אוכל ערבי. מישהו מכיר?

אוכל ערבי. מישהו מכיר?

אבל כזה שיתאים לפורום הזה, בבקשה. ולא מן הדברים המוכרים. כמו סלט ערבי, חומוס וטחינה,פלאפל, סלט תבולה, פיתה עם זעתר... משהו אחר.
 
"ערבי" זו הגדרה מאוד רחבה

כל הארצות שמסביבנו הן ערביות, ולכן אוכל ערבי הוא כזה ששייך לכל מדינות המזרח התיכון - והרשימה אינסופית... אוכל עיראקי, תימני, טוניסאי, מרוקאי, מצרי, לבנוני ועוד ועוד ועוד. אוכל ערבי זו הגדרה ממוקדת כמו לבקש אוכל אירופאי
את רוצה למקד כיוון ספציפי יותר? או שכל מזון ששייך לארצות המזה"ת הולך?
 

d a p h n a

New member
מה עם ירקות ממולאים?

זה גם נחשב "רגיל" או שזה יכול להחשב "אחר"? מג'דרה כמובן (שוב, לא יודעת אם זה נחשב "רגיל" או "אחר") האוכל המקומי הבסיסי של כל הארצות שאלפקה העלתה. פול, למשל, הוא חלק די מרכזי במטבח המצרי, ויכול לשמש בכל מיני מתכונים. אפשר להכין קובה צמחוני, עלי גפן ממולאים צמחוניים ועוד. לא יודעת לאיזו מטרה את שואלת, אבל אוכל פרסי (שזה אמנם לא ערבי - כי הפרסים אינם ערבים מבחינה אתנולוגית, אבל זה כן אוכל מזרח תיכוני) הוא נורא נורא טעים, ויש להם כל מיני אופציות צמחוניות (עד היום אני מנסה להעיז ולשחזר את המתכון הנפלא למרק ירוק סמיך עם אטריות עבות שאכלתי פעם במסעדה פרסית בארה"ב). יכול להיות שזה יכול להתאים לך. האם מדובר על שאלה כללית מתוך עניין, או שאת מנסה לתכנן ארוחה מסויימת? (זה יכול לסייע לתת תשובה יותר מוצלחת).
 
יופי של תשובה

באמת מעשירה מאד. ומעוררת תיאבון. לא שאלתי בשל סיבה מיוחדת. והתשובה שלך דווקא מצדיקה את השאלה. :) נחפש את המרק הזה. אולי ברשת ואולי נשאל את הפרסיות. אולי בספרי בישול פרסיים בעברית.
 

d a p h n a

New member
לגבי המרק

אני חושבת שמצאתי פעם מתכונים בשבילו באינטרנט (זה מתכון פרסי "כללי", לא יהודי באופן ספציפי, אז אני לא יודעת אם יש אותו בארץ). אני חושבת שהסיבה שלא הכנתי אותו היא שהאטריות בו הן אטריות מיוחדות שאי אפשר סתם לקנות בסופר, ולא הצלחתי למצוא מתכון לאטריות עצמן. אבל אולי שווה לחפש אותו שוב ולראות.
 

d a p h n a

New member
נראה לי שמצאתי את השם שלו

זה משהו שנקרא aash-e reshteh (אאש א-רשטה?), ולפחות בארה"ב אפשר למצוא את האטריות המיוחדות (רשטה) בחנויות מזרח-תיכוניות מקוונות.
 
חיים כהן בישל כמה פעמים

מרקים ירוקים. מרק מלוחיה. כנראה ערבי. מרק חמציץ , שהוא בודאי ערבי. ועוד כמה. http://pilpel.iba.org.il/
 
"חורוש " בדרך כלל הפרסים מוסיפים

לו חיות אבל ממש בלי צורך . הרבה מאכלים פרסיים אפשר לטבען בקלי קלות .
 

d a p h n a

New member
אני לא בטוחה מה זה חורוש

אבל כאמור לא נראה לי שלזה אני מתכוונת, בין היתר כי בכל המתכונים למרק שאני מדברת עליו אין שום זכר לבשר. הוא כן מכיל סוג של יוגורט.
 

motior

Member
אתמול אכלתי במסעדת ג'יסקאלה בג'יש

במנות הצמחוניות המיוחדות יש להם כרגע: סלט עולש חם - אכלתי בפעם הקודמת והיה מצוין שיש ברק - פטריות עטופות בבצק ברוטב יוגורט (לא טבעוני) במיה ממולאת אורז - לא טעמתי יש להם מבחר סלטים מבוססים על צמחי בר לפי העונה זה אחר?
 

C H 4

New member
כן, סלט טעים

שיצא לי להכין בבית די מזמן בהמלצת אדם ערבי היה סלט שעשוי מעלי רוקאט ועלי רושאד (לא סגורה על השם של השני, אם הייתי סגורה הייתי ממשיכה לאכול את זה בימים אלו) עם שום מלח פלפל מיץ לימון ונדמה לי שהיה גם שמן זית. מכיוון שאני צמחונית אכלתי את זה לגמרי כמנה אינטגרלית ולא בתור תוספת, אבל היו כמה אנשים שטענו שזה יותר בטעם של משהו שמגישים עליו דג צלוי או משהו כזה..
 
תעשי טובה.

תקני את המצרכים שאת חושבת . ותגידי לנו אם זה באמת זה. אם לא, תזכרי מה היתה עונת השנה, ואז תחפשי את העלים האלה לפי הטעם...
 
למעלה