אוכל מוכן קפוא וגם טעים -יש כזה?

אוכל מוכן קפוא וגם טעים -יש כזה?

בעיקרון אני נגד כל הקפואים למינהם (יותר בגלל הטעם ופחות בגלל הבריאות) אבל אני מודה שלפעמים פשוט אין ברירה והכי פשוט לשלוף משהו מוכן ורק לחמם , נכון שהכי שווה זה להכין מראש ולהקפיא אבל זה לא תמיד מסתדר,ותמיד כשצריך בדיוק אין כלום בפריזר. אני אשמח לשמוע על קפואים שווים (בשר ותוספות) אם אפשר כמה שיותר טעים (במגבלות האוכל הסינטטי לא צריך להיות גורמה) וכמובן בלי הרבה זבל שמכניסים בד"כ לכל הקפואים האלו.
 

לאה_מ

New member
אצלנו אוכלים קציצות עוף ושניצלונים

של מאמא עוף. זה טעים לילדים, וגם ההורים מוכנים לטעום מדי פעם, שכאין כח להכין שום דבר.
 
פולקע של עוף

לילכי, לי יש בפריזר למקרה חירום פולקעים מוכנים קפואים, אני לא זוכרת של איזה חברה אבל אפשר לזהות יש מלא סוגים עם פוקימונים על האריזה ובציפויים שונים (ציפוי לחם מטוגן, ציפוי תירס וכו´). זה יעני פולקה, כי זה רק בצורה של פולקע (שאפשר לאחוז ולנעוץ שיניים) בלי עצמות.
 
ושכחתי עוד משהו:

אנחנו שונאים אוכל קפוא אבל יש דברים שאני תמיד מחזיקה בפריזר ביניהם גלידה (כמובן) ובורקסים עם גבינה. בשבת בבוקר לפעמים מחממים אותם ואז כולם נהניים - מאיה חולה על בורקסים ואלא בחימום עצמי הכי שווים (לא יבשים כמו הקנויים).
 
יש גם יש!

אמנם אני מעדיפה לבשל, אבל לפעמים אין חשק/כוח/זמן ואז שולפים מהמקפיא... הדברים שיובל מאוד אוהב הם הטבעות/שניצלוני עוף...הוא ממש מכור להם! הוא אוהב גם שניצלונים של דג נסיכת הנילוס, קציצות ירקות של זוגלובק...ויש להם גם טעם טוב (למרבה הפלא) בתנאי שמטגנים אותם או מחמיים בתנור ולא במיקרו, כי אז יש להם טעם לוואי
תוספות אני מבשלת בינתיים, עוד לא ניסיתי קפואים.
 

anat30g

New member
טבעול

אצלינו אוכלים טבעול - נקניקיות, חטיפי טבעול, חטיפי תירס. אגב, לא פעם כשאני מבשלת - אני מקפיאה שליש כמות - בדרך כלל אני מבשלת יותר מאשר לארוחה אחת ומה שנשאר לא תמיד בא לאכול למחרת - אז אני מקפיאה ואז כשצריך משהו מהר - יש אוכל ביתי במקפיא. נפלא להקפיא - שניצלים, אורז, פשטידות, עוף, קציצות... רע להקפיא - תפו"א, פסטה ושאר ירקות מבושלים - שאחרי הפשרה יוצאים נורא רכים - אבל אפשר להקפיא סלטים (מטבוחה, ג´יוואץ´, וכ´). ענת
 

ר-חלי

New member
שניצל עוף של עוף טוב

(מותר להזכיר תוגים ) זה בשקיות עם פס ירוק ויש גם של בשר בקר - ממש טעים לחמם בתנור ולאכול ויש גם הקפואים שהכנתי פעם ולא אכלו - ראי ערך ארוחת ערב (סת...ם)
 

דיאנה1

New member
היית צריכה להמשיך: "היחיד שנכנס אלי

הביתה" (מה רק אני מדקלמת פרסומות?)
 

מירי,

New member
אצלנו מאוד אוהבים...

שניצל תירס - זה של טבעול או זוגלובק והפתרון שלי זה תמיד (תמיד!!!) שניצל רגיל מוקפא וכנ"ל לגבי קציצות מטוגנות (לפחות קילו שניצלים וחצי קילו בשר קציצות , עוד לפני שזה נגמר בהזדמנות הראשונה מכינה נגלה נוספת! אני שונאת לבשל , לא יודעת לבשל ותמיד יש אצלנו ג´אנק פוד - זו ההעדפה של כולם... (מזל שאני אוכלת בעבודה והילדים בגן...)
 

noa_f

New member
לא לאכול הרבה טבעול

שמעתי מתזונאית אחת שבטבעול יש חומרים שבכמות רבה הם נוגדי קרישה (של דם). אפשר פעם פעמיים בשבוע, אבל לא מומלץ כל יום.
 
מהמשפחה של בעלי למדתי להקפיא

פשטידות.. כשאני מכינה פשטידות אני מכינה כפול ומקפיאה חלק שיהיה תמיד מוכן.. וגם מחבר ספרי הפשטידות (פרח לי שמו) ממצליץ על זה בפתח הספר שלו
 
אכן כן..

האמת שלא אהבתי את כל הפשטידות שלו, אבל רובן היו מוצלחות וזה היה בכלל הדבר הראשון שאהבתי לבשל
 

אמיר.

New member
כן כן

אין בעיה להקפיא פשטידות גבינה. פשטידות ירקות כנ"ל (ביחוד אם הירקות מכוסחים)...
 

אמיר.

New member
למה לא טוב להקפיא ירקות...

שלמים... שמעתי שההקפאה פוגמת את המבנה התאי שלהם. המים קופאים ומרסקים את הממברנות של התאים. כאשר מפשירים הירק מאבד את צורתו והופך מחיתי... אם המרק הוא מחיתימראש - אין בעיה. )שמועה - אני לא בקי בתחום !!!)
 
למעלה