אוכל ללימודים

נעמה 156

New member
אוכל ללימודים

היי, אז אני מחפשת מתכונים צמחונים (אפשר גם טבועניים כמובן) שיהו טעמים קרים חשוב שגם יחזקו אותי ביום לימודים ארוך גם יהו בראים יחסית וגם לא יקח המון זמן להכין
ריענות?
המון תודה מראש,
נעמה
 

ladybug6

New member
אם את מחפשת ארוחה זריזה, קרה

שאפשר לקחת בתיק, האידיאלי זה סלטים שונים שמכילים גם ירקות חיים, גם ירקות קלויים/מבושלים, חופן קטניות ו/או תערובת אגוזים, ואפשר בצד לקחת קופסה קטנה עם אורז או בורגול או קוסקוס או פסטה, רוטב בנפרד, ורק לערבב כשאת יושבת לאכול.
למשל: קופסה שמכילה קוביות חתוכות של עגבניות, מלפפונים, גמבה, תירס, חסה, מעל זה פרוסות חצילים או קישואים קלויים, מעל זה חופן של גרגרי חומוס מבושלים (או מסוננים ושטופים מקופסת שימורים). אפשר גם קצת שקדים או גרעיני דלעת/חמניה או משהו אחר לטעמך. בנפרד תקחי בקבוקון קטנטן עם תערובת של שמן זית ולימון ותפזרי על הסלט כשאת יושבת לאכול, פרוסת לחם או לחמניה קטנה ליד.. ואת מסודרת.
אני אישית מאוד אוהבת "ארוחה שלמה בסלט" ואוהבת לערבב גם אורז פנימה, או בורגול, פסטה וכו'.
פעם בשבוע תכיני לך תבנית ענקית מלאה ירקות אנטיפסטי ואז לכל השבוע הם יהיו לך זמינים במקרר רק לקחת ולזרוק לתוך הסלטים. אותו דבר אפשר לעשות עם קטניות ועם קופסה של אורז/פסטה.

רעיונות קצת אחרים:
כריך עם ממרח+קציצות טבעוניות. קציצות טופו הולכות מצוין בכריכים ביחד עם שכבה דקה של ממרח לימון כבוש / פסטו / טפנד זיתים / חרדל / טחינה / חומוס.. מה שאת אוהבת. אפשר לצרף לזה איזה ירק קלוי או כמה עלים וזה ממש טעים ומשביע.
קציצות טופו זה פשוט גוש טופו טחון ביחד עם קצת בצל, כוסברה, חצי כוס קוואקר טחון, קצת רוטב סויה, מלח פלפל, טוחנים בבלנדר מוט/מעבר מזון, יוצרים קציצות ומטגנים או אופים. מחזיק במקרר עד שבוע בערך.
אפשר כל סוג אחר של קציצות/לביבות שאת אוהבת.
לצד הכריך תביאי לך שקית עם ירקות ופירות חתוכים, וחופן אגוזים, ואת מסודרת.
 

cוורנה1

New member
הקציצות, הכנתי עכשו יצא יאמי
.
 

cוורנה1

New member
...הכנתי אפויים בתנור עם משיחות שמן זית. אי אפשר להפסיק לאכול
 

ladybug6

New member
זה מתכון במקור של עינת שגיא

יש מצב שעשיתי לו כמה שינויים אבל הבסיס משם. אחלה מתכון.
 

cוורנה1

New member
תודה לך ותודה לעינת שגיא
את יודעת כבר שאני מכורה למתכונים שלך,
הקולעים בול לטעמי
,
ושמחה בכל פעם להתנסות במשהו חדש שאת מעלה כבמטה קסם
 

ל י ר י 1

New member
האם אפשר להחליף את הקוואקר במשהו אחר?

תודה על המתכון, נראה מצוין.
במה אפשר להחליף את הקוואקר? רצוי משהו ללא גלוטן, יש צליאקי בקרב אוכלוסיית היעד של הקציצות |
|
 

ladybug6

New member
אפשר לנסות קמח חומוס

אני הייתי מוסיפה גם קצת קמח תפו"א. הוא תמיד משפר מרקמים.
זה יתן תוצאה אחרת.. אבל לא בהכרח לא טעימה :)
חשוב לערבב ולטגן קציצה אחת ולראות שלא צריך לשפר את העיסה (אם כי המרקם משתנה כשהקציצות מתקררות ולדעתי לטובה)
 

נעמה 156

New member
המון תודה!! אנסה את הקציצות השבוע והאמת שאני

מחפשת מתכון טוב
וגם שאר הריענות נשמעים מצוינים
 
למעלה