אם את מחפשת ארוחה זריזה, קרה
שאפשר לקחת בתיק, האידיאלי זה סלטים שונים שמכילים גם ירקות חיים, גם ירקות קלויים/מבושלים, חופן קטניות ו/או תערובת אגוזים, ואפשר בצד לקחת קופסה קטנה עם אורז או בורגול או קוסקוס או פסטה, רוטב בנפרד, ורק לערבב כשאת יושבת לאכול.
למשל: קופסה שמכילה קוביות חתוכות של עגבניות, מלפפונים, גמבה, תירס, חסה, מעל זה פרוסות חצילים או קישואים קלויים, מעל זה חופן של גרגרי חומוס מבושלים (או מסוננים ושטופים מקופסת שימורים). אפשר גם קצת שקדים או גרעיני דלעת/חמניה או משהו אחר לטעמך. בנפרד תקחי בקבוקון קטנטן עם תערובת של שמן זית ולימון ותפזרי על הסלט כשאת יושבת לאכול, פרוסת לחם או לחמניה קטנה ליד.. ואת מסודרת.
אני אישית מאוד אוהבת "ארוחה שלמה בסלט" ואוהבת לערבב גם אורז פנימה, או בורגול, פסטה וכו'.
פעם בשבוע תכיני לך תבנית ענקית מלאה ירקות אנטיפסטי ואז לכל השבוע הם יהיו לך זמינים במקרר רק לקחת ולזרוק לתוך הסלטים. אותו דבר אפשר לעשות עם קטניות ועם קופסה של אורז/פסטה.
רעיונות קצת אחרים:
כריך עם ממרח+קציצות טבעוניות. קציצות טופו הולכות מצוין בכריכים ביחד עם שכבה דקה של ממרח לימון כבוש / פסטו / טפנד זיתים / חרדל / טחינה / חומוס.. מה שאת אוהבת. אפשר לצרף לזה איזה ירק קלוי או כמה עלים וזה ממש טעים ומשביע.
קציצות טופו זה פשוט גוש טופו טחון ביחד עם קצת בצל, כוסברה, חצי כוס קוואקר טחון, קצת רוטב סויה, מלח פלפל, טוחנים בבלנדר מוט/מעבר מזון, יוצרים קציצות ומטגנים או אופים. מחזיק במקרר עד שבוע בערך.
אפשר כל סוג אחר של קציצות/לביבות שאת אוהבת.
לצד הכריך תביאי לך שקית עם ירקות ופירות חתוכים, וחופן אגוזים, ואת מסודרת.