאנחנו רואים על המזון מתייחסים למזון עצמו ולא למשקל הגוף של החתול שאוכל את המזון הזה. מה שאני רוצה להגיד זה שכמות של כל מינרל, ויטמין או כל מרכיב תזונתי אחר שהחתול מקבל תלויה לא רק בריכוז של אותו מרכיב במזון אלא גם בכמות המזון שהחתול צורך. והכמות הזאת תלויה באיכות המזון וגם משתנה מחתול לחתול.
&nbsp
למשל בואי נקח לדוגמא שני מזונות ונתייחס רק למרכיב אחד שהזכרת - מגנזיום - ונניח לרגע שבאמת צריך לדאוג שהרמה שלו תהיה נמוכה:
מזון מס' 1: מכיל 0.08% מגנזיום והכמות הנצרכת שלו ע"י חתול מסוים היא 100 ג' ליום.
מזון מס' 2: מכיל 0.1% מגנזיום והכמות הנצרכת שלו ע"י אותו חתול היא 75 ג' ליום.
&nbsp
אם מסתכלים רק על אחוזי המגנזיום אז המזון הראשון נראה עדיף. אך אם נחשב את כמות המגנזיום שאותו החתול צורך נקבל 8 ג' ליום למזון מס' 1 ו-7.5 ג' למזון מס' 2. כלומר יוצא שהמזון השני עדיף.
&nbsp
אבל זה עוד לא הכל. מגנזיום הוא מינרל חיוני ולכן ברוב המקרים מוסיפים אותו למזון בצורה מלאכותית. מכך נובעות 2 מסקנות:
1. אי אפשר לרדת מכמות המינימלית של מגנזיום אחרת נגרום נזק בריאותי לחתול (אנחנו מדברים על חתול בריא, לא כזה שכבר סובל ממחלה כל שהיא).
2. כמות המגנזיום שהחתול מקבל תלויה בנעכלות של התוסף שמכיל את המגנזיום. ופה יש שונות רבה מאוד, ניתן לראות את זה למשל פה http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/types-of-magnesium/
&nbsp
וגם את זה עוד לא הכל כי לכל גוף יש יכולת לספוג את המגנזיום שונה. אבל אני חושב שכדאי לעצור פה ולא להסתבך יותר.
&nbsp
עכשיו ספציפית לגורמים שציינת. אכן ממליצים להקפיד על רמת המגנזיום לא גבוהה. גם לגבי זרחן ההמלצה זהה אך היא קשורה יותר אם אני לא טועה למחלת הכליות ולא לבעיות בדרכי השתן. אבל בכל מקרה כדאי להקפיד על זה. אך כמו שכתבתי בתגובה הקודמת יש עוד גורמים חשובים מאוד כמו חומציות השתן הנכונה שנובעת ממכלול דברים וקשה לאמוד אותה, ניתן רק לסמוך על ההצהרות של יצרני המזונות. והחשוב ביותר, יותר חשוב מכל השאר - להקפיד שהחתולים ישתו הרבה. אם הם לא עושים את זה בעצמם כדאי לשקול להביא להם מזרקה במקום או בנוסף לקערת המים הרגילה. טוענים שהמזרקה מעודדת את החתולים לשתות יותר.
&nbsp
לגבי אקאנה - זה מזון טוב מאוד אבל אני חושב שהוא פחות מתאים לחתול שנוטה להשמין. כי רמת השומן בו גבוהה מדי יחסית לרמת החלבון. אני מעדיף מזונות עם אחוז חלבון יותר גבוה מ-40.
&nbsp
לגבי השאלה האחרונה שלך - לדעתי האישית כל עוד החתול אינו גררן הוא מווסת בעצמו את כמות המזון שהוא צורך בכל שלב ההתפתחות שלו. פה אנחנו חוזרים למה שהתחלתי ממנו את התשובה - רמות המינרלים הנצרכות תלויות בכמות המזון שהחתול אוכל. גור אוכל יותר מחתול בוגר וכך הוא צורך יותר מינרלים, ויטמינים וכו'.

מודה לך מאוד על התשובה המושקעת והמפורטת

שאלה אחרונה בהקשר למה שכתבת
כיצד ניתן לדעת האם החתולים שלי שותים מספיק?

dimitrygo

Active member
מנהל
למעשה כמעט בוודאות החתולים שלך לא שותים מספיק

וטרינרים טוענים שחתול צריך לשתות כ-60 מ"ל מים לכל ק"ג של משקלו. לפי מה שאני רואה בשטח אין אף חתול שמתקרב לזה. חתולים שאוכלים מזונות רטובים מקבלים סה"כ יותר נזלים מחתולים שאוכלים מזון יבש.
&nbsp
כדאי לקרוא את החומר בקישורים הבאים:
http://www.animalendocrine.info/2011/10/daily-water-requirements-and-needs-for.html
http://www.catster.com/cat-food/how-much-water-should-a-cat-drink

למעלה