אוכל לעבודה

Tender Thunder

New member
אוכל לעבודה

מקווה שזה המקום המתאים לשאול בו. אני עובדת במשמרות של 7-8 שעות, ולפעמים 14 שעות. בעיקרון יש לי אפשרות לשמור אוכל במקרר, אבל אני מעדיפה להימנע מזה, כי זה יהיה לבזבז זמן מההפסקה על לחפש את הבוס כדי לקבל את המפתח, בין היתר. יש גם חנות של yellow בקרבת מקום. אני חלק מהזמן על הרגליים (מנקה) וחלק מהזמן יושבת עד שיש מה לעשות. חלק ניכר מהזמן (לפעמים כולו) בשמש. עד עכשיו לקחתי איתי פיתה עם שוקולד, כי כל ממרח אחר לא נשמע לי עמיד מחוץ למקרר. חצי פיתה בדרך לעבודה וחצי בהפסקה, ובמשמרות של ה14 שעות הבאתי 2 פיתות, או שהחלפתי אחת מהן בחטיף אנרגיה של nature valley (כ180 קלוריות). השאלות שלי: כמה קלוריות יש בפיתה/פיתה עם שוקולד? מה אני יכולה לקחת איתי לעבודה שיהיה יותר בריא ומזין (ואם יש לכם רעיון דל בקלוריות זה גם יהיה נפלא..), עם עדיפות לשמירה מחוץ למקרר, בתיק? או לקנות ב"מכולת" ששם? אגב, אם זה משנה, אני בת 18 ושוקלת כ45 קילו (אל תדאגו, אני לא בתת-משקל, אני פשוט נמוכה). נוהגת לאכול המון בד"כ, רזיתי קצת בשבועיים הראשונים של העבודה (לדעתי דווקא בגלל שהיה לי פחות זמן לרבוץ בבית ולאכול משעמום, אלא רק כשאני רעבה, אפילו מצאתי את עצמי מתוסכלת מזה שאני רוצה לאכול אבל לא רעבה וללא מקום בבטן, למרות שבקושי אכלתי משהו באותו היום), ועכשיו אני שוב מרגישה לפעמים רעב או בולסת אחרי עבודה כי ההרגל מתגבר על הצורך האמיתי, ולכן אני חוששת להעלות שוב. אומנם מדובר בפחות מ3 ק"ג בסה"כ, אבל במטר וחצי כל קילו יכול לשנות. בנוסף, אני צמחונית עם שאיפות טבעוניות, אבל אני לא חושבת שאחצה את הגבול הזה בשלמותו בקרוב, אז אשמח להצעות משני התחומים. (אגב, פיצה טבעונית עם תחליף שווה כלשהו לגבינה? יש חיה כזו?) בקיצור, אשמח לכל תגובה.

d a p h n a

New member
תראי, לפיתה עם ממרח שוקולד...

יש ערך תזונתי שואף לאפס. ההצעה שלי היא שתשקיעי כמה גרושים בלקנות צידנית רכה קטנה מבד (או לפעמים אפשר לקבל בחינם בסופר כשקונים דברים מסויימים), ולתוך הצידנית הזו תכניסי לך אוכל טיפה יותר מזין כמו פיתה עם חומוס, למשל, ו/או סלט, (אפשר לעשות למשל סלט טבולה או סלט קינואה עם כל מיני תוספות טעימות) ו/או יוגורט וכל מיני דברים אחרים. כאשר זה בצידנית, יש פחות בעיה שהדברים יהיו מחוץ למקרר, ואת יכולה לאכול דברים שיש בהם תועלת כלשהיא לגוף שלך מלבד אנרגיה.

Tender Thunder

New member
הפיתה הייתה פיתרון קל ומהיר לרעב, לא מעבר לזה

כמובן. יוגורט אני לא אוהבת, מגבינות אני מנסה להימנע כיוון שלאחרונה הן גורמות לי לכאבי בטן, ומאותה סיבה אני לא רוצה לאכול ירקות בעבודה, כי אני אצטרך לאכול כמות גדולה יותר כדי לשבוע, וגם כי קצת בעייתי לעזוב באמצע העבודה לשירותים... חשבתי לנסות חצי-שעה/שעה לפני העבודה (כשאני עובדת מהצהריים עד הלילה) לאכול משהו "ארוחתי" יותר (כמו חומוס, סלט, פירות, ירקות מבושלים וכו') ואז בהפסקה ללכת על חטיף אנרגיה, וכשאני חוזרת לאכול גם פסטה או משהו ארוחתי אחר, מה דעתך על זה? הדרך לעבודה כוללת נסיעה של כשעה באוטובוס, וזה משפיע עליי רע למדיי מבחינת בחילות, בגלל זה אני חוששת לאכול כשאני עובדת בבוקר, כי תוך חצי שעה מרגע שקמתי אני יוצאת מהבית, ומסתפקת בתה/קפה. יש לי גם כמה דקות ברכבת שאני יכולה להספיק לאכול בהן (עד כה היה מדובר בחצי פיתה
), אולי אז אוכל סלט/משהו בריא שדורש קירור אבל לא ייהרס תוך שעה? ממ. אבדוק לגבי הצידנית, תודה על ההצעות עד כה

d a p h n a

New member
תחשבי אולי על דברים שאפשר לאכול אותם

גם קרים וגם חמים, כמו סלט פסטה, קוסקוס, מג'דרה וכד'. אפשר לקחת קצת בכלי ואז יש לך משהו לאכול או מיד לפני העבודה או בזמן העבודה. באופן כללי אני אוהבת לקחת כמה דברים קטנים איתי, כך שאם אני רעבה מאוד אז אני אוכלת גם וגם, אבל אם אני לא מאוד רעבה אז לפחות יש לי משהו קטן. אם את עובדת מהצהריים עד הלילה, אפשר לאכול משהו קצת יותר גדול לפני העבודה, משהו קטן בזמן העבודה, ועוד משהו אחרי העבודה. השאלה היא רק אם זה לא מביא אותך למצב שבו את יוצאת מהעבודה מורעבת וטורפת חצי מקרר עוד לפני שהאוכל מוכן.

Tender Thunder

New member
אצלי החשש הוא דווקא שאנשנש יותר מידי

לפני העבודה כשאני עובדת צהריים-ערב, יותר מאשר ה"הרעבה" אח"כ. אני גם לא חוזרת רעבה במיוחד אפילו אם לא אכלתי מספיק, אז אין לי בעיה לנוח כמה דקות ואז לחמם משהו במיקרו. תודה רבה, אנסה את ההצעות

טחינה גולמית

רצוי שחורה. וגם דבש וגם אבקת חרובים אלה דברים שנשמרים טוב בכל מזג אויר. אפשר לערבב אותם לממרח בריא יותר. להוסיף מלפפון ירוק, וגם חסה . פירות . אגוזים. שקדים. ואני בכלל הולכת עם טרמוס אוכל חם....

לתיק צידנית את יכולה להכניס גם קרחום קטן

ואז יש לך ממש מקרר פרטי. אפשרות אחרת, לשים שם משהו שהקפאת בבית, ועד שיפשיר ישמש כקרחום.

למעלה