הנושא הזה די מורכב כי לרוב אין לנו מספיק מידע כדי לקבל החלטה
נכונה.

נתחיל מזה שהאחוזים שאנחנו רואים על המזון מתייחסים למזון עצמו ולא למשקל הגוף של החתול שאוכל את המזון הזה. מה שאני רוצה להגיד זה שכמות של כל מינרל, ויטמין או כל מרכיב תזונתי אחר שהחתול מקבל תלויה לא רק בריכוז של אותו מרכיב במזון אלא גם בכמות המזון שהחתול צורך. והכמות הזאת תלויה באיכות המזון וגם משתנה מחתול לחתול.

למשל בואי נקח לדוגמא שני מזונות ונתייחס רק למרכיב אחד שהזכרת - מגנזיום - ונניח לרגע שבאמת צריך לדאוג שהרמה שלו תהיה נמוכה:
מזון מס' 1: מכיל 0.08% מגנזיום והכמות הנצרכת שלו ע"י חתול מסוים היא 100 ג' ליום.
מזון מס' 2: מכיל 0.1% מגנזיום והכמות הנצרכת שלו ע"י אותו חתול היא 75 ג' ליום.

אם מסתכלים רק על אחוזי המגנזיום אז המזון הראשון נראה עדיף. אך אם נחשב את כמות המגנזיום שאותו החתול צורך נקבל 8 ג' ליום למזון מס' 1 ו-7.5 ג' למזון מס' 2. כלומר יוצא שהמזון השני עדיף.

אבל זה עוד לא הכל. מגנזיום הוא מינרל חיוני ולכן ברוב המקרים מוסיפים אותו למזון בצורה מלאכותית. מכך נובעות 2 מסקנות:
1. אי אפשר לרדת מכמות המינימלית של מגנזיום אחרת נגרום נזק בריאותי לחתול (אנחנו מדברים על חתול בריא, לא כזה שכבר סובל ממחלה כל שהיא).
2. כמות המגנזיום שהחתול מקבל תלויה בנעכלות של התוסף שמכיל את המגנזיום. ופה יש שונות רבה מאוד, ניתן לראות את זה למשל פה
http://www.globalhealingcenter.com/natural-health/types-of-magnesium/

וגם את זה עוד לא הכל כי לכל גוף יש יכולת לספוג את המגנזיום שונה. אבל אני חושב שכדאי לעצור פה ולא להסתבך יותר.

עכשיו ספציפית לגורמים שציינת. אכן ממליצים להקפיד על רמת המגנזיום לא גבוהה. גם לגבי זרחן ההמלצה זהה אך היא קשורה יותר אם אני לא טועה למחלת הכליות ולא לבעיות בדרכי השתן. אבל בכל מקרה כדאי להקפיד על זה. אך כמו שכתבתי בתגובה הקודמת יש עוד גורמים חשובים מאוד כמו חומציות השתן הנכונה שנובעת ממכלול דברים וקשה לאמוד אותה, ניתן רק לסמוך על ההצהרות של יצרני המזונות. והחשוב ביותר, יותר חשוב מכל השאר - להקפיד שהחתולים ישתו הרבה. אם הם לא עושים את זה בעצמם כדאי לשקול להביא להם מזרקה במקום או בנוסף לקערת המים הרגילה. טוענים שהמזרקה מעודדת את החתולים לשתות יותר.

לגבי אקאנה - זה מזון טוב מאוד אבל אני חושב שהוא פחות מתאים לחתול שנוטה להשמין. כי רמת השומן בו גבוהה מדי יחסית לרמת החלבון. אני מעדיף מזונות עם אחוז חלבון יותר גבוה מ-40.

לגבי השאלה האחרונה שלך - לדעתי האישית כל עוד החתול אינו גררן הוא מווסת בעצמו את כמות המזון שהוא צורך בכל שלב ההתפתחות שלו. פה אנחנו חוזרים למה שהתחלתי ממנו את התשובה - רמות המינרלים הנצרכות תלויות בכמות המזון שהחתול אוכל. גור אוכל יותר מחתול בוגר וכך הוא צורך יותר מינרלים, ויטמינים וכו'.