אוכל לטוזיג (פיקניק) של הפורום !

אוכל לטוזיג (פיקניק) של הפורום !

אז מה אתם מתכוונים להכין??? כרגע חשבתי על להכין קציצות שממולאות בתירס ובבצל (מאוד טעים!!!) אולי איזה פשטידה מוצלחת ואולי גם איזה סלט מושקע. מקווה שהוריי ירשו לי להוציא כל כך הרבה אוכל מהבית. איזה אוכל שווה אתם מתכוונים להכין?!? וד"א - שכל אחד יביא איתו מתכון של מה שהכין, כדי שנוכל להחליף!
 

Neta558

New member
נפתח לוח אוכל לפיקניק...

"אתה לא מיוחד. כולם כותבים בלוח מה הם מביאים, גם אתה יכול!" (הזכירו פה את מערכת החינוך כמדומני...) בכל מקרה, נשמע יאמי-יאמי. רק תזכור שאתה צריך לקחת את זה לת"א, אל תבנה אל אוכל שאמור להיות חם..
 

Neta558

New member
מרשמלו זה לא טבעוני!

ולפעמים גם מכיל ג´לטין, ואז לא צמחוני... ל"ג בעומר נעשה מתסכל מעט לאחרונה. אולי מישהו מכיר מרשמלו טבעוני? אני מבטיחה הכרת תודה רשמית למוצא!
 
אני יודעת שזה יישמע ממש רע..

אבל תנסו שסק\משמש על האש----לא תצטערו..נשמע דוחה,אבל ממש טעים.. טלטול.. נ.ב. על מרשמלו טבעוני עוד לא שמעתי...
 

haleth

New member
אפשר לנסות!

יש לי מתכון להכנת מרשמלו ביתי. אולי אם נחליף את הג´לטין באגר-אגר, יצא משהו אכיל?
מישהו מתנדב? מרשמלו וניל חומרים: 1 כוס מים קרים 3 דפי ג´לטין (או 15 גרם אבקת ג´לטין) 3/4 כוס סירופ תירס בהיר (להשיג בחנויות האסייתיות או בחנויות לקונדיטורים) רבע כפית מלח כפית וחצי תמצית וניל 2 כוסות סוכר אבקת סוכר (לציפוי המרשמלו) כלים: תבנית (בגודל עשרה על עשרה ס"מ בעומק של כשני ס"מ) מרופדת בניילון נצמד הכנה: בקערת המיקסר משרים חצי כוס מים עם ג´לטין ונותנים לעמוד. בסיר מערבבים את הסוכר, סירופ התירס, מלח וחצי כוס מים קרים, מעל להבה נמוכה. מערבבים עד המסת הסוכר ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר למשך שלש דקות, מסירים את המכסה ומבשלים עד קרמל בהיר. מסירים מהאש. מפעילים את המיקסר, עם תערובת הג´לטין, על מהירות בינונית, יוצקים פנימה את תערובת הסירופ בזרם איטי ודק. מגבירים את המהירות למקסימום ומערבבים כרבע שעה. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבבים עוד חצי דקה. יוצקים לתבנית המרופדת ונותנים לתערובת להיקרש כחצי שעה לפחות. הופכים את התבנית על משטח וחותכים לגודל הרצוי. מצפים באבקת סוכר.
 

gaily

New member
יש כזה...

יש מרשמלו צימחוני והם באמת החליפו את הג´לטין באגר- אני ממש מופתעת שאנשם בהמשך חשבו על זה כי אני ממש ממש הופתעתי...
 

MooN aka asdfgh

New member
לא יודע אם יהיה לי אומץ לאכול את זה

עשיתי די הרבה ניסויים בביולוגיה עם אגר...
 

Neta558

New member
הבעיה במרשמלו...

היא לא רק הג´לטין, יש מרשמלו בלי ג´לטין. אבל עוד לא ראיתי מרשמלו בין חלבון ביצה! פשוט רוע לב, לא לעשות מרמשלו טבעוני...
 

MooN aka asdfgh

New member
ולענייננו...

אם אני בא, אני חושב שאני אביא לחם תוצרת בית. מה אתם אומרים???
 

xenocide

New member
אני כל כך כל כך כל כך

עצובה... ממש ממש רציתי לבוא למגש ובסופו של דבר איני יכולה וזה יותר מחבל לי.. אני בטוחה שיהיה מעניין, תספרו לי איך היה! תהנו הדר
 
למעלה