Master Stav
New member
אוכל לילדים ...והפעם ....
כדורי בשר ברוטב אדום : החומרים הדרושים לכדורי הבשר: 300 גר' בשר בקר טחון 200 גר' בשר עוף טחון 2 ביצים בצל בינוני קצוץ דק קליפה מגוררת דק מלימון צהוב נקי חופן פטרוזיליה חצי כפית מלח שליש כפית פלפל לבן פלפל לבן חצי כוס פירורי לחם שמן זית כפית סודה לשתייה החומרים הדרושים לרוטב : 6 ק"ג עגבניות תמר או עגבניות בשלות, לעשות להן כמה חתכים קטנים 2 כוסות רסק עגבניות 2/3 כוס מים 10 שיני שום טרי חתוכות גס אופן הכנת הרוטב: ( חשוב לפני הקציצות ) דוחסים את כל העגבניות לסיר כבד יחד עם השום מוספים מעל בערך 4 כפות מלח גס. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה על אש קטנה כשמידי פעם מערבבים, טוחנים, מסננים ומאפסנים את הכמות שאיתה לא משתמשים ..... אופן הכנת הקציצות: כאן ישנן שתי דרכים להכנה. הדרך הרגילה בה לשים את הבשר בידיים, ( אישית אני מעדיף אותה ) או דרך אחרת – – הפוד פרוססור. ערבוב במהירות גבוהה ולמעט זמן .... את הבשרים מערבבים עם הביצים והמלח ומוסיפים פנימה את הבצל, את קליפת הלימון, את הפטרוזיליה ואת פירורי הלחם . בידיים שמרטיבים במעט מים עושים כדורים קטנים ומניחים על צלחת. בסיר מביאים לרתיחה את רוטב העגבניות עם המים והשום. טועמים ואם יש צורך מוסיפים מעט סוכר ( אם יש צורך ). מה זאת אומרת אם יש צורך ? העגבניות הינן פרי חמצמץ וככזה רצוי לבדוק מה רמת החמיצות שאנו רוצים בתבשיל ולנטרו באמצעות סוכר מכניסים פנימה בזהירות את כדורי הבשר בזה אחר זה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה. הולך נהדר עם פסטה או אורז מלא עם פירות יבשים כמו כן כוס יין אדום יכול לעשות את החגיגה לנהדרת .... בתיאבון ***הערה *** אם מכינים למבוגרים ניתן להוסיף חצי כוס יין אדום לתוך הרוטב + 4-5 פלפלים אדומים חריפים חתוכים לטבעות קטנות ..... ולהכין ליד לחם שחור טרי לנגב את הרוטב
כדורי בשר ברוטב אדום : החומרים הדרושים לכדורי הבשר: 300 גר' בשר בקר טחון 200 גר' בשר עוף טחון 2 ביצים בצל בינוני קצוץ דק קליפה מגוררת דק מלימון צהוב נקי חופן פטרוזיליה חצי כפית מלח שליש כפית פלפל לבן פלפל לבן חצי כוס פירורי לחם שמן זית כפית סודה לשתייה החומרים הדרושים לרוטב : 6 ק"ג עגבניות תמר או עגבניות בשלות, לעשות להן כמה חתכים קטנים 2 כוסות רסק עגבניות 2/3 כוס מים 10 שיני שום טרי חתוכות גס אופן הכנת הרוטב: ( חשוב לפני הקציצות ) דוחסים את כל העגבניות לסיר כבד יחד עם השום מוספים מעל בערך 4 כפות מלח גס. מכסים את הסיר ומבשלים במשך כשעה על אש קטנה כשמידי פעם מערבבים, טוחנים, מסננים ומאפסנים את הכמות שאיתה לא משתמשים ..... אופן הכנת הקציצות: כאן ישנן שתי דרכים להכנה. הדרך הרגילה בה לשים את הבשר בידיים, ( אישית אני מעדיף אותה ) או דרך אחרת – – הפוד פרוססור. ערבוב במהירות גבוהה ולמעט זמן .... את הבשרים מערבבים עם הביצים והמלח ומוסיפים פנימה את הבצל, את קליפת הלימון, את הפטרוזיליה ואת פירורי הלחם . בידיים שמרטיבים במעט מים עושים כדורים קטנים ומניחים על צלחת. בסיר מביאים לרתיחה את רוטב העגבניות עם המים והשום. טועמים ואם יש צורך מוסיפים מעט סוכר ( אם יש צורך ). מה זאת אומרת אם יש צורך ? העגבניות הינן פרי חמצמץ וככזה רצוי לבדוק מה רמת החמיצות שאנו רוצים בתבשיל ולנטרו באמצעות סוכר מכניסים פנימה בזהירות את כדורי הבשר בזה אחר זה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך כחצי שעה. הולך נהדר עם פסטה או אורז מלא עם פירות יבשים כמו כן כוס יין אדום יכול לעשות את החגיגה לנהדרת .... בתיאבון ***הערה *** אם מכינים למבוגרים ניתן להוסיף חצי כוס יין אדום לתוך הרוטב + 4-5 פלפלים אדומים חריפים חתוכים לטבעות קטנות ..... ולהכין ליד לחם שחור טרי לנגב את הרוטב
